Reklama

Reklama

Série(3) / Epizody(25)

Obsahy(1)

Další ze zajímavých novodobých britských sitkomů. Zachycuje útrapy obyvatel jedné bohem zapomenuté farnosti kdesi na ostrůvku kousek od pobřeží Irska. Smolař otec Ted se musí, vedle poněkud svérázných církevních návštěv, potýkat i s vrtochy svých spolubojovníků za svátost boží - s natvrdlým otcem Dougalem a věčně v lihu naloženým otcem Jackem. (Ruut)

(více)

Recenze (185)

annihilation 

všechny recenze uživatele

Říkám si, že v moderním světě přece není možné udělat seriál bez přitažlivých mužů a žen (hlavní představitelé mi odpustí) z prostředí fary tak, aby byl alespoň průměrný. No, ale když si něco vezme do parády Graham Linehan, je to jiná písnička. Vezme úplně hloupé postavy a ty zasadí do ještě hloupějších situací. K tomu si dělá od shora dolů legraci z církve. A ejhle, ono to je skvělé. Jak to je možné? Nevím, to prostě kouzlo britských sitcomů. ()

markul 

všechny recenze uživatele

Po zhlédnutí Black Books jsem měl chuť na další porci britského humoru, tak jsem si sehnal Father Ted. Pustil jsem první díl a nastalo velké zklamání. Skoro jsem se nezasmál a zdálo se mi to trapné. Už jsem to málem smazal a teď vím, že by to byla velká škoda. Přinutil jsem se podívat na další díly a moc se mi to zalíbílo. Jakmile jsem lépe poznal všechny hlavní postavy, tak jsem si tyto chlapíky moc oblíbil. Další zábavný britský seriál a pro mě taky ponaučení, že není vždy dobré dát na první dojem. ()

Reklama

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Možná nejmontypythonovitější "neskečový" seriál, do něhož ani jeden z Monty Pythonů nezasáhl. Památná pro mě navždy zůstane scéna z vánočního speciálního dílu, kdy se banda knězů ztratí mezi regály dámského spodního prádla v obchodním domě. To je asi nejlepší parodie klišé vojenských filmů, jakou jsem kdy viděl. ()

bouncer 

všechny recenze uživatele

Několik dílů mi trvalo zvyknout si na styl humoru i šílené postavy (otec Ted je z nich ještě docela normální, i když na otce se tedy vůbec nehodí, nejmladší otec Dougal se chová jako dítě a to ještě trochu postižené, dementní a bez představivosti...ale i z toho plyne spousta srandy "Existuje Bůh? Kdo ví.... Každopádně já nejsem žádný velký fanoušek organizovaného náboženství.", nejstarší a dosluhující otec Jack je zase opilec, který zná jen "nasrat, chlast, řiť, holky..." a vypadá jako oslizlý bezdomovec a nakonec paní Doyleová, která donutí k šálku čaje každého). Ale po zvyknutí si nemám připomínek a Father Ted mě vždy rozesměje a dodá dobrou náladu. A těch nezapomenutelných hlášek... ()

BuryGol 

všechny recenze uživatele

Po shlédnutí všech tří sérií prostě nemůžu jinak. Na vymšlenym ostrově Craggy Island je fara. Tu obývají čtyři osoby. Otec Ted Crilley, prostý venkovský fařář co má rád peníze, klid a cigárko. Otec Dougal McGuire, mladej kněz, co asi zázrakem prošel seminářem a žije si ve svym vlastnim světě, protože mnohdy vůbec nevnímá realitu kolem něj. Otec Jack Hackett, nejstarší z otců, sprosťák a absolutní kořala, co umí jenom nadávat, spát a bít lidi, co mu lezou na nervy. No a pak je tu ještě hospodyně paní Doyle, která se vyžívá v dělání čaje a péči o vnitřek a občas i vnějšek fary. Tenhle seriál se nebojim označit jako dokonalej. Je v něm tolik, že by se mi to sem ani nevešlo. Já jsem poctivej ateista a věřim, že věřící musej bejt z tohohle seriálu pěkně naštvaný. Bristej humor až na výjimky miluju, tady je do toho ještě irskej akcent, nehorázně vtipný scény, málo hluchejch míst. Co víc si přát? Snad jen jedno. Aby bejval hned po dokončení třetí sérky neumřel Otec Ted, Dermot Morgan. Ten měl mít ještě hodně let před sebou. No nic, na konec můžu napsat už jenom tohle:FECK! ARSE! GIRLS! DRINK! ()

Galerie (15)

Zajímavosti (25)

  • Po odvysílání prvního dílu obdržela televize dvě stížnosti: První kritizovala to, že je seriál moc anti-katolický, druhá zase to, že je moc pro-katolický. (HappySmile)
  • Když Otec Ted (Dermot Morgan) a Dougal (Ardal O'Hanlon) ulehají ke spánku, tak nad Dougalovou postelí visí plakát irské kapely U2, který je obalem alba „The Joshua Tree“ z roku 1987. (Trajektt)
  • V úvodní sekvenci je vidět vrak lodi MV Plassy, někdy Plassey, která ztroskotala na ostrově Inisheer, irsky: Inis Oírr, což je nejvýchodnější z Arranských ostrovů, dne 8. března 1960 s nákladem whiskey, barevného skla a příze. Vrak je na ostrově stále k vidění a patří mezi jednu z jeho turistických atrakcí. (KM Phoenix)

Reklama

Reklama