Reklama

Reklama

Late Night with the Devil

  • USA Late Night with the Devil (více)
Trailer 1

Přímý televizní přenos v roce 1977 se strašlivě zvrtne a vypustí zlo do obývacích pokojů národa. (JasonCZ)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (118)

RUSSELL 

všechny recenze uživatele

Po první festivalové projekci jsem byl z filmu dost v rozpacích, a i když mi druhé zhlédnutí o půl roku později leccos vyjasnilo, stále jsem trochu na vážkách, co si o počinu bratří Cairnesových myslet. Mám problém s nedotažeností stanoveného konceptu found footage v podobě původního vysílání s prostřihy do té doby nezveřejněných záběrů ze zákulisního dění, které ten koncept rozbíjí nejvíc. Late Night with the Devil si bere hodně z legendárního britského TV filmu Ghostwatch, který však svůj koncept dotáhl k dokonalosti a ční na špici tohoto marginálního subžánru. Nicméně všechny problémy a rušivé elementy sice zanechávají určitou pachuť, ale ve výsledku nedokáží přebít silné stránky filmu, díky kterým mile rád přimhouřím obě oči a dám palec nahoru. David Dastmalchian zde podává svůj životní výkon a myslím si, že za tuhle roli musí být obrovsky vděčný, protože tolik prostoru předvést své herecké schopnosti doposud ve své kariéře nedostal. Skvěle fungují i všechny vedlejší postavy, ačkoliv jde v několika případech o karikatury, které spíš podkopávají stanovený koncept, ale takového Carmichaela Haiga (výborný Ian Bliss) si nejde nezamilovat. Late Night with the Devil si určitě v budoucnu rád pustím znovu – jde totiž o neotřelý přírůstek do žánrové kinematografie, který jsem pro jeho vrcholnou zábavnost, úderný temporytmus a stylové retro pojetí přijal i se všemi neduhy. ()

dubinak 

všechny recenze uživatele

Bohužel, ta forma mi hodně nesedla. Připadalo mi to, jako prodloužená epizoda V/H/S ságy, protože přesně tyhle hraničně laciné efekty se 70s a 80s feelem se tam vyskytují takřka pořád. Dalo se na to koukat, ale horor to vidělo jen tak lehce z vlaku. Většina postav mi přišla nesympatická a proto jsem to sledovalo dost s odstupem a moc mi toho tento film nepřinesl. To, co to původně slibovalo a jaký hajp to přineslo, se za mě z většiny téměř vůbec nevyplnilo, takže za mě určitě spíš zklamání a za pár dní už ani nevím, že jsem ten film viděla. ()

Reklama

BROKEN_ 

všechny recenze uživatele

Retro atmosféra pěkná a nápad natočit film ve stylu sedmdesátkových televizních pořadů je super. Ale jinak to nedokáže tolik ohromit a překvapit. Hororový nádech to sice má, ale nějaká hrůza nebo napětí a děsivý chvíle nečekejte. Čekal jsem od toho víc a myslel jsem si, že budu více nadšený. Ach jo. 5/10 ()

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

Výborný herec vedlejších rolí David Dastmalchian září v hlavní úloze moderátora noční talkshow, jejíž halloweenský speciál v roce 1977 narušil zlověstný nezvaný host. Celý snímek je formátem podaný jako nově objevený záznam osudné epizody pořadu, jejíž stopáží se mezi strojenými vtipy, varietními výstupy a uměle vytvořenými senzacemi postupně proplétá nit mrazivého znepokojení a napětí, které se přibývajícími minutami stupňuje a stupňuje až do překvapivého finále. Připomíná to třeba britskou kultovní pecku Ghostwatch také zasazenou do televizního studia, jež ale tlačila v prvé řadě autenticitu. Tu se Late Night with the Devil nesnaží úplně mermomocí předstírat a naopak odchylkami od formátu dává divákovi připomenout, že je stále hlavně výpravným filmem, a to hodně působivým. Celou dobu moc dobře víte, že něco děsivého přijde. A když to přijde, stojí to za to. [Sitges 2023] ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Nejde o žádný převratný horor, který by šokoval násilím či byl děsivý, ale body si získává za svůj originální koncept ( a pak že to nejde!) a za svou odlišnost- rozhodně film, který se nedá s ničím jiným srovnat. Film si diváka dokáže získat už od začátku uměle vykonstruované Talk Show, která je zkrátka zábavná a jakmile to dostane hororový Kick, tak je to taky fajn. Líbilo se mi věrné 70tkové Retro, herecké výkony všech zúčastněných ( Dastmalchian snad poprvé září) a slušná atmosféra. V závěru je to překvapivě i slušně brutální a dojde na jeden zajímavý Twist. Takže ikdyž nejde o žánrovku, která by měla atakovat přední příčky hororové topky, tak jde rozhodně o film, který by se měl podpořit za to, že je fresh a jiný. Paranormální jevy trochu jinak. 75% ()

Galerie (20)

Zajímavosti (10)

  • Dvojica režisérov a scenáristov Colin CairnesCameron Cairnes o rozhodnutí nakrútiť tento film: „V 70. a 80. rokoch bolo v nočnej televízii niečo trochu nebezpečné. Talk show boli predovšetkým oknom do nejakého zvláštneho sveta pre dospelých. Napadlo nám, že spojenie tejto nabitej atmosféry naživo s nadprirodzenom môže vytvoriť jedinečný strašidelný filmový zážitok." (Arsenal83)
  • Úvodná čiernobiela sekvencia je inšpirovaná šokovým dokumentárnym filmom z 80. rokov Americké vraždy (1981). (Arsenal83)

Související novinky

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

30.12.2023

Rok 2023 se uchýlil ke svému konci a přišel tedy čas, abychom vám stejně jako v předešlých letech opět představili výroční topky tří filmů a případně taky tří seriálů podle některých z… (více)

56. MFF fantastických filmů v Sitgesu

56. MFF fantastických filmů v Sitgesu

14.10.2023

V posledních deseti dnech probíhal ve slunném katalánském Sitgesu 56. ročník Mezinárodního festivalu fantastických filmů. Kulturní svátek zahrnující zástupce zejména žánru hororu, thrilleru, fantasy… (více)

Reklama

Reklama