Reklama

Reklama

Série(3) / Epizody(25)

Obsahy(1)

Další ze zajímavých novodobých britských sitkomů. Zachycuje útrapy obyvatel jedné bohem zapomenuté farnosti kdesi na ostrůvku kousek od pobřeží Irska. Smolař otec Ted se musí, vedle poněkud svérázných církevních návštěv, potýkat i s vrtochy svých spolubojovníků za svátost boží - s natvrdlým otcem Dougalem a věčně v lihu naloženým otcem Jackem. (Ruut)

(více)

Recenze (185)

kitano 

všechny recenze uživatele

Nechcem si radsej ani predstavovat, ako by sa tvaril nejaky knaz po dopozereni jedinej epizody tohto serialu (ak by sa vobec dopozeral). To ako by sa knazi mali spravat a zit, to hadam vieme vsetci. Tak vedzte, ze v tomto seriali je to presne naopak :) Knazi tu chlascu, nadavaju, nechavaju sa unasat svojimi zvrhlymi predstavami a vtipky tohto razenia su dovedene hadam az na hranice unosnosti. Takze ak nemate nejake predsudky, tento serial bude pre vas kralovska, non-stop "lol" zabava. (10/10) ()

annihilation 

všechny recenze uživatele

Říkám si, že v moderním světě přece není možné udělat seriál bez přitažlivých mužů a žen (hlavní představitelé mi odpustí) z prostředí fary tak, aby byl alespoň průměrný. No, ale když si něco vezme do parády Graham Linehan, je to jiná písnička. Vezme úplně hloupé postavy a ty zasadí do ještě hloupějších situací. K tomu si dělá od shora dolů legraci z církve. A ejhle, ono to je skvělé. Jak to je možné? Nevím, to prostě kouzlo britských sitcomů. ()

Reklama

mikulíšek 

všechny recenze uživatele

Zpočátku jsem byl skeptcký a očekával "jen" další úsměvný sitcom, který nedokáže nabídnout nic nového, ani se zařadit mezi špičku. To hlavně proto, že hlavní hrdinové budou až příliš neobvyklí, že pohltí sami sebe. Po pár prvních dílech však přišlo milé překvapení. Po dlouhé době mě podobný typ seriálu dokázal skutečně rozesmát. Ačkoliv jsou postavy bizardní jejich kooperace je nesmírně zábavná a správným způsobem "od rány". P.S. 5* je možná trochu moc, ale 4* by seriál řadilo mezi průměr ve své kategorii, což je podle mě nedostačující. ()

dr.fish 

všechny recenze uživatele

Příběh tří knězů na jedné faře na konci světa, jeden blb, druhý senilní alkoholik a třetí je má na starosti. Z toho vyplývají třeskuté situace. Je tam řada výtečných situací, přesto mi připadá, že v nápaditosti seriál zůstal daleko pozadu za Trpaslíkem, Jistě pane ministře či Black Books. Příjemné, místy dokonalé, místy slabé. Kult určitě ne.70% ()

mcleod 

všechny recenze uživatele

Seriál, na kterém je sice poznat, že jde ještě o Linehanovy začátky, ale který není možné si neoblíbit. Graham Linehan je výborný autor seriálů, i na tomto je jasně patrný jeho rukopis... výborný humor, originální námět, geniálně divné postavy (tří kněží, kteří byli za trest posláni na odlehlý irský ostrov), nemyslitelné situace, přičemž v těch nejhorších si nejokopávanější postavy opět zahrál sám autor. Pro mě další z důkazů geniality jeho smyslu pro humor. ()

Galerie (15)

Zajímavosti (25)

  • Pauline McLynn si zopakovala svou roli ze seriálu a jako paní Doyleová se objevila v reklamě pro britské ministerské oddělení pro příjem z daní a poplatků, kde nabádá diváky, aby včas vyplnili svoje daňové přiznání, přičemž říká: Go on, go on, go on, go on....go on line! Go on line, go on line, go on line...." Ve Velké Británii byla tehdy tato reklama zvolena jako jedna z nejotravnějších toho roku. (HappySmile)
  • Představitel Teda, herec Dermot Morgan, zemřel přesně den po natočení poslední epizody seriálu. (Asgy)
  • Videohra, kterou hraje otec Dougal (Ardal O'Hanlon) s otcem Damienem (Joe Rooney) v epizodě "Old Grey Whistle Theft", je "Street Fighter II" z roku 1991. Tato hra byla jednou z prvních akčních počítačových her pro Playstation či Nintendo a stala se velmi populární i u nás. (bubun)

Reklama

Reklama