Reklama

Reklama

Série(3) / Epizody(25)

Obsahy(1)

Další ze zajímavých novodobých britských sitkomů. Zachycuje útrapy obyvatel jedné bohem zapomenuté farnosti kdesi na ostrůvku kousek od pobřeží Irska. Smolař otec Ted se musí, vedle poněkud svérázných církevních návštěv, potýkat i s vrtochy svých spolubojovníků za svátost boží - s natvrdlým otcem Dougalem a věčně v lihu naloženým otcem Jackem. (Ruut)

(více)

Recenze (185)

Asgy 

všechny recenze uživatele

Hlavně to nevzdejte po prvním dílu, protože zpočátku to zase taková sranda není, ale jakmile si člověk na tuhle šílenou partu zvykne, je to srdcovka. S odstupem času je to pro mě jeden z nejlepších sitcomů vůbec. Nezapomenutelné hlášky, krásně zkomolená angličtina a hlavně spousta výborného humoru. I když myslím, že každému tenhle styl sedět nemusí, tak mně se trefil přímo do vkusu. Můžu se na to koukat pětkrát po sobě a stejně si to zase pustím znovu. Mrs Doyle: "Now, what do you say to a cup of tea?" Father Jack: "Feck off, cup!" ()

Rob Roy 

všechny recenze uživatele

Father Ted byl ( po smrti představitele kněze Teda byl ukončen ) v Irsku a Velké Británii populární sitcom. A to právem! 3 knězové ( hlavní šéf - Father Ted, Father Jack a nejmladší Father Dougal ) a jejich soužití v jednom baráčku na malém irském ostrově. Ovšem nejsou to žádní pobožní muži, právě naopak. Každý z nich mají osobité charaktery, ze kterých vychází občas až absurdní humor. Dědek Father Jack chlastá jako duha ( eufemisticky řečeno ), Father Ted má spousty drobných neřestí a nejmladší Dougal se většinu času chová jako by byl pod vlivem houbiček. Jeden velký výsměch duchovenstvu a ohromná zábava. Hodnocení na IMDB - 8.9. ()

Reklama

LeoH 

všechny recenze uživatele

Nadšení z prvních dílů po dokoukání celého seriálu značně opadlo. Má to svoje světlé chvilky, kdy kvantita navršených stupidit přeroste v kvalitu – pocit nadreálna –, ale bohužel těch momentů není tolik, kolik by si jeden přál, a až příliš často se tu opakují stále tytéž fóry (ano, součást poetiky, a ne že bych se nad osmistým padesátým „Feck! Drink! Gals!“ otce Jacka vděčně nekřenil, ale mám přec jen radši humor ze sofistikovanějších šuplíků). A mimochodem, satira na církev v tom není prakticky žádná (ne že by na tom záleželo) – ti tři magoři sice pro zvýšení absurdity dělají kněze, ale humor stojí na jejich osobnostních charakteristikách a ne na nějakém tesání do církevních dogmat či zvyků; zrovna tak dobře by to mohla být parta hasičů, zřízenců v zoo nebo univerzitních profesorů. ()

mikulíšek 

všechny recenze uživatele

Zpočátku jsem byl skeptcký a očekával "jen" další úsměvný sitcom, který nedokáže nabídnout nic nového, ani se zařadit mezi špičku. To hlavně proto, že hlavní hrdinové budou až příliš neobvyklí, že pohltí sami sebe. Po pár prvních dílech však přišlo milé překvapení. Po dlouhé době mě podobný typ seriálu dokázal skutečně rozesmát. Ačkoliv jsou postavy bizardní jejich kooperace je nesmírně zábavná a správným způsobem "od rány". P.S. 5* je možná trochu moc, ale 4* by seriál řadilo mezi průměr ve své kategorii, což je podle mě nedostačující. ()

BoPo 

všechny recenze uživatele

Ak by som hodnotil najviac vydarené diely, tak by dostali 4* cejch. Bohužiaľ na jednu sériu dostanete v takejto kvalite max. 2. Väčšina dielov je v podstate kvalita na úrovni jedným uchom dnu, druhým von. Čo však nikdy nesklame je Otec Jack. Účinná jednoduchosť vyťažená na maximum, ktorá sa za tri série neokuká. Jeho štyri slová a ksicht proste fungujú geniálne. Škoda, že tvorcovia nemali záujem byť viac kreatívny a zacyklili sa v tuposti na úrovni Joey z Priateľov. ()

Galerie (15)

Zajímavosti (25)

  • V úvodní sekvenci je vidět vrak lodi MV Plassy, někdy Plassey, která ztroskotala na ostrově Inisheer, irsky: Inis Oírr, což je nejvýchodnější z Arranských ostrovů, dne 8. března 1960 s nákladem whiskey, barevného skla a příze. Vrak je na ostrově stále k vidění a patří mezi jednu z jeho turistických atrakcí. (KM Phoenix)
  • V posledním díle třetí série "Going to America" si zahrál cameo roli známý britský skladatel a producent Brian Eno. Představen je zde coby "father Brian Eno". (bubun)
  • Scéna s bendži na pláži, včetně hudby (jedná se o skladbu „Dueling Banjos“) i tancujícího staříka, je přímým odkazem na film Vysvobození (1972), kde je to použito jako ústřední hudební motiv. (KM Phoenix)

Reklama

Reklama