Reklama

Reklama

Vládce temnot

  • USA Prince of Darkness (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Kněz Loomis objeví ve sklepě opuštěného kostela v Los Angeles nádobu obsahující podivnou zelenou kapalinu. Profesor Birack, přizvaný k objasnění této záhady, zjistí, že tekutina je esencí samotného Satana, který se připravuje na ovládnutí celého světa. (oficiální text distributora)

Videa (5)

Trailer 1

Recenze (288)

m.krudenc 

všechny recenze uživatele

Skvělí Horor. Vše, co mám rád, se setkává v tomto brilantním hororu. Téma ďábla, budova starého kostela, krucifixy na všech zdech, červi, tajemno tvořící desítky svíček a trochu podivní lidé... Plně chápu že v tomto snímku namohl chybět Alice Cooper. Skvělá atmosféra podpořená jednoduchou, ale účinnou hudbou. Děsivé napětí, které je podáváno v metrech kubických. Nemám co vytýkat, snímek je veden silnou režií Johna Carpentera. ()

Ruut 

všechny recenze uživatele

No je to už nějaký pátek co jsem to viděl, ale v kontextu Carpenterovi tvorby mi vychází nadprůměrný počin. v paměti mi hlavně utkvěla nakažená nadímající se žena v posteli a vím že jsem se docela bál i když někoho z hlavních hrdinů pronásledovali démoni. Carpenter ještě v mnoha jiných případech dokázal že točit opravdu umí a ani Vládce temnot není rozhodně žádný brak. ()

Reklama

mat.ilda 

všechny recenze uživatele

Ráda bych řekla: "Tam strašá! Ojojoj, tam strašá!" Leč nestrašá... tedy pokud netrpíte nějakou nezřízenou fóbií ze žížal, Alice Coopera a houmlesáků, k tomu vám dopomáhej jakože hrůzu a napětí vzbuzující hudba. Mě osobně vyděsila jen obava, aby se to celé nezvrhlo v německé osmdesátkové porno, soudě dle projevů a vizáže Jamesona Parkera, k čemuž sice nedošlo, ale možná by se nakonec nejednalo až o takovou ztrátu času. Typ hororu/ thrilleru - k smíchu! ()

Nin 

všechny recenze uživatele

Sympatický začátek (i přes trochu naivní děj a postavy vůbec) a parádní konec. Bohužel cca třetina filmu, která má být vrcholem filmu - ta, ve které je nejvíc akce a brutalit - už nějak po letech nefunguje a paradoxně mi přišla z celýho filmu naprosto nejnudnější a nejmíň zajímavá. (6/10) ()

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Carpenter zde svým nezaměnitelným rukopisem opisuje docela solidní oblouky, a tak je Vládce temnot další skvělou porcí toho, co horor může nabídnout. Dusivá atmosféra vytvářená jednoduchými maskami, umnou prací s neznámým zlem sestupujícím na zemi a v maximální možné míře také geniální hororovou hudbou, je zde cítit po celou dobu. K tomu navíc více než solidní scénář zajímavě pracující s „klišé“ satanova kultu přihrává do jeho noty, čímž se hodnocení šplhá téměř na nejvyšší metu. Jenže na druhé straně je to přece jenom trochu standardní Carpenter, bez řádnější inovace ve formálních postupech a pocit občasného sebevykrádání znalejšího diváka uhodí do oka a některé věci se dají odhadnout dopředu (jako například pořadník kill listu). Přesto to nejdůležitější (divákovy emoce) zůstává, takže čtyři hvězdičky s klidným svědomím. ()

Galerie (54)

Zajímavosti (5)

  • Postava jménem Donalda Pleasence byla pojmenována po psychiatrovi z Carpenterova Halloweenu. (Chatterer)
  • Jednoho z bezdomovců si zahrál i Alice Cooper. (Chatterer)

Reklama

Reklama