Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Bývalý vynikající chirurg přišel o rodinu i paměť. Teď ale narazí na ženu, kterou kdysi dobře znal, a dostane tak šanci dát si život zase do pořádku. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (115)

Jirka_Šč 

všechny recenze uživatele

Dobré. Doopravdy hodně dobré. Maličko jsem se obával, protože se jedná o remake stejnojmenných filmů z let 1981 a 1937 (které jsem neviděl, ale minimálně 1981 chci vidět) a snaha udělat něco znova a nověji často nedopadne nejlépe, nicméně líbilo se nám (sledoval jsem se ženou) moc. Krásné postavy, dokonce i vedlejší a záporné (syn majitele koželužny). Židovský hostinský byl velmi sympatický, mlynářka nádherně zemitá (velmi se mi líbil i její otec), mladý hrabě byl floutek, ale férový, dcera byla charakter sama o sobě, Rafał Wilczur je v Polsku považován za jednoho z "nejslavnějších literárních hrdinů meziválečného období". Hudba a kamera uvedený celek výborně doplňovaly a ukázaly pohled na svět, který již neexistuje. Proto tento poctivý polský film trochu nadhodnocuji a dávám maximum. ■ P.S. Googlil jsem o knižní předloze: Původně se jednalo o filmový scénář, ale když byl odmítnut, přepracoval ho Tadeusz Dołęga-Mostowicz v roce 1937 na román, který je ve skutečnosti značně rozsáhlejší, než film (v letech 1937, 1938 a 1939 vznikly až tři filmy o Rafałovi Wilczurovi). ()

kolda1990 

všechny recenze uživatele

Polský "Jarda Dušek" v geniální roli. Není tajemstvím, že Polská kinematografie je jedna z nejlepších v Evropě a vlastně možná i na světě. Tenhle snímek je toho velkým důkazem. Komorní, ale přesto strašně silné drámo, které mě nenechalo vydechnout. I přesto, že člověk tak nějak předvídal děj, vůbec to nevadilo. Perfektní herecké výkony a emoce také tryskaly kde mohly:) ()

Reklama

Pavlínka9 

všechny recenze uživatele

Film byl pro mě hodně zajímavý tím, že byl polský a měl poměrně dlouhou metráž. Byly tam hezké exteriéry a prostředí, zápletky a situace, kde jde doslova o život. Ten film má něco do sebe a přestože, to začne v prostředí města a vypadá to, že se budeme pohybovat v oblasti nemocnic, tak situace je pak mnohem "příjemnější". ()

Trevor 

všechny recenze uživatele

Nakoniec to bolo celkom príjemné prekvapenie, čo je u Netflixu prekvapením, aj keď nezabudli spomenúť že či už niekto videl farára ktorý vie pracovať rukami, ale nehemží sa to tam multikultúrnym obyvateľstvom ani lgbt a vďaka skvelým kostýmom a atmosférou ktoré spomína Arsenal83 sa dalo v pohode vydržať celých 140 minút, s jedinou prestávkou. ()

Olík 

všechny recenze uživatele

Pokud jste neměli tu čest s Mastičkářem Jerzyho Hoffmana z roku 1981, tak si zkuste představit, že si doktorka Quinnová jde do Biedronky koupit DVD s Želarami. Máte to? Tak teď asi plus minus víte, na čem budete, když si dáte pauzičku o těch všech výbuchů, efektů či superhrdinů a necháte si své šrámy léčit tímto lidským příběhem. ()

Galerie (10)

Zajímavosti (6)

  • Parní lokomotiva použitá ve filmu je Ty42-107 (polská verze německé druhoválečné nákladní lokomotivy Kriegslok třídy 52), jejíž označení bylo změněno na Pn12-107 – což bylo polské označení rakouské rychlíkové lokomotivy třídy kkStB 310 – ale nejvyšší číslo v této třídě bylo Pn12-22. Samotné přemalování označení bylo bezcennou snahou, protože těch pár lidí, kteří uznávají, že Pn12 byla předválečná třída, jasně vidí, že lokomotiva není Pn12, ale válečný Kriegslok. (Johnny.ARN)
  • Artur Barcis je jediný herec, ktorý hral aj vo verzii z roku 1981. Tentokrát hral komorníka Józefa, predtým mal úlohu Wasylka. (Arsenal83)
  • Natáčalo sa v týchto lokalitách: Zgierz, Lublin (Múzeum lublinskej dediny), Nieborów (palác), Falenty (palác), Głowno, Nowosolna (časť Lodže), Świdnik, Krzczonów, Liw a Nadarzyn (Arsenal83)

Související novinky

NEJ filmy a seriály roku dle žebříčků ČSFD

NEJ filmy a seriály roku dle žebříčků ČSFD

31.12.2023

Blíží se konec roku, a tak opět nastal čas na bilancování toho, které filmy a seriály z letošní produkce se umístily nejlépe v ČSFD žebříčku, jehož podoba není ovlivněna ničím jiným než celkovým… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno