Reklama

Reklama

Série(3) / Epizody(25)

Obsahy(1)

Další ze zajímavých novodobých britských sitkomů. Zachycuje útrapy obyvatel jedné bohem zapomenuté farnosti kdesi na ostrůvku kousek od pobřeží Irska. Smolař otec Ted se musí, vedle poněkud svérázných církevních návštěv, potýkat i s vrtochy svých spolubojovníků za svátost boží - s natvrdlým otcem Dougalem a věčně v lihu naloženým otcem Jackem. (Ruut)

(více)

Recenze (185)

Ivoshek 

všechny recenze uživatele

Britský humor je místy hodně obskurní záležitost. Řekl bych, že autor neměl zrovna slabost pro duchovenstvo a Iry. Otec Ted je sice "weirdo", ale z trojice duchovních na ostrově je asi nejnormálnější. Otec Jack je polosenilní, věčně opilé hovado, které vzpomíná na doby vyučování na dívčí škole. Otec Dougal působí místy jako duševně opožděný a jeho projev do televize mě položil: "Existuje Bůh? Kdo ví.... Každopádně já nejsem žádný velký fanoušek organizovaného náboženství." Po prvních dvou dílech je to na 4 Stars, ale po dalších dílech nevylučuju, že mě to začne bavit jako IT Crowd. Aktualizace: Začalo mne to bavit ještě víc než IT Crowd. Nyvýšení na 5 Stars. ()

annihilation 

všechny recenze uživatele

Říkám si, že v moderním světě přece není možné udělat seriál bez přitažlivých mužů a žen (hlavní představitelé mi odpustí) z prostředí fary tak, aby byl alespoň průměrný. No, ale když si něco vezme do parády Graham Linehan, je to jiná písnička. Vezme úplně hloupé postavy a ty zasadí do ještě hloupějších situací. K tomu si dělá od shora dolů legraci z církve. A ejhle, ono to je skvělé. Jak to je možné? Nevím, to prostě kouzlo britských sitcomů. ()

Reklama

Cimr 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejbizarnějších sitcomů, co je v televizi k vidění. Měl jsem to štěstí strávit 14 dní v Irsku, a tak mohu celkem zodpovědně říct, že tento seriál mě těší hlavně tím, jak je dokonale irský. Od úvodní znělky, kde prolétáme nad ostrovem s ploty z kamenů, s typicky zamračeným počasím a hudbou Divine Comedy, je jasno. Humor, charaktery... Velmi irské, velmi dobré! Jediná škoda je, že kvůli smrti Dermota Morgana seriál skončil v nejlepším. První série je rozjezd, ale ve třetí už je to fakt slušná jízda. Zajímalo by mě, kam by se to bývalo posunulo... ()

mcleod 

všechny recenze uživatele

Seriál, na kterém je sice poznat, že jde ještě o Linehanovy začátky, ale který není možné si neoblíbit. Graham Linehan je výborný autor seriálů, i na tomto je jasně patrný jeho rukopis... výborný humor, originální námět, geniálně divné postavy (tří kněží, kteří byli za trest posláni na odlehlý irský ostrov), nemyslitelné situace, přičemž v těch nejhorších si nejokopávanější postavy opět zahrál sám autor. Pro mě další z důkazů geniality jeho smyslu pro humor. ()

Rob Roy 

všechny recenze uživatele

Father Ted byl ( po smrti představitele kněze Teda byl ukončen ) v Irsku a Velké Británii populární sitcom. A to právem! 3 knězové ( hlavní šéf - Father Ted, Father Jack a nejmladší Father Dougal ) a jejich soužití v jednom baráčku na malém irském ostrově. Ovšem nejsou to žádní pobožní muži, právě naopak. Každý z nich mají osobité charaktery, ze kterých vychází občas až absurdní humor. Dědek Father Jack chlastá jako duha ( eufemisticky řečeno ), Father Ted má spousty drobných neřestí a nejmladší Dougal se většinu času chová jako by byl pod vlivem houbiček. Jeden velký výsměch duchovenstvu a ohromná zábava. Hodnocení na IMDB - 8.9. ()

Galerie (15)

Zajímavosti (25)

  • Scéna s bendži na pláži, včetně hudby (jedná se o skladbu „Dueling Banjos“) i tancujícího staříka, je přímým odkazem na film Vysvobození (1972), kde je to použito jako ústřední hudební motiv. (KM Phoenix)
  • Postava paní Doylové je inspirována matkou Grahama Linehana. (Asgy)
  • Otcovo slovo "feck" se dokonce zapsalo do slovníku běžné angličtiny, a to proto, že se může stát společensky přijatelným zaklením místo současného velmi vulgárního slova "fuck". (Ruuzha)

Reklama

Reklama