Reklama

Reklama

Podivínský student rekonstruuje veterána Plymouth Fury z roku 1958 – ale jakmile sedne za volant, jeho sebevědomí se promění v šílenou bezohlednost. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (187)

topi 

všechny recenze uživatele

Na knižní předlohu to nemá ani náhodou. Scénář je hodně upraven a některé věci úplně změněny. Chápu, že do béčkovýho filmu tato úprava byla nutná. Ale že se Carpenter obejde bez kapky krve, to je přece nemyslitelné! Kór u takového formátu, jakým Carpi bezesporu je! A kniha je místy kurevsky krvavá!! Kdybych film viděl před přečtením knihy, asi bych byl spokojen. Ale takhle je to bída a slabší kousek v Carpenterově filmografii. A tak nejlepšími momenty jsou hořící Christina na silnici uprostřed noci a Johnova hudba, která občas pěkně zatepe. ()

BoredSeal 

všechny recenze uživatele

Výborná knížka od Kinga by asi bez škrtů natočit nešla - je v ní kladen důraz na tradičně bohaté Kingovské charaktery, dobovou atmosféru a vztahy mezi lidmi, hlavně přátelství dvou hlavních postav je tam uvěřitelně a pochopitelně vylíčeno. Tvůrci chytře z knihy vzali základní koncept příběhu - vztah kluka k jeho autu v éře dospívání a očesali ho od zbytečností a pro film směšných elementů (žádný zombík na zadním sedadle vtělující se do žijícího člověka). Převzatá kostra sem tam působí komicky. Scénář klade důraz na pár přenesených detailů, jako podělaná deska od auta, sáhnutí do rozkroku při rvačce nebo sled událostí v open-air kině, ale přitom pro ně kvůli odebrání zbytečností není žádné logické zdůvodnění. Postava Charlieho se prostě mění a film to prezentuje jako zlý vliv samotného boje o auto, což je trochu legrační vzhledem k charakteru změn. Film odvypráví co má, divák neznalý předlohy se párkrát podiví, ale úkol je splněn. Carpenter je mistr řemesla a není divu, že Christine je dobře odvedená práce, tradičně vypiplaná vizuální a hudební stránka, nenápadně oslavující zlatá léta amerického designu aut. Ne všichni fanoušci Kinga a Carpentera budou nadšeni - není to Carpenterův autorský film ani dokonalá adaptace - samostatně ale Christine ujde. 3.5 rudé hvězdy. :) ()

Reklama

Martin741 

všechny recenze uživatele

Dalsi ultramasakrozny horor od rezisera Carpentera /The Thing, Mestecko prokletych/ o starom autaku, ktory vrazdi. Hoci dej je pomaly, rozhodne nie je ospaly, takze divaka urcite neuspi. Naopak, su tu vyborne dialogy, super sceny s autakom a mne osobne sa videla aj hororova atmosfera aj ked Carpenter mal mensi rozpocet /vyhovarat sa v Carpenterovych filmoch na mensi rozhocet je blbost, lebo natocil fajne filmy - Mlha 1980 - aj s mensim rozpoctom/. Herci ako Harry Dean Stanton /Alien/ a vyborna Alexandra paul slapu naplno. I ked vrazdy sli mimo kamery - to je dobre, nejsem upir a nevyzivam sa v potokoch krvi - Carpenter vsak natocil plnohodnotny horor s vybornou hudbou Alana Howartha. 89 % ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Béčkový hororík z Carpenterovej dielne, ktorý si ma získaval veľmi pomaly. Začiatok nie je žiadna sláva, ale od prvých osobnostných zmien Arnieho a prvých konfliktov v spojitosti s tajomným zabijáckym autom, sa dej začal pomaly kryštalizovať a naberať na kvalite. Samozrejme, nemôžeme čakať žiaden masaker, ale napätie spolu s hudbou a hercami to bohato vyvažujú. Na nadpriemer to postačuje. 70/100 ()

Trevor 

všechny recenze uživatele

Celkom príjemné prekvapenie v podaní Netflixu keď tento film zaradil do svojej ponuky. Solídne béčko so skvelým vykonom hlavnej postavy majiteľom auta Christine, ktoré ho úplne opantalo. Nemožno však poprieť fakt ži filmu by sa hodil remake natočený v dnešnej dobre ladený v retro štýle 80tych rokov, určite by to dopadlo o poznanie lepšie. ()

Galerie (54)

Zajímavosti (32)

  • Scénárista Bill Phillips a rocker George Thorogood si zahráli pracovníky na skládce. (Chatterer)
  • Rudé auto v titulní roli je Plymouth Fury, ročník 1958. Fury znamená v angličtině "zuřivost". (Stejšn)

Související novinky

Horor Christine se dočká remaku

Horor Christine se dočká remaku

10.06.2021

Režisér a televizní tvůrce Bryan Fuller (Hannibal, Američtí bohové) si chystá svůj celovečerní debut. Místo spekulovaného Star Treku jím však nakonec bude adaptace kultovního hororu Stephena Kinga… (více)

Reklama

Reklama