10 životů kocourka Mňouka

Trailer 8

Mňouk je trochu rozmazlený a malinko sobecký kocourek, který si vůbec neuvědomuje, jaké štěstí ho potkalo, když si našel nový domov u hodné výzkumnice Růži Šikovné. To se však rychle změní, když kvůli vlastní nepozornosti přijde o svůj devátý, tedy poslední život. Bez dalších životů a tváří v tvář nevyhnutelnému Mňouk prosí, aby se mohl polepšit a dostal další šanci. Jeho žádost je zpočátku zamítnuta, ale pak se strážkyně nebeské brány nad kocourkem slituje a umožní mu vrátit se na Zemi s dalšími devíti životy. Mňouk však netuší, že každý z těchto nových životů prožije v těle jiného zvířátka, a tím dostane neocenitelné lekce. Následuje dobrodružství, během kterého se Mňouk změní ze sebestředného mazlíčka v nesobeckého hrdinu a zjistí, že někdy musíme projít mnoha různými cestami, abychom v sobě našli své nejlepší já. (Vertical Entertainment)

(více)

Trailer 8

VelkyMrB

A máme tu krásně sadistickou pohádku pro děti všeho věku. Tolik smrtí v jedné pohádce. No ty jo! :D. Né vážně. Tahle animovaná pohádka splňuje vše, co by měla pro děti mít. Vtip, akci, poučení, kreativitu. Film krásně pracuje se slovem smrt a jejím pojetím. Každý život je nová šance. Záporák a pointa celého děje jsou předvídatelné a docela klišoidné. Navíc veškeré postavy krom Mňouka jsou takové vedlejší a Mňouk si bere veškerou pozornost. Navíc důvod záporáka pro jeho činy je směšný a vcelku nesmyslný, ale tak, je to pro děti a má to být vtipné. A taky že bylo. Filmeček odsýpá je barevný a emočně uspokojivý. Film si najde cestu i u dospělých. Některé scény jsou prostě pro ty starší ;). ()

MaximilianL

Na začátku mě film příjemně překvapil. První polovina příběhu byla plná roztomilých a vtipných momentů, které působily svěže a originálně. Kocourek Mňouk byl okouzlující, a jeho dobrodružství zaujala nejen díky vizuálně pěknému zpracování, ale i díky humorným situacím, ve kterých se ocitl. Zajímavý koncept deseti životů kocourka přinesl do děje určitou dynamiku a napětí – pokaždé, když se Mňouk ocitl v nebezpečí, divák si nemohl být jistý, co se stane dál. Bohužel, jak se film přehoupl do druhé poloviny, začal ztrácet tempo a originalitu. Humor se začal opakovat, děj se stal předvídatelným a napětí opadlo. Postavy kolem Mňouka ztratily hloubku a přestaly být zajímavé. Finále, i když působilo emocionálně, nedokázalo zachránit celkový dojem z druhé poloviny. I přes to všechno bych ale řekl, že film má své kouzlo, zejména v první části, která mě bavila nejvíce. 6/10 je férové hodnocení, protože přestože mě bavil hlavně začátek a část filmu, celkový dojem trochu klesá kvůli slabší druhé polovině. ()

kamigava13

Šla jsem si do kina trochu odlehčit mysl od existenční krize, i když kocourek Mňouk tam umíral rovnou několikrát, tak se mi ten nápad reinkarnace zamlouval. Animákům jsem dřív šanci moc nedávala, ale teď zjišťuju, že mohou být celkem zábavné a poučné. Jediná nevýhoda toho je, že v kině můžete narazit na neposedné děti, které budou víc hlučné než je třeba, ale to se mi teď nestalo. Vymňouklo se to hezky. ()

oveckaoa

V podstatě mix mezi Psí poslání (téma reinkarnace kdy se vrací na svět v jiné podobě)   Kocour v botách: Poslední přání (vyplýtvání životů na zbytečné věci)  a Velkou šestkou (ty robovčely jsou to samé co nanoboti). Mňouk si najde paničku co se věnuje včelám a k té se vrací bývalý Mňouk ho tam nechce tak se ho snaží zbavit a jednou   přitom zemře. Ukecá ženskou v nebi (ne , že by to bylo těžké) , aby mu dala další život ona souhlasí a vrátí ho na svět v jiných podobách (jezevec, papoušek, myš,  pes, šváb, rybička, kůň, včela ) on se pak snaží nejprve zase vyhnat toho bývalého a pak zjistí, že po jeho paničce jde její šéf co chce místo včel  robovčely , protože ho kdysi včely píchly do prdele (to tam fakt je) . Má to slušnou animaci a dobrý příběh a písně bohužel humor je mimoňského typu tak, že  věčné padání nebo bouchnutí se o různé předměty dětem to asi stačit bude  dospělí budou trpět .  Konec je pěkný a má to dobrou myšlenku, že ho vrátil zpátky zase od začátku. P.s. jako vážně ona ho nehledala ani blbé 2 dny a už to vzdala? 60 procent ()

Koda

Tenhle film je neuvěřitelné překvapení. Už z traileru jsem si říkal, že tomu dám šanci. A po dlouhé době, kdy jsem se k tomu dostat nemohl, jsem se až dnes uráčel si sám jakožto dospělák zajít do kina plný dětí s rodinami. Bohužel samozřejmě i věčné kvákání mladších žabáků, pardon dětí, jsem celkem film unesl, a to jen díky tomu... dalo by se říct konečně z moderních podmínek velmi normálnímu, nápaditému, vtipnému a barevnému filmu, kde příběh není náročný, hlavní hrdina, který se každou chvíli mění za jiné zvíře, je celkem dost sympatický a ten konec nemohl skončit lépe. Ukončení filmu bylo nečekaně emočně udělané, vymyšlené takovým způsobem, aby se vyhnulo jednomu konkrétnímu slovu, které nechce nikdo moc slyšet a zahrát to tím nejkrásnějším návrhem a vlastně i nejvíce pravděpodobným, tak jak tomu mělo dojít. Dokonce i záporák mi vůbec nevadil. Já tleskám, že i takový film, který není standardem Disney, Dreamworks apod. a dokázal vykouzlit emoce, to je prostě neuvěřitelné. Já jsem strašně rád, že jsem tomuto barevnému filmu dal šanci. ()