Reklama

Reklama

První znamení: Přichází satan!

  • USA The First Omen (více)
Trailer 11

Obsahy(1)

Když je mladá američanka poslána do Říma, aby začala sloužit církvi, narazí na temnotu, která ji přiměje zpochybnit vlastní víru a odhalí děsivé spiknutí, které doufá, že přivede zrození inkarnovaného zla. (Falcon)

Videa (7)

Trailer 11

Recenze (148)

fuxoft 

všechny recenze uživatele

Oceňuji, že se tenhle horor snaží trochu vybočit ze škatulky a není to jenom další "sériovka" jako od Blumhouse. Ale po každé zajímavé / originální / WTF minutě následuje pět nezajímavých minut. Skutečnost, že jde o prequel 50 let starého filmu a že by tvůrci zoufale chtěli natočit i sidequel, je spíš na škodu. Bill Nighy a Charles Dance mají jenom camea. ()

bizz_mjc 

všechny recenze uživatele

Proč světu filmové zábavy prominout nekonečnou snahu točit prequely, sequely a další zbytečná pokračování a nastavování pomyslnou kaše? Protože jednou za čas přijde takovýhle film, jež překoná všechny představy a stane se zářící hvězdou. První Omen je pomalá krasojízda a něco, co se mi bude na mysl vracet dlouho. ()

Reklama

blackkocour 

všechny recenze uživatele

Satan je věru moje nejméně oblíbená záporná postava, důvod vysvětlím. Rohatej nikdy nepřijde na natáčení včas, celou svou výplatu utratí za žhavou sýru, za ďábelské topinky a aby zaplatil alimenty Satanu Juniorovi, na to se nikdy nemá. Způsobí všem jen trable, panny po něm otěhotní s antikristem, potom zmizí a aby čert věděl, kde se jeho vocas zdekoval. Točí se neustále nové a nové pokračování, které kvalitou asi spadaj do kapes režisérů nebo amatérského komparzu [umělecky se tu ale někdo vyřádil, což cením..], Exorcisti jsou stejná pakáž.. jen tím krucifixem ladí noty elektrickými baskytary, a džemujou pekelný heavy metal. 666 it’s my Number.  ()

DJ Rocco iNc odpad!

všechny recenze uživatele

WTF? Čo to do pekla bolo za príšernú sračku? Ešte som z kina nešiel domov tak vytočený a toto je prvýkrát, kedy som z kina odišiel pred koncom filmu. A nebol som jediný. Veď táto psycho stupidita nemala s Omenom nič spoločné. Žiadna atmosféra, žiadny dej, príšerné herecké výkony, scenár, hudba a skoro žiadne ľakačky, iba nejaký drbnutý psycho príbeh o pripečenej mníške, ktorú pretiahol šakal? Jesus Christ aj všetci svätí. Nestačil som sa diviť, koľko ľudí odchádzalo znechutených z kina predčasne. Divákov totálne oklamali. A ako to skončilo ma už vôbec , ale vôbec nezaujímalo a ani ma nezaujíma. Pretože takýto nechutný a primitívny psycho brak už nechcem v živote vidieť. Za mňa strata peňazí a aj času, ktoré mi už nikto nevráti. Verzia od Johna Moora je jednoznačne lepšia a to ju veľa ľudí zatracovalo. ()

maddy 

všechny recenze uživatele

Podstatne lepšie než som po priemerných ukážkach čakal. Tie sľubovali ďalší zbytočný prequel, o ktorý nikto veľmi nestál, no The First Omen skôr než všetky tie súčasné hollywoodske prequels a remakes pôsobí ako taký indie horor. Takže žiaden dôraz na zbytočné lakačky, žiaden hlúpy scenár (s teenagermi), ale skôr príjemne pomalé tempo, podivná atmosféra a jeden príbeh o zrodení diabla. Paradoxne to, že musí byť The First Omen prequel k slávnejšiemu filmu a nie samostatným kúskom je jeho najväčšou slabinou. Stihnúť toho počas stopáže musí mnoho a tie prístupy sa dosť bijú medzi sebou. Arkasha Stevenson by chcela byť z časti svojská, no z tej ďalšej sa musí striktne držať v mantineloch pôvodnej story, zároveň sa musí snažiť zapáčiť aj súčašnému divákovi, ale natočiť aj dôstojný prequel, ktorý nebude len obyčajným ždímaním značky. V jadre tam tak niekde je zaujímavejší horor driapajúci sa na povrch, ale vo výsledku ostalo skôr u nesúrodého filmu, ktorý úplne nenaplní svoj potenciál. Na prvotinu režisérky však dobre natočené a možno, keď Arkasha Stevenson dostane v ďalšom horore o niečo volnejšiu ruku čo sa týka námetu, tak predvedie niečo výraznejšie. Uvidíme, no rozhodne ju budem do budúcna sledovať. V The First Omen to síce ešte úplne nevyšlo, ale aj tak po päťdesiatich rokoch od pôvodného filmu doručila to najzaujímavejšie v rámci série, pri ktorom pôsobí chabý remake, aj priemerný seriál ako tretia liga. CELKOVO: 6/10 ()

Galerie (30)

Zajímavosti (26)

  • Ruce kardinála Lawrence (Bill Nighy) se zdají být částečně ochrnuté (prsteníček a malíček). To není součástí postavy, herec Bill Nighy trpěl Dupuytrenovou kontrakturou. Jedná se o dědičné onemocnění, které způsobuje, že prsteníček a malíček každé ruky jsou trvale ohnuté dovnitř směrem k dlani. (Johnny.ARN)
  • Když Maggie (Nell Tiger Free) přijede do Říma, kardinál Lawrence (Bill Nighy) jí vysvětlí, že mezi italským obyvatelstvem dochází k lidovým bouřím, jejichž motivem jsou mimo jiné studenti nespokojení se státem a církví svatou. To je historicky přesné: po sociální revoluci v Paříži v květnu 1968 se to rozšířilo do dalších zemí po celé Evropě. V Itálii trvala od roku 1969 do konce osmdesátých let, tedy v období, které je v zemi známé jako „Olověná léta“. (Johnny.ARN)

Reklama

Reklama