F. Gary GrayScénář:
Daniel KunkaKamera:
Bernhard JasperHrají:
Kevin Hart, Gugu Mbatha-Raw, Vincent D'Onofrio, Sam Worthington, Úrsula Corberó, Billy Magnussen, Viveik Kalra, Yun Jee Kim, Jacob Batalon, Jean Reno (více)VOD (1)
Profesionální zloděj a jeho tým expertů chystají obří akci – loupež půl miliardy dolarů ve zlatě z trezoru na palubě letadla 12 kilometrů nad zemí. (Netflix)
Kromě pěkných lokací a obstojné poslední půl hodiny mimořádně slabé a nudné. Přitom mám filmy tohoto typu velmi rád, tento se však vyloženě nepovedl. Prkenné, bez vtipu a elánu, i akční scény mohly být zvládnuté lépe... Nebýt toho, že jsme se dívali ve skupině, bych film po půl hodině vypnul. Doporučuji se tomuto dílu vyhnout a sáhnout radši po jiném. ()
Opět další hejt na film Netflixu, což je už samo o sobě trademark. A ačkoliv jsem měl nutkání Let úplně vynechat, nakonec mě příjemně překvapilo všechno na tom filmu. F. Gary Gray zavzpomínal na časy Loupeže po italsku, nabídl nádherný obraz v nádherných lokacích ( je hodně znát, když je to před zeleným plátnem, i v tomto filmu) a taktéž pro mě i sympatické osazenstvo, dokonce i s několika známými tvářemi, které bych zde nečekal. Kevin Hart už má doufám své komediálnější já za sebou, tahle poněkud serióznější poloha mu sedí mnohem více, pro Gugu Mbatha-Raw jsem měl vždycky slabost (až jsem si ji spletl s Kerry Washington); za to Sam Worthington je tu naprosto tragickej a Jean Reno tu má pár scén a na to, jaký tp byl před dvaceti lety bůh, je docela smutné na něj koukat nyní. Doufám, že dvojka bude, zrovna tady bych si jí docela přál. ()
Příjemný překvapení a to přestože to má klasický příběh a klasický postavy, ale sem rád za to že Kevin Hart, nehraje dalšího blba co klouže po hovnech a padá do chcanek, ale hraje decetního zloděje. A film mně bavil, bavilo mně plánování loupeže a i samotná loupež, která se odehrává v letadle a sou zde velice dobrý akční scény a celé je to dobře napínavé, přestože mi bylo jasné, že to dopadne dobře. Zbytek herců sou v pohodě, záporák (Reno) sice moc zde neni, ale sem rád, že nehraje záporáka, který jen mluví o tom, jak bude páchat zlo, ale sklutečně něco dělá, je to sice celé umírněné, ale i tak to počítám, jako body k dobru. A jelikož na filmu nebylo nic vyloženě špatného, nevidím důvod proč nedat dobré hodnocení. ()
V letu je standardní akční komedie z produkce Netflixu, jež není nijak zvlášť originální, nejvíce zaujme především hereckým obsazením, což je také jeden z mála kladných aspektů tohoto filmu. Snímku zoufale chybí větší množství akce a fungujícího humoru, vizuál je místy fakt škaredý a zbytečně moc umělý, logiku ani nemá smysl řešit. Na druhou stranu mě mile překvapilo vcelku svižné tempo, není to vyloženě úplně blbě natočené, každopádně podruhé se na to s největší pravděpodobností už nepodívám. Potenciál tam určitě byl, výsledkem je však přihlouplá, tuctová záležitost na jedno použití. Až se mi nechce věřit, že tohle natočil režisér Rychle a zběsile 8 a Ctihodného občana... 4/10. ()
Zív film, ale naštěstí to neni moc dlouhý a docela to rychle odsýpá. Herecky nudný, Reno tragickej, Worthington brutálně zestárnul a ani ta režie v podání Garyho Graye nemá ten švih jako v jeho starších akčňákách. Digitálně to zase místama dost bolí a prostě standardní netflix produkce posledních let. 45% ()
- Dva aspekty loupeže ve vzduchu byly „převzaty“ z jiných filmů. Dvě letadla letící v těsné blízkosti a následné odklonění toho, které nese kořist, bylo použito ve filmu Hra s diamanty (1980). Výměna zlata naloženého za letu za jiný náklad v letadle byla provedena ve filmu Poslední loupež (2001). (Johnny.ARN)
- Při ceně 2 000 amerických dolarů za unci by 500 milionů dolarů zlata vážilo 7,8 tuny. (Johnny.ARN)