Reklama

Reklama

Neviditelný na útěku

  • USA Memoirs of an Invisible Man (více)
Trailer

Nick Halloway se večer opil a druhého dne přišel na konferenci v magnetoskopickém ústavu s třeskutou kocovinou. Vědecké referáty mu jen přitížily, a tak se z jednacího sálu vytratil. Zatímco si dával šlofíka, došlo v objektu k havárii. Ústav byl vyklizen, o Nickovi na pánské umývárně však nikdo nevěděl. Řetězová reakce narušila molekulární pole a budova se vším, co v ní bylo, zmizela lidským zrakům. Na místo se dostavil agent CIA Jenkins, aby případ ututlal. Když zjistil, že neviditelným se stal i jeden muž, dostal šílený nápad: udělá z něj nepolapitelného atentátníka! Od té chvíle se z Nicka stává lovná zvěř. Není sice vidět, ale nebezpečí na něj číhá na každém kroku. Tam, kde má tělo, vidí chodci i řidiči jen vzduch. A zkuste si představit, jak to vypadá, když se Nick nají a potrava putuje zažívacím traktem! Navíc se ještě zamiloval... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (118)

web-dat 

všechny recenze uživatele

Nemám rád Chevyho Chase. Fakt ho nesnáším, protože i když se snaží hrát komediální role furt u toho vypadá jak blbec. A nedej bože, když má hrát vážnější roli. To se mi střeva stlačí, oči vytlačí ven a praskám. 2 hvězdičky dávám za námět filmu, který kdyby tam nehrál ten trumbera, byl vážně skvělí. Škoda že na tuto roli vybrali právě tohoto herce (neumělce). Ach jooo.. 40% ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Ano, jak zmiňujé některé jiné komentáře. Občas si Carpenter odskočí do netypického žánru, ale na rozdíl od nich si myslím, že se mu to povede často. Stejně jako Starman, i Neviditelný na útěku se mu povedl. pravda, trochu jsem se obával, ale Carpi nezklamal. Je to výborný filmař. Příjemná a zábavná podívaná s velmi dobrým Chevym Chasem. Vážnější a na první pohled nepřitroublá role mu sedla a hezky si ji vychutnal. ()

Reklama

kingik 

všechny recenze uživatele

Nebýt vynikajícího Chevyho Chase, tak by nebylo na co se dívat. Triky právě nepatří k těm nejpovedenějším a stejně i dějově je to většinou nenápadité, když uvážíme, co neviditelnost skýtá, ale i tak je několik scén z tohoto hlediska povedených. Film nakonec nekompromisně propadl. John Carpenter mohl film udělat zajímavější. Nestalo se tak a výsledkem je mírně nadprůměrná verze se slibným potenciálem. 60% ()

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Štvrtý najslabší Carpenter. Pri týchto filmoch je človek rád, v akej  dobe žijeme, a že tu máme Marvel a spol. Pozéri vám budú tvrdiť opak, ale to je definícia pozérstva, že?! Mám rád oboch protagonistov. Škoda, že medzi nimi začali budovať chémiu až po polke filmu a nevyšlo to. Ako thriller to nefunguje, ako romanca tiež nie, zasmial som sa dvakrát. A to je s komikom Chaseovho formátu slabý výsledok. Ale odychovka na nedeľu ráno v pohode, keď sa človek sfajčí. ()

Biopler 

všechny recenze uživatele

Výborný námet a veľmi dobré triky na dobu vzniku. Bachorka o molekulárnej nestabilite je slabá barlička pre príbeh neviditeľného muža. Carpenter si nedal veľa práce s uveriteľným podložením príbehu, išlo mu o niečo iné. Chcel stvoriť romantické sci-fi po vzore snímky Starman. Vypálilo to o čosi lepšie. Nenudí to, lebo film hýri nápadmi kde a do akých situácií zasadiť neviditeľného muža. Baví aj to, že vďaka odpočúvaniu zo strany CIA, ktoré si Neviditeľný neuvedomuje, sa príbeh stále a stále posúva. No ako sa blížime k záveru, cítiť zápach prúseru, že ako to celé vlastné skončí. Záver na streche s vyústením, ktoré je zjednodušujúce, a následný ťažký happy-end s tehotnou Alice sú prvky, ktoré jasne ukazujú, že Carp to akosi potreboval dokopať a hlavne dosladiť, škoda. ()

Galerie (37)

Zajímavosti (2)

  • Snímek byl natočen na motivy stejnojmenného románu H. F. Sainta. (Hans.)
  • Při tvorbě tohoto filmu se výrazně angažoval Chevy Chase, který byl v roce 1992 velkou hvězdou. Chase chtěl, aby film režíroval Ivan Reitman, ten ale projekt opustil, když zjistil, že herec požaduje, aby měl film vážnější vyznění. Po Reitmanovi jej přebral John Carpenter. (Zdroj: AXN)

Reklama

Reklama