Reklama

Reklama

Zápisník alkoholičky

  • Slovensko Zápisník alkoholičky (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Celovečerní film Zápisník alkoholičky vypráví dramatický příběh mladé ženy bojující se závislostí na alkoholu. Hlavní hrdinkou (byť se jako hrdinka mnohdy nepůsobí) je mladá maminka, která se rozhodla nevzdat, nastoupit léčbu a bojovat se svým démonem i o svou rodinu. Jak těžké je si problém s pitím přiznat? Proč není překážkou závislosti ani malé dítě? Kde vzít sílu se léčit a co následuje poté? Na tyto a mnohé další otázky odpovídá autentická a upřímná filmová zpověď abstinující alkoholičky. (Bontonfilm)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (96)

Majkak 

všechny recenze uživatele

Rozdrobené do jednotlivých výjevů, skládačka drobných scének, ilustrace pro výuku, jak vypadají scény ze života alkoholika. Jako imprese funguje velmi dobře, současně zrychlený závěr vypadá až příliš optimisticky. Není to klasické těžké drama o propadu do závislosti, dnu a těžkém boji o návrat. Ramba hraje skvěle a výborně je zvládnutý i fyzický propad, kdy se zvyšující se množství konzumovaného alkoholu pomalu propisuje do vzhledu. Není to špatné jako náladový film. ()

Mara97 

všechny recenze uživatele

Progresivně natočeno, střihy do budoucnosti a potom i do minulosti přidávají na větší dynamice snímku, hudba skvělá, Ramba téměř bezchybný výkon hodný Lva. V porovnání s Úsměvy smutných mužů ovšem o něco slabší, neboť boj s alkoholem i vnitřními démony není vykreslen tak poctivě a realisticky, jak by bylo vhodné. Narace je příliš jednoduchá, velmi rychle se do závislosti vklouzne a pak se z ní i dostane, nicméně to napravení stavu se zdálo až příliš jednoduché. Trochu mi tedy chybělo lepší popsání toho boje člověka sám se sebou, kdy má nutkání se napít, jak vzdoruje, jak podlehne - vždyť toto bylo lépe demonstrováno i v komickém seriálu Skoro na mizině. ()

Reklama

Jizni Tlapa 

všechny recenze uživatele

Je to rozhodně výjimka na domácí poměry! Tlak na stupňující se depresivní nádech je cítit od 1.minuty a obsazení vedlejších rolí né tak okoukanými tvářemi je příjemná změna.....hra světel a hudba pro mě pak největší zajímavostí ...vlastně tomu až na pár dějových abnormalit nemám co vytknout a po sakra dlouhé době mohu hodnotit ČR snímek 4kou... ()

Gwaihir 

všechny recenze uživatele

Oproti předchozímu režisérovu snímku na téma alkoholismu působí tohle zpodobnění cesty po spirále závislosti poněkud nekompaktně, což je asi ponejvíce způsobeno poměrně zvláštním nelineárním pojetím, v němž na sebe jednotlivé střípky vzájemně přímo nenavazují, a ukazují tak pouze vybrané části složitého obrazu, jež navíc nejsou prezentovány v úplně jasné posloupnosti a jedním úhlem pohledu. Přesto se ale podařilo ztvárnit tenhle pád lidské bytosti na dno velmi realisticky a některé scény dokáží přesně a tvrdě zasáhnout, na čemž má zřejmě velkou zásluhu předloha, ale určitě také úžasný herecký výkon hlavní protagonistky. 70 % ()

René.girl 

všechny recenze uživatele

Budu se opakovat, ale i mne vadil ten “videoklipovy střih”. Tereza Ramba skvělá a uvěřitelná - určité scény ve mně probouzely silné negativní emoce a z kina jsem odcházela se slušnou depkou, ale její životní rolí (zatím) stále zůstává Zahrádková z Vlastníků. Film roku to za mě není, ale bylo to lepší než jsem čekala. 69% ()

Galerie (30)

Zajímavosti (5)

  • Film je natočen na základně knihy, kterou napsala Michaela Duffková a kde vypráví svůj příběh o své závislosti na alkoholu a složité léčbě. (Katka189)
  • Natáčení trvalo tři měsíce, v Ústeckém kraji filmaři strávili 13 natáčeních dní. Vedle Dubice pracovali také v Ústí nad Labem, Mněteši na Roudnicku nebo Církvicích na Ústecku. Natáčelo se také v Praze a v Dobřichovicích, kde se filmaři na pár dní ubytovali v protialkoholní léčebně, kterou provozuje právě autorka knižní předlohy Michaela Duffková. Natáčení skončilo v červnu 2023. (rakovnik)
  • Herečka Tereza Ramba (Míša) nejdřív roli odmítla a vrátila scénář, protože měla velkou obavu z toho, že by tu roli nemohla ustát. (Katka189)

Reklama

Reklama