Série(2) / Epizody(20)

V roce 1969 se jedna ambiciózní žena snaží překonat hranici mezi bohatými a chudými a zajistit si místo u toho nejexkluzivnějšího, nejelegantnějšího a nejzákeřnějšího stolu Ameriky, mezi společenskou smetánkou Palm Beach. (Apple TV+)

Trailer

choze

Jako kdyby někdo natočil hraní holčiček s panenkami Barbie jako vtipnou retro quality TV. Kterýžto dojem vytváří hlavně roztomile pipinózní Kristen Wiig, komediálně zářící v hlavní roli odhodlané a nezničitelné blonďaté naivky toužící stát se součástí báječného pozlátkového světa bohatých a slavných, kterou čeká nejedno tvrdé střetnutí s realitou a morální dilema. Po všech stránkách skvěle udělaná záležitost. ()

M.i.k.e

Ambiciózní Kristen Wiig se snaží probít mezi smétanku v Miami šedesátých let v mixu telenovely, dramatu a komedie. Obsazené je to dobře, velmi dobře to i vypadá, ale nejsem úplně cílovka a celou dobu sem měl pocit že něco podobného už sem viděl několikrát a lépe…60% ()

barteca

Výprava epesní, ale dějově se mi to netrefilo do noty, taktak dokoukáno s dlouhými  pauzami. Kristen Wiig  exceluje. ()

Malarkey

Kristen Wiig mě tenkrát nadchla svojí civilností ve Walter Mittym a od té doby hledám a hledám a nemůžu se dopátrat role, kde by mě podobně nadchla. Ale pravda, že tady se tomu asi nejvíc přiblížila. I když tady o civilnosti nemůže být pranic řeč. Naopak. Palm Royale je satira na dobový život bohatých a movitých, kteří se na přelomu 60. a 70. let motali kolem slavné smetánky z Palm Beach. Vlastně je to místy sranda, když si z nich utahuje. Jenže ona s nimi pak splyne a už to není úplně ono. A obecně vzato, je to tu hodně telenovelní, zdlouhavé a vlastně víc rádoby chytře satirické nežli vtipné. Největší překvapení ze všech pro mě ale bylo zjištění, že Ricky Martin umí hrát. ()

Kamil111

Je to tak mezi třemi a čtyřmi hvězdami, ale za tu výtvarně mimořádnou a vypiplanou výpravu si zaslouží zaokrouhlit nahoru. Tak dokonalou inspiraci fotkami Slima Aaronse - které pravda kdysi snímal právě v Palm Beach - jsem ještě neviděl. Jen konec byl natolik rychlý, že jsem měl pocit, že jim to ve střižně ujelo. ()