Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ospalé britské městečko Keighley prožívá přípravy na pořádání letošního ročníku Britského kadeřnického šampionátu. Mladý holič Brian by se rád přihlásil, ale jeho zahořklý otec, zapomenutý kadeřnický mistr a soutěžní přeborník Phill Allen, mu to stále zakazuje. Odmítá se vrátit do světa, který před deseti lety zavinil, že mu žena Shelly utekla s jeho kadeřnickou modelkou Sandrou. Když ale Shelly přichází se zdrcující zprávou o rakovině, Brian už se otce neptá a je své matce ochoten v soutěži pomoci. Navíc tam potká kamarádku z mládí, přepůvabnou Christine, do níž se okamžitě zamiluje (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (141)

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Ačkoli už docela dlouho nepotřebuju hřeben k zarovnání bujné kštice, neboť mi stačí antistatická prachovka, tak tento snímek o vytváření nesmyslných vlasových kreací na hlavách dam mne vždy potěší. Je totiž hrozně pohodový, Phil i Ray jsou rození mistři hbitého střihu a jejich souboj je prostě báječný. ()

otík 

všechny recenze uživatele

Brilantní komedie na závažné téma, kterým není nic jiného než krize rodiny. Když se v jednom zapadlém britském městečku uspořádá šampionát kadeřníků, vyplavou na povrch nejen podvrhy a opravdové charaktery, ale také nejedna bolest, kterou je nutno přeměnit v radost. To vše dokázali autoři zabalit do jemného humoru a vznikl jeden z nejlepších britských snímků roku 2001. ()

Reklama

Sejkorka 

všechny recenze uživatele

I když je to další varace na rakovinu, jedná se o milý, oddechový snímek - neošúchaný humor, píše někdo zdola. Kadeřnická rodina se dá nakonec dohromady, bez ohledu na sexuální orientaci a dokonce se rozroste o další členku. Jsou to Alan RickmanNatasha RichardsonRachel GriffithsRachael Leigh CookJosh Hartnett,  ,Je zde i Bill Nighy či hustokrutopřísněj školník z Bradavic David Bradley . PODRUHÉ 14-7-23 stále špica. Pár věcí nejasných, např. jak mohlo stačil 45 minut na přípravu Sandry do motýlího kostýmu apod. Ale, come off it, film je to nadprůměrný. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Scenár bol maličký, no s veľkým potenciálom, ktorý tvorcovia rozvili, čo to dalo. Samozrejme zabralo to, že s podobnou témou sa vo filmovom priemysle tak často nestretávame, no a samozrejme obsadenie. Určite to nebola komédia, od ktorej by ma išlo roztrhnúť, naopak milý, príjemný filmík, ktorého línia drámy robila svoje. Naozaj dokonalá oddychovka. A Bill Nighy už nemôže povedať, že deti, ktoré sa hrajú pred jeho domom ho nevideli hrať v žiadnom filme (odkaz na horrorovú sériu Underwolrd). 80%. ()

pleva 

všechny recenze uživatele

Miluji britský humor a tahle komedie ho má. Je hořkosladká, trochu romantická, scénář je průhledný, bohužel má hodně pomalé a nevyrovnané tempo, ale skvélé výkony herců to doženou. Je tu jako v každém pořádném britském filmu spousta neočekávaných a vtipných situací, i když celou dobu víte, kam tahle loď míří.. Škoda hlavně tempa a málo propracovaného scénáře, tenhle film mohl být ještě dál :-(( ()

Galerie (8)

Zajímavosti (1)

  • Natáčelo se v metropolitním hrabství West Yorkshire a v Londýně. (griph)

Reklama

Reklama