Reklama

Reklama

Zápisník alkoholičky

  • Slovensko Zápisník alkoholičky (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Celovečerní film Zápisník alkoholičky vypráví dramatický příběh mladé ženy bojující se závislostí na alkoholu. Hlavní hrdinkou (byť se jako hrdinka mnohdy nepůsobí) je mladá maminka, která se rozhodla nevzdat, nastoupit léčbu a bojovat se svým démonem i o svou rodinu. Jak těžké je si problém s pitím přiznat? Proč není překážkou závislosti ani malé dítě? Kde vzít sílu se léčit a co následuje poté? Na tyto a mnohé další otázky odpovídá autentická a upřímná filmová zpověď abstinující alkoholičky. (Bontonfilm)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (102)

oveckaoa 

všechny recenze uživatele

Tenhle film má podobný problém jak dvojka Gumpa obsahuje dobré téma, ale od určité doby zklouzne do monotónosti a pak už nemá co nabídnout navíc to končí nijak nevím jestli je to chyba knížky nebo režiséra Gump to zachránil tím, že nasadil novou linku tady to   zachránit nedokážou .  Ženská se vdá za chlapa s nímž má  děcko na svatbě se ožere a začne jí chutnat alkohol. Přestěhuje se k němu (proč nemohla k jejím rodičům film nevysvětlí) kde ji jeho matka nemusí. Chlap věčně pracuje a ona je na děcko sama a  začne chlastat ve velkém on to neřeší pak to začne řešit a  domluví jí  léčení. Tak se vyléčí a napíše o tom blog pak vystoupí v televizi dojde k smrti jedné postavy (tohle by mělo větší dopad na diváka kdyby ta postava měla více prostoru) a máme konec.  Nedozvíme se jestli se rozvedla jestli získala do péče to dítě ani jestli chodí s tím novým chlapem (možná je to chyba knížky nevím) . Na konci dostaneme feministické hovna , že čím dál více  ženských chlastá a měly by s tím něco dělat a psát na nějaký odkaz kde jim pomůžou chápu, že to psala ženská, ale lepší by byl dodatek , že alkohol zabíjí ročně tolik a tolik lidí a je  to nemoc třeba takhle to působí dojmem, že tu chlastají jen ženy .  P.s. Film na, který koukají ti jeho rodiče v televizi je Hodinu nevíš... (2009) P.s. Je škoda , že  film se nevěnuje tomu, že její otec byl alkoholik a mohla k tomu mít návyky od něho tohle tu je jen naznačeno 60 procent ()

Renton 

všechny recenze uživatele

Po megahitu Ženy v běhu tu máme dalšího adepta na prolomení některých diváckých rekordů - tentokrát snímek o opačném pólu velkého zájmu, Ženy v lihu. ___ Vyobrazený příběh, na motivy života vypité blogerky Míši Dufkové, je podán velice útržkovitě, zkratkovitě či zrychleně a spousta důležitých části z jejího alkoholistického života je jen nastíněna a je nutné si dost domýšlet a spousta motivů je jen povrchně nastíněna. Čemuž nepomáhá ani střih těchto sekvencí. Pochvalu zaslouží Tereza Ramba, která se do role opravdu ponořila a že se dotkla dna (nejedné láhve Prosecca) podává dostatečně přesvědčivě. Ve výsledku je proto film hodnotnější tématem a apelem na tento obrovský a rostoucí společenský problém v ženském spektru obyvatelstva, než svým samotným řemeslným a scenáristickým zpracováním. Lepší 3*. ()

Reklama

PabloFuentes 

všechny recenze uživatele

Skvělé! Tereza Ramba si jde pro Lva. Mám tady z komentářů ostatních pocit, jako bych viděl úplně jiný film. Mně to přišlo dějově srozumitelné, chování hlavní hrdinky logické, někdy se tedy chovala přehnaně hystericky, ale taková byla její postava od začátku filmu a to i ve střízlivosti. Jediný problém bych viděl v té obrovské zkratkovitosti, která nastala v momentě, kdy šla Míša na léčení.  Střih a je zdravá. Za mě asi jediná část, která filmu uškodila. Chápu ale, že tvůrci nechtěli, aby film trval dvě hodiny. ()

jefff 

všechny recenze uživatele

Na Zápisník alkoholičky jsem se těšil, už jen proto, že si látku vzal zkušený Svátek, jehož Úsměvy smutných mužů patří mezi nejsilnější české filmy posledních let. Zápisník nicméně tak dobrý není, přesto má silnou hereckou oporu v Rambě, ale i sekundujícímu Fingerovi či Lukešové. König mě moc nepřesvědčil, ale budiž. Skvělá je i hudba, která je znepokojivá, melancholické, ale nestrhává pozornost. První dvě třetiny mají skvělou gradaci, napětí, dramatičnost, ale v poslední fázi to tvůrci ke škodě uspěchali a "věc" se vyřešila jednou větou. Vzhledem k tématu a celému filmu to byl faul do vlastního hráče. Škoda. ()

Gwaihir 

všechny recenze uživatele

Oproti předchozímu režisérovu snímku na téma alkoholismu působí tohle zpodobnění cesty po spirále závislosti poněkud nekompaktně, což je asi ponejvíce způsobeno poměrně zvláštním nelineárním pojetím, v němž na sebe jednotlivé střípky vzájemně přímo nenavazují, a ukazují tak pouze vybrané části složitého obrazu, jež navíc nejsou prezentovány v úplně jasné posloupnosti a jedním úhlem pohledu. Přesto se ale podařilo ztvárnit tenhle pád lidské bytosti na dno velmi realisticky a některé scény dokáží přesně a tvrdě zasáhnout, na čemž má zřejmě velkou zásluhu předloha, ale určitě také úžasný herecký výkon hlavní protagonistky. 70 % ()

Galerie (30)

Zajímavosti (6)

  • Když ve 4. kapitole Ondřej (Miloslav König) jí u své maminky (Barbara Lukešová) svíčkovou, sleduje přitom v televizi fotbalový zápas Evropské ligy mezi Slavií Praha a Sevillou, který se odehrál 14. 3. 2019. Slavia v něm slavně zvítězila v prodloužení 4:3 a postoupila tak do čtvrtfinále, kde později nestačila na londýnskou Chelsea. (ELBobes)
  • Film je natočen na základně knihy, kterou napsala Michaela Duffková a kde vypráví svůj příběh o své závislosti na alkoholu a složité léčbě. (Katka189)
  • Natáčení trvalo tři měsíce, v Ústeckém kraji filmaři strávili 13 natáčeních dní. Vedle Dubice pracovali také v Ústí nad Labem, Mněteši na Roudnicku nebo Církvicích na Ústecku. Natáčelo se také v Praze a v Dobřichovicích, kde se filmaři na pár dní ubytovali v protialkoholní léčebně, kterou provozuje právě autorka knižní předlohy Michaela Duffková. Natáčení skončilo v červnu 2023. (rakovnik)

Reklama

Reklama