Reklama

Reklama

Osmnáctiletá Anna je dcerou amerického prezidenta Jamese Fostera a všechna privilegia by vyměnila za trochu soukromí, za jediný večer bez ochranky za zády. Když zásah tajných agentů překazí její první rande, dojde jí trpělivost a vynutí si na otci určitou míru svobody. Prezident jí slíbí, že na koncert, na který se chystá během návštěvy Prahy, s ní pošle jen dva nenápadné agenty. Během akce však dívka zjistí, že je sál agentů plný, unikne a venku narazí na sympatického Bena Caldera, kterého přesvědčí, aby ji odvezl na své motorce. Stráví s ním příjemný večer, aniž tuší, že i on patří k ochrance. Ben samozřejmě informuje Bílý dům a prezident mu nařídí, aby s jeho dcerou zůstal a neříkal jí, kdo je. Jeho úkolem bude dopřát jí iluzi svobody. Dívka se po Benově boku pustí do nejztřeštěnějšího dobrodružství svého života. Druhý den sice zavolá otci, smířená s návratem, naštve ji však jeho rozzlobený tón a z trucu se rozhodne ve svém dobrodružství pokračovat. Vypraví se do Berlína na velký festival. Nasedne však do špatného vlaku a v doprovodu Bena a svérázného Scottyho McGruffa, který se k nim cestou přidá, dorazí do Benátek. Situace se zkomplikuje, když je Scotty okrade o všechny peníze. Díky Benovi a laskavému gondoliérovi Eugeniovi mohou strávit noc v domě jeho matky. Zamilovaná Anna se pokusí Bena svést, ten ji však odmítne a naštvaná dívka uteče. Mladík spěchá za ní a rozhodně nejen proto, aby splnil své povinnosti. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (151)

lennyd 

všechny recenze uživatele

Dcera amerického prezidenta Anna Forsterová (Mandy Moore) už má dost veškerých ochranek, kontrol a na evropském summitu v Praze (!) se rozhodne utéct, a trochu si užít skutečného života (nebo alespoň Berlínské Love parade). Při útěku potkává sympatického Bena (Matthew Goode), který nad ní z nějakého důvodu drží na její cestě ochranou ruku... Film má jednu obrovskou nevýhodu - to, že to co mělo být skryto až do konce (Benovo pravé zaměstnání) je vyzrazeno hnedka na začátku, čímž je pak celý zbytek filmu přesně nalajnován, bez špetky překvapení. Jinak u těchto filmů (stejně jako u obdobně laděného Eurotripu mne vždycky dostane, jak idylicky si hollywoodští producenti představují Evropu (ať jde o Česko, Itálii, Německo) - nikdy nikdo nepracuje, všichni jen obráží různé bary a párty... Mandy Moore mne tentokrát docela zklamala, vůbec mi do své role neseděla (ani chováním, ani vizáží), zato potěšil Matthew Goode... ()

Ala007 

všechny recenze uživatele

Trošku za vlasy přitažený příběh o dceři prvního muže Spojených států, která touží po svobodě a životě "normálního" teenagera (což evokuje otázku, je-li nějaký teenager vůbec normální...:-), a tak vyrazí do světa (resp. na berlínskou Love Parade) s prvním mladíkem, který se jí namane. K její smůle a naštěstí pro jejího otce je tím mladíkem jeden ze členů prezidentské ochrany, jenže to Anna neví, a tak se do něj (na můj vkus až moc rychle) zamiluje. Takže tady máme teenagerovskou romantickou komedii, za jejíž příběh bych dala filmu tak jednu hvězdičku. Jenže naštěstí pro nás vyslal režisér Andy Cadiff svoji ústřední dvojici na romantickou cestu po Evropě (a servíruje nám tak v průběhu filmu příjemné záběry Prahy, Benátek a Berlína) a do hlavních rolí Anny a Bena obsadil sympatickou dvojici Mandy Moore a Mathew Goode, čímž si u mě hvězdičkově o dva stupínky polepšil. Nevím jak ostatní recenzenti, ale já jsem Mandy a Mathewovi alias Anně a Benovi jejich milostné vzplanutí věřila, a i když se v případě tohoto filmu asi nedá moc hovořit o hereckých výkoech, označila bych jejich hereckou souhru minimálně za roztomilou a příjemně koukatelnou. Obávám se, že kdybych byla o něco mladší, tak by těch hvězdiček bylo mnohem víc:-). ()

Reklama

Hunt 

všechny recenze uživatele

HUDBA: Christian Henson; Vzhledem k tomu, že nejsem -náctiletá, nezadaná, chlapachtivá, po romantice toužící dívka, tak jediné, co se mi na tomto snímku líbilo byla okouzlující, neokoukatelná a stále přitažlivá Praha. Ale věřím, že si tato červená knihovna své příznivce (ehm, spíše příznivkyně najde). Je to vlastně úplně stejné jako stovky jiných romantických filmů, akorát se podívate na chvíli do Prahy (sál Lucerna, Karlův most, Staré město, Letenská pláň, Hradčany...), do Benátek, do Berlína a Londýna. ()

_aandyy_ 

všechny recenze uživatele

Achjo, jaké další klišé to bude příště...? Když jsem film sledovala, říkala jsem si, to by mohly být i tři hvězdičky. Jenže když jsem to pak objektivně posoudila a porovnala s podobnými "trháky", uvědomila jsem si, že hodnotím kladně pouze za Prahu a Mandy Moore. Jinak to celkově stálo skoro za kočku. ()

Muso 

všechny recenze uživatele

Taký ten klasický film na nedelné poobedie po sobotnej opici pri ktorom môžete aj zaspať. Aj keď tentokrát som nebol ani po opici, ani som nezaspal:) Každopádne som sa dozvedel, že: 1.v centre Prahy si môžete vyliesť úplne vpohode na hociakú strechu, vyložiť si tam nohy a spraviť kľudne aj piknik..2.z Prahy do Benátok ide priamy vlakový spoj a nechodia v ňom žiadny sprievodcovia..3.ochranka, resp. sledovací pár, ktorý má za úlohu sledovať prezidentovu dcéru musí byť zmiešaný (čiže muž a žena). Minimálne sa tým získa vo filme ďalšia romantická zápletka..4.ochranka prezidenta USA má v mobile okamžitú lokalizáciu, čiže hneď vedia odkiaľ im voláte, aj keby ste volali z búdky vedľa obecného úradu v Humpolci..no a za 5.ak chceme chytiť vychytralú dcérenku prezidenta, necháme ju flákať sa po celej Európe a počkáme si, kým príde do Berlína na Love Parade..tam je to najjednoduchšie..! Ale predsa len, tá jedna hviezda, za Mandy Moore. Dobre sa na ňu kuká, a navyše jej tá rola docela sekla. 30% ()

Galerie (13)

Zajímavosti (12)

  • Fotografie pořízené fotografem na place se zobrazují během závěrečných titulků. (Katka189)
  • Český imatrikulační kód OK-WIO, kterého je možné všimnout si na tmavě červeném vrtulníku, jenž na konci vyzvedne prezidentovu dceru, ve filmu nese vrtulník typu Bell 222. Ve skutečnosti je tento kód registrován pro vrtulník typu Bell 206, který slouží na základně Kryštof 05 letecké záchranné služby v Ostravě. (Zdroj: Wikipedia). (VMa)
  • Jedna z posledních scén, odehrávající se na berlínské Love Parade, se ve skutečnosti natáčela v Praze na Letenské pláni. Na vrtulníku, který zde hlavní hrdinku vyzvedne, je možné všimnout si české registrace. (Lkprak)

Reklama

Reklama