Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mima Kirigoe je členkou oblíbené hudební skupiny CHAM!. Dobře rozjetou kariéru se rozhodne opustit a stát se herečkou, ale některým jejím fanouškům se tato životní změna nelíbí. Faxem jí přijde zpráva, která ji nazývá zrádcem. Na internetu Mima objeví stránku, kde je do detailu popisován její každodenní život. Má stále větší pocit, že ji někdo sleduje. Mladá herečka se chce dostat na vrchol co nejdříve, proto si zahraje znásilněnou dívku a nafotí lechtivé snímky... (Fabienne)

(více)

Recenze (131)

LINKIN 

všechny recenze uživatele

Když má film geniální scénář, je to orgasmus pro moje mozkové buňky. Když navíc obsahuje explicitní násilí a hordy krve, potěší mě to u srdíčka. A když ještě ke všemu může nabídnout opravdu velké množství nahoty hraničící až s hentai, dělá mi to dobře ještě níž. Perfect Blue se může pochlubit všemi těmito aspekty zaobalenými ve skvěle gradujícím storyboardu. Ke konci mi to přišlo, jak kdyby si Fincher (napětí), Nolan (sen ve snu, scénář), Lynch (atmosféra, scénář) a Tarantino (feministické exploitation) sedli večer nad lahev dobrého kvalitního vína a stvořili tenhle 80ti minutový skvost. A ta hudba! ()

mortak 

všechny recenze uživatele

Dospívání jedné dívky jako vražedný thriller. Je vůbec zajímavé, že Japonci asi nejlépe umělecky uchopili jungovskou evropskou hlubinou psychoanalýzu.  Zatímco Murakami pojal v Kafkovi na pobřeží dospívání chlapce v muže jako fantasy road trip, Murai v tomto anime analyzuje vnitřní přerod dívky v ženu podobně jako si Ingmar Bergman hraje s mateřstvím a nevěrou (jen s využitím thrillerových filmových prvků). Má to jen jednu vadu. Murai je muž a stejně jako u sledování Bergmana si říkám, jestli jde o pravdivý pohled do nitra ženy, či jen o projekci mužské fantazie. ()

Reklama

Litsarch 

všechny recenze uživatele

Kdybych na Perfect Blue nenarazil v režijní filmografii Satoshi Kona po shlédnutí Papriky a pustil mi to někdo bez informací, tak si budu myslet, že to je od Lynche... Není a spolu s Paprikou je pro mě Perfect Blue to nejlepší, co Satoshi Kon udělal... Skvěle natočený psychologický thriller, který svou "hrou" s realitou nutí diváka pořád přemýšlet, sledovat děj... Nepustí ho, pořád nabírá na obrátkách, zhušťuje atmosféru a následně finálně vyvrcholí... Divák vydechne až když běží titulky... Takto zapůsobil film na mě... Film s dobře zpracovaným dějem, hrátkami s realitou, atmosférou, napětím a divákem samotným... Plus s příjemným soundtrackem... ()

Vavča 

všechny recenze uživatele

Ano tak animace je skutečně velmi slabá a design postav mohl být také o poznání lepší. Obě složky psůobí při filmu rušivě, asi nebylo dost peněz. Přesto je tento film zajímavý kousek. Hlavní hrdinka Mima se rozhodne praštit se zpěvem a stát se herečkou... Vcelku banální příběh, který až ve druhé polovině nabere na obrátkách a človkě musí pořád přemýšlet co se tam sakra děje a kdo je kdo, případně kdo co udělal. Inspiriace Lynchem zřejmá. Film mě zaujal a mohu ho doporučit, byť jedno podívání asi stačit nebude na výklad. ()

Jordan 

všechny recenze uživatele

námet je jednoduchý a zrozumiteľný a najlepšie, čo toto anime ponúka, je budovanie atmosféry, postupný prechod z reality do zmäteného sveta medzi snom, filmom, skutočnosťou a schizofréniou, čo na rozumnej minutáži celkom efektne dosiahne svoj zámer. keby som bol viac zasvätený do sveta anime a bol jej (väčším) znalcom a fanúšikom, určite by som pridal hviezdičku. ()

Galerie (85)

Zajímavosti (6)

  • Madonna zakomponovala části filmu do doprovodného videa písně "What it Fells Like for a Girl" během jejího turné Drowned World. (DailyDreamer)

Reklama

Reklama