Reklama

Reklama

Krtek a maminka

  • Slovensko Krtko a mamička
Animovaný / Krátkometrážní / Rodinný
Česko, 1997, 5 min

Obsahy(1)

Krteček pomůže zajícovi sbalit holku jeho snů, a pak si ještě zahraje na porodního asistenta, když přijde na paní Zajícovou její chvilka. Přijdou na svět tři malý zajíčci, a všichni se radují... (Matrinx)

Recenze (93)

boshke 

všechny recenze uživatele

Krtek už byl lecčím, ale dohazovačem a porodní bábou ještě ne. Jo, osvěta je jistě nutná, ale nevím, jestli už u tříletých dětí. Obzvláště vysvětlování rodičů, jestli z objímání opravdu vznikají děti, musí být perné. A u porodu v přímém přenosu jsem si řekl jen "wow!". Až budu mít děti, budu se muset ujistit, abychom tento díl přeskočili... 30% ()

reditelka 

všechny recenze uživatele

Tak tenhle díl nebyl zdaleka tak milý a "duši hladící" jako většina dílů s krtečkem. Jako pohádka na dobrou noc u malých dětí určitě nezabere, protože budou mít nad čím přemýšlet. Spoiler: Když krtkovi vypadly z porodní brašny kleště, dostala jsem strach. Ale porod nakonec proběhl hladce. ()

Reklama

DeJiF odpad!

všechny recenze uživatele

Tohle je opravdu to nejbizárnější, co jsem kdy viděl. Celá epizoda pojednává o tom, že zajíc nahání zaječici a ta mu zavře dveře před nosem. Zajíc se z toho v depresích rozbrečí na pařezu a starostlivý Krtek A.K.A dohazovač mu pomůže ji sbalit. Zaječice se nechá tím uchylákem oblafnout pouhým plevelem a následně díky objímání zaječice ztloustne... No a v další části si Krteček zahraje na porodní sestru a z toho čehosi následně se zajícem vytáhli tři potomky a následuje další objímání... No, snad z toho zaječice znovu neztloustne. ()

akiba odpad!

všechny recenze uživatele

Šok přichází především z nové koncepce dabingu, zvuků a hudby. Úchylná zvuková stopa podtrhuje nepatřičnost tohoto dílu v jinak poměrně konzistentním světě Krtečka, který od devadesátých let zaznamenal stále strmější pád až do náruče pandy. Tady se ale Trtek, jak říkal můj syn, v roli sexuálního mentora dopracoval taky do nebývalých hloubek. Nic proti zobrazení mateřství a sexuality v pohádkách, ale trapný scénář a nepochopitelná role černého zvířátka v této show budí rozpaky. Ze zajíčka, kulturního symbolu plodnosti, se vyklube neschopný břídil a chybí jen málo k názorným ukázkám, jak správně kopulovat, diagnostikovat povahu sekretu – či jak by řekli bratři Poláci, tajemství. Ano, některé věci měly zůstat tajemstvím v Milerově šuplíku, nebo to poslat všehoschopným tvůrcům za oceánem. Celé by to totiž působilo adekvátněji v některém z dílů Rena a Stimpyho. ()

zuzzz.man 

všechny recenze uživatele

Waw.. moje malé děti (1,5r a 3r) koukají na Krtka a najednou slyším vzdechy - zadívám se a z dírky paní zaječice se kutálejí zajíčci. To jsem netušila, že musím zkouknout nevhodný obsah i v Krtečkovi.. O pár minut později můj tříletý syn ječí a tahá "ze zadku" plyšáka. Hm, tento díl neměl moc výchovný efekt.. ()

Galerie (1)

Reklama

Reklama