Reklama

Reklama

První znamení: Přichází satan!

  • USA The First Omen (více)
Trailer 13

Obsahy(1)

Když je mladá američanka poslána do Říma, aby začala sloužit církvi, narazí na temnotu, která ji přiměje zpochybnit vlastní víru a odhalí děsivé spiknutí, které doufá, že přivede zrození inkarnovaného zla. (Falcon)

Videa (7)

Trailer 13

Recenze (148)

Davies182 

všechny recenze uživatele

Místy až zážitek na pomezí poetického filmu, což bych u hororu rozhodně nečekal. Nellinka umí správně zahrát notně cáklou ženštinu, u níž si člověk říká, jaké má vlastně postranní úmysly, či je to záměr tvůrců, no a celé to graduje do notně vyšponovaného finále. Víc takto odvážných hrátek s žánrovými klišé! [Disney+] ()

Yoshitsune 

všechny recenze uživatele

Já na tyhle Satansko/Démonický porna moc nejsem, je tedy pravda, že sem tam se objeví kousek, který stojí za to, jako třeba Deliver Us from Evil, ale jinak tenhle žánr moc nevyhládávám. Tenhle film, mně celkem zlákal, jelikož to mělo být fakt velké a on je to přtim film, který nuceně vyplňuje mezeru mezi prvním Satanem. V první polovině ani neni příběh, nová jeptiška přijede do kláštera, následně ji kontaktuje kněz varuje ji před zlem, ona si o něm myslí že je šílený, pak se začnou okolo ní dít divné věci a je z toho jakože vyděšená. V druhé polovině, to pak nějak nabere směr a začne se ve filmu objevovat něco jako příběh, ale neni to žádné terno a ani ten plot twist nefunguje, jelikož film to prokecne hned na začátku, že tam bude plot twist. Jo co se týče mordů, oplodnění démonem a porod, to je celkem fajn, ale je takový ten standart. Co je však největší mínus, je atmosféra, film nemá žádnou a že bych se během filmu bál, ať o postavy a nebo že bych byl nějak napjatý, tak to fakt nééé, tohle je spíš taková pohádka, lehce krvavá pohádka. ()

Reklama

DJ Rocco iNc odpad!

všechny recenze uživatele

WTF? Čo to do pekla bolo za príšernú sračku? Ešte som z kina nešiel domov tak vytočený a toto je prvýkrát, kedy som z kina odišiel pred koncom filmu. A nebol som jediný. Veď táto psycho stupidita nemala s Omenom nič spoločné. Žiadna atmosféra, žiadny dej, príšerné herecké výkony, scenár, hudba a skoro žiadne ľakačky, iba nejaký drbnutý psycho príbeh o pripečenej mníške, ktorú pretiahol šakal? Jesus Christ aj všetci svätí. Nestačil som sa diviť, koľko ľudí odchádzalo znechutených z kina predčasne. Divákov totálne oklamali. A ako to skončilo ma už vôbec , ale vôbec nezaujímalo a ani ma nezaujíma. Pretože takýto nechutný a primitívny psycho brak už nechcem v živote vidieť. Za mňa strata peňazí a aj času, ktoré mi už nikto nevráti. Verzia od Johna Moora je jednoznačne lepšia a to ju veľa ľudí zatracovalo. ()

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

The First Omen má s pôvodným filmom pramálo spoločné a výraznejšie napojenie na kultový horor príde viac-menej až na záver. Novinka Arkasha Stevensona úplne bez problémov obstojí aj ako samostatná jednotka. Stopáž bola trochu dlhšia, no tvorcovia väčšinu času vedia ako pracovať s atmosférou, pričom len málokedy sa uchýlia k lacným jump scares. Nell Tiger Free je skvelá a prajem jej ďalšie hodnotné roly. ()

oveckaoa 

všechny recenze uživatele

Trailer se mě hodně líbil bohužel film je hodně průměrný. V podstatě je to zhruba to samé co Neposkvrněná a jsou tam přidané prvky předchozích Omenů. Ženská nastoupí do kláštera v Itálii tam narazí na holku co ji omezují a zavírají a nikdo se s ní nijak nebaví oni to vysvětlují tím, že je nebezpečná  ta ženská tomu nevěří. Pak narazí na kněze co jí řekne, že to nejsou křesťané, ale nějaká satanistická sekta co oplodňuje ženské ďáblem a chtějí , aby porodily kluky (holky jsou pro ně nezajímavé ačkoliv 2 přežijou a nikdo to neřeší jak to teda funguje nevím ) z těch kluků by pak vznikl antikrist , kterého by vypustily řádit na Zem počkaly by až by se lidé obrátily více na církev tím pádem asi i na ně a pak by ho stáhly. Tohle nedává ani smysl a je to podobná blbost jako kdyby jste Hitlerovi při útočení na Evropu řekli třeba na Francii útočit nebudeš stáhni se a očekávali, že to udělá.  Ona tomu nevěří pak ji uvidí , že má v puse číslo 666 a najde její složku kde zjistí, že  se narodila 6 června v 6 ráno tak mu najde složku co chtěl  a chtějí to řešit mezitím ona otěhotní (z ničeho vím , že tohle bylo i v jiných Omenech , ale tady to působí tak jak kdyby už nevěděly kam ) porodí a máme konec, který naváže na první Omen . Většina scén je ve tmě tak, že uvidíte úplné hovno začátek nedává ani smysl na kněze tam spadnou skleněné střepy z obrazu on má krvavou hlavu a směje se  wtf ? Z toho ďábla vidíme pořád dokola jen pařát a kromě té úvodní scény  a jednoho upálení zde není co chválit ještě to má místy dobrou atmosféru a je to v takovém retro nádechu 80 let to se jim podařilo.   Mít to o 30 minut méně dal bych asi i 3 hvězdy. 40 procent jsem rád , že mě nevyšlo tehdy kino ()

Galerie (30)

Zajímavosti (26)

  • Když Maggie (Nell Tiger Free) přijede do Říma, kardinál Lawrence (Bill Nighy) jí vysvětlí, že mezi italským obyvatelstvem dochází k lidovým bouřím, jejichž motivem jsou mimo jiné studenti nespokojení se státem a církví svatou. To je historicky přesné: po sociální revoluci v Paříži v květnu 1968 se to rozšířilo do dalších zemí po celé Evropě. V Itálii trvala od roku 1969 do konce osmdesátých let, tedy v období, které je v zemi známé jako „Olověná léta“. (Johnny.ARN)
  • Ve filmu se zjistí, že satanistický kult má šakala na oplodňování žen, aby se stal otcem Antikrista (budoucí Damien Thorn). Přichází Satan! (1976) a pokračování Damien (1978) zjišťují, že šakal byl Damienovou matkou, nikoliv otcem. (Johnny.ARN)

Reklama

Reklama