Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ospalé britské městečko Keighley prožívá přípravy na pořádání letošního ročníku Britského kadeřnického šampionátu. Mladý holič Brian by se rád přihlásil, ale jeho zahořklý otec, zapomenutý kadeřnický mistr a soutěžní přeborník Phill Allen, mu to stále zakazuje. Odmítá se vrátit do světa, který před deseti lety zavinil, že mu žena Shelly utekla s jeho kadeřnickou modelkou Sandrou. Když ale Shelly přichází se zdrcující zprávou o rakovině, Brian už se otce neptá a je své matce ochoten v soutěži pomoci. Navíc tam potká kamarádku z mládí, přepůvabnou Christine, do níž se okamžitě zamiluje (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (141)

seba 

všechny recenze uživatele

Nepříliš vtipná "tragi"komedie o kadeřnické souteži, ale nesoucí se v pohodové britské atmosféře (tu pro mně představuje skvělý moderátor Warren Clarke alias ošklivější z dvojice Dalziel a Pascoe). Na hodinu a půl prodloužená verze pořadu Vypadáš skvěle. Pro kadeřníky a kadeřnice povinnost, pro ostatní..............................trochu nuda. ()

JSSVLVKMK 

všechny recenze uživatele

Skvěle představený britský černý humor v podání tak skvělých herců jako je Alan Rickman jsem dlouho neviděla! Herecké pózy a hlavně boj mezi Rickmanem a Nighym dodává filmu grády, které vyšvihly tento film na plný počet bodů! A nemluvě o námětu kadeřnické soutěži, kde se představily spíše v hlavní roli kadeřníci ze zákulisí než samotní herci! Celkově ale tento film působí příjemně a odpočinkově, přestože v sobě nese nádech jak komedie, tak dramatu! Zaujal mě a rozhodně na dno do odpadu kinematografie nepatří! ()

Reklama

p.a.douch 

všechny recenze uživatele

Velice, velice silný 4 hvězdy. Perfektní komedie, nezvyklé prostředí, výtečný casting s velmi dobrými hereckými výkony. Co by však člověk čekal od hereček a herců typu Richardsonové, Griffithsové, Leigh Cookové, Harrisové, Rickmana, Hartnetta (překvapivě dobrý), Nighyho, Clarka i dalších. Celkem významnou roli zde má i Heidi Klumová - a vůbec nedopadla špatně. Doopravdy škoda že Richardsonová, Rickman a Clarke už nic dalšího nenatočí. Vřele doporučuji. ()

petaspur 

všechny recenze uživatele

Shelly má rakovinu a ví, že brzy zemře. Ještě před smrtí by však chtěla být mezi svými blízkými a vytvořit rodinu ve složení jeden taťka, dvě mamky a jeden synek. Kadeřnický šampionát, který právě zavítal do jejich provinčního městečka, může být šancí pro naplnění jejího snu. A tak se domácí tým (prozatím bez taťky Phila) pouští do nerovného souboje s kadeřnickými celebritami. Finále se blíží a tak musí přijít chvíle, kdy mezi soutěžící ladně vplouvá bývalý šampión Phil, aby na hlavě současné partnerky své bývalé ženy vytvořil něco, co si bude svět pamatovat. Vyzouvá si boty, ukazuje nůžky vytetované na chodidle, nasazuje pronikavý pohled a po prvním cvaknutí zlatých nůžek je jasné, kdo je skutečným mistrem. ()

evulienka3 

všechny recenze uživatele

Nič výnimočné no vďaka Alanovi Rickmanovi a Billovi Nighymu mimoriadne nadštandarný obyčajný film. Hlavný príbeh možno nie je originálny, mňa však očarili tie krásne spracované príbehy na pozadí. Proste presne na niečo také som dnes mala chuť a dostala som ešte oveľa viac ako som chcela. Zase som si raz spomenula, prečo tak milujem britskú tvorbu. ()

Galerie (8)

Zajímavosti (1)

  • Natáčelo se v metropolitním hrabství West Yorkshire a v Londýně. (griph)

Reklama

Reklama