Reklama

Reklama

Série(3) / Epizody(25)

Obsahy(1)

Další ze zajímavých novodobých britských sitkomů. Zachycuje útrapy obyvatel jedné bohem zapomenuté farnosti kdesi na ostrůvku kousek od pobřeží Irska. Smolař otec Ted se musí, vedle poněkud svérázných církevních návštěv, potýkat i s vrtochy svých spolubojovníků za svátost boží - s natvrdlým otcem Dougalem a věčně v lihu naloženým otcem Jackem. (Ruut)

(více)

Recenze (185)

Ruut 

všechny recenze uživatele

"Fek off! Drink! " - nezapomenutelné zkomolené hlášky věčně v lihu naloženého starého otce Jacka. Trojici svérázných kněží skvěle sekunduje Pauline McLynn v roli Mrs. Doyleové, věčně se vnucující hostům s čajem nebo sendviči. Další z řady výborných britkomů. Stejně dobrý a zahlcený svéráznými postavičkami jako jeho následovníci Black Books a It Crowd. + Na scénu trojího období života Elvise Presleyho nejde jen tak lehce zapomenout ! ()

Khumbac 

všechny recenze uživatele

Tenhle seroš jsem samozřejmě sledoval už před osmi lety. Dobrý anglický humor. Linehan se trénoval na vrcholné Ajťáky. Otec Jack - klasik jak cip! Manželé ve vesnici si nadávají(ty hromado sraček, tvůj ksicht vypadá jak kozy, ty děvko!) přitom potkají kněze a jsou jak milijuzci, skvělý paradox! Dougal - skvěle opožděn! Narazil jsem na něho teď po letech na youtube, kde ho předabpvala nějaka skupina říkajíc si FENIX, zprvu jsem se smál dabingu a pak jsem si na něho zvykl. Dnes si dáváme 1 díl před spaním a je to supr nostalgie :-). ()

Reklama

ladko 

všechny recenze uživatele

Zatiaľ som videl len po polovicu druhej série, takže hodnotenie sa ešte môže zvýšiť. Zatiaľ musím povedať, že je to zábava, Father Ted a Father Dougal ma pobavia skoro vždy, ale zato Father Jack ma nebaví, s ním je to všetko na jedno kopyto a takist Mrs. Doyle je nudná(ešteže má málo priestoru...). Niektoré diely boli slabšie a niektoré bombastické. Z takého nacvičovania pesničky na Eurosong 96 Dougalom a Tedom("Just play the fucking note!":D) som sa smial ešte dobrý deň po zhliadnutí:).Update:Po všetkých troch sériach musím chtiac nechtiac dvihnúť na 5 hviezd, začalo ma to baviť ešte viac, Father Ted ako Hitler a mnoho ďalších legendárnych scén - britský humor at its best. ()

CageDepp 

všechny recenze uživatele

Člověk by nečekal kolik může být srandy s farářema. Nejlepší díl je, jak Ted musí kopnout Biskupa Brennana do zadku. To sem se vážně hodně zasmál. Jack jako alkáč, kterýmu stačí 4 slova a umí je použít vždy, kdy je třeba, dougalovi jde dobře se tvářit jako hovado a hospodyně Mrs. Doylová umí určitě dobrý čaj. ()

mikulíšek 

všechny recenze uživatele

Zpočátku jsem byl skeptcký a očekával "jen" další úsměvný sitcom, který nedokáže nabídnout nic nového, ani se zařadit mezi špičku. To hlavně proto, že hlavní hrdinové budou až příliš neobvyklí, že pohltí sami sebe. Po pár prvních dílech však přišlo milé překvapení. Po dlouhé době mě podobný typ seriálu dokázal skutečně rozesmát. Ačkoliv jsou postavy bizardní jejich kooperace je nesmírně zábavná a správným způsobem "od rány". P.S. 5* je možná trochu moc, ale 4* by seriál řadilo mezi průměr ve své kategorii, což je podle mě nedostačující. ()

Galerie (15)

Zajímavosti (25)

  • Seriál se převážně natáčel v irském hrabství Clare, které leží na zapádě Irské republiky. Samotný dům otce Teda (Dermot Morgan) můžeme navštívit poblíž města Kilnaboy na místě zvaném Lackareagh. (Trajektt)
  • V posledním díle třetí série "Going to America" si zahrál cameo roli známý britský skladatel a producent Brian Eno. Představen je zde coby "father Brian Eno". (bubun)
  • Jednu z vedlejších postav si zahrál scenárista seriálu Graham Linehan, a to otce Gallaghera. Je to ten, který se zeptal, zda by nebylo vhodné se pomodlit a jemuž jiný kněz vyznal lásku. (Nathaniell)

Reklama

Reklama