Reklama

Reklama

One Tree Hill

(seriál)
  • USA Ravens (pracovní název)
Drama / Sportovní
USA, (2003–2012), 139 h 46 min (Minutáž: 29–60 min)

Tvůrci:

Mark Schwahn

Hrají:

James Lafferty, Chad Michael Murray, Bethany Joy Lenz, Hilarie Burton, Sophia Bush, Moira Kelly, Craig Sheffer, Paul Johansson, Barbara Alyn Woods (více)
(další profese)

Série(9) / Epizody(188)

Obsahy(1)

Seriál o partě středoškoláků, kteří jsou si zpočátku dost vzdálení. Ve středu dění jsou bratři Scottové - Lucas a Nathan, mající společného otce a životní lásku - basketbal. Na střední škole se setkávají nejdříve jako rivalové nejen co se týče pozice v týmu Tree Hill Ravens, ale i v lásce. Od toho se odvíjí zdánlivě vedlejší linie příběhu, ale nenechte se klamat, v One Tree Hill vše souvisí se vším. (ČSFD)

(více)

Recenze (95)

Kuzzie 

všechny recenze uživatele

Obsahuje spoilery.Chtěla jsem víc Tristana z Gilmorek ,a tak jsem našla tohle. Příběh puberťáků ze střední školy, pojat vážněji než v jiných seriálech. Prvních 6 sérií je skvělých. Hlavně 5. mě překvapila tím, že dokázala v jiném prostředí navázat podobnou kvalitou. Bohužel odchod ústřední dvojice další díly hodně poznamenal a po pár dílech 8. řady, jsem dívání vzdala ,a i když už je to pár let, co mám v plánu to dokoukat, ještě se tak nestalo. Ale to přijde. Čím mě OTH zaujal? I veskrze kladné a morální postavy dokázaly být zajímavé. Začala jsem poslouchat skupinu Honorary title, a celou řadu dalších výborných skladeb od méně známých skupin( a titulní písnička je fakt bezva). Mám ráda basketbal, takže.., taky bych chtěla, aby se spory v reálném životě vyřešily tak, že někdo skončí v nemocnici, za chvilku se sice úplně vyléčí, ale všichni okolo si uvědomili, že se hádají o blbostech a usmířili se. Taky aby všichni byli totální psychopati(chůva i Katie jsou psycho i v Pretty little liars, kde hrajou-asi mají problém i ve skutečnosti) a já se jich mohla zbavovat a připadat si, že dělám svět míň nebezpečnějším. A chci se vtělit do Lucase a zamilovávat se lusknutím prstů a vypadat jako on a umět hrát ten basket a ..mohli by prosím všichni zloduši být jako Dan? Prosím, prosím! ()

Lum3n 

všechny recenze uživatele

Seriál jde rozdělit na tři etapy. 1.-4. Série jsou dějově i emočně nabité a OTH nechává všechny ostatní teen seriály daleko za sebou. Konec čtvrté série s sebou přináší i vhodný čas pro ukončení seriálu, CW se ale rozhodlo pokračovat. Děj v 5.-6. sérii se posune o čtyři roky vpřed, tempo zpomalý a hraje se spíše na nostalgickou strunu. Konec šesté série je ještě vhodnějším místem pro uzavření seriálu než tomu bylo na konci té čtvrté, CW rozhodlo: Jede se dál! 7.-8. série probíhá již bez účati ústředního páru a dalších známých vedlejších postav, což se ukáže být katastrofou pro celý seriál. Děj je plytký, patetický a především nudný, staré postavy ztrácí jiskru a nové jsou mdlé a nevýrazné (snad s vyjjímkou Alex Dupré). Z pětihvězdičkové záležitosti OTH odplulo do kalných vod průměru. Máme tu tedy další klasickou oběť nenažranosti amerických studií. 1.-4. Série 90%, 5.-6. Série 80%, 7. Série 60% 8. Série - sledování jsem raději po dvou dílech ukončil. ()

Reklama

KoRniky 

všechny recenze uživatele

Hodnotím po shlédnutí zatím 11ti dílů, ovšem během dvou dní... One Tree Hill mě chytil a nechce mě pustit. Je to seriál, který se může ze začátku jevit jako taková ta klasická americká hloupost plná krásných mladých lidí s jediným životním cílem, a tím je sport, roztleskávání a párty. Ale když dáte seriálu šanci a vydržíte díl dva, zjistíte, že to tak jednoduché a hloupoučké vůbec není. Rozjeté je to slibně, ale když si představím, že je přede mnou ještě 8 sérií, tak se trochu obávám kvality. Zatím jsem ale spokojená, chodila jsem okolo seriálu několik let jako kolem horké kaše a pořád nevěděla, jestli do toho jít nebo ne... tak jsem ráda, že jsem to zkusila, stojí to za to. _____ Po týdnu jsem v polovině 3. série. Pořád je to bomba, Haley je úplně blbá a zbožňuju Nathana. ()

Nikkilee 

všechny recenze uživatele

*SERIÁL STVOŘENÝ PRO TY, CO HLEDAJÍ VÍC, NEŽ JEN POUHÝ SERIÁL..* Postavy jsou napsané tak reálně a přirozeně, že každý se v někom z pěti hlavních hrdinů zajisté najde. Fiktivní městečko Tree Hill (Wilmington), Severní Karolína a s ním příběhy Lucase, Nathana, Peyton, Haley a Brooke vás vtáhnou tak nenuceně do děje, že máte pocit, jako byste tam žili s nimi. Díky tomuhle seriálu změníte pohled na svět, uvědomíte si, co je pro vás v životě důležité, kam míříte a kým chcete být. Miluju aplikaci klasických citátů na běžné situace v životě teenagera. Soundtrack pecka! Troufám si říct, že neexistuje seriál s kvalitnějším výběrem hudby! Zajímavost: Většina epizod nese název nějaké písničky. OTH se nebojí dotknout dosti ožehavých témat jako je např. 16. díl třetí série, která zachycuje Američany tolik obávané střílení ve školách a věřte mi , že „does this darkness have a name?“ Vám bude znít v uších ještě hodně dlouho potom. Mark Schwan je génius a tvořil to srdcem! Řada 1-4 je high school drama at its best a pětka - se svým časovým skokem je jedna z mých nejoblíbenějších! Na konci šesté řady každý dostane své „happily ever after“ a dle mě to bylo ideálním bodem pro zakončení famózního seriálu, který nemá ve svém žánru obdoby. Nicméně známe Američany a prostě dokud to vydělává, bude se točit dál (což je celkem škoda a ačkoliv OTH miluju, musím objektivně uznat, že to výrazně ubralo na kvalitě), tudíž stanice CW navazuje sedmou, osmou a devátou řadou. Škoda, sedmička i osmička jsou víceméně zbytečné, devítka o něco lepší, ale není to již ono. Po odchodu ústředního páru Lucase a Peyton se ztratilo jisté kouzlo a nové postavy ho nedokázaly zaplnit, snad ani nemohly - na jejich obranu ...(TEAM LEYTON FTW!) Měla jsem to štěstí a do Wilmingtonu se podívala a zúčastnila se OTH convention a musím říct, že to opravdu byl splněný sen! Na závěr bych použila citát Nathana a Haley, který symbolizuje jejich vzájemnou lásku a zároveň moji lásku k tomuto seriálu. Takže DÍKY Chad, Hilarie, Sophia, James, Bethany, Mark a další za všechno, co to přineslo do mého života a říkám „ALWAYS AND FOREVER….“ PS: Slibuji, že se nevdám dřív, dokud nenajdu někoho „…Who I want next to me when my dreams come true…“ ()

joora1 

všechny recenze uživatele

Seriál nabitý emocemi, který člověka vláčí světem středoškoláků a rozhodně mu má co dát.Někdy je to přehnané a vyhnané až do extrémů, sem tam mi vadilo, že se v seriálů objevují pořád stejně řešené konverzace typu:za někým přijdu, něco mu řeknu, totálně ho dostanu a hned odejdu.Na druhou stranu působí opravdově vykreslené teenegerovského života a s tím i řešení spousty životních problémů nejen v lásce, zmatenost a z toho vyplývající špatné úsudky.Navíc jako hlavní postavy jsou zde i dospěláci, kteří mají svých problémů taky dost a dost.Když člověk pronikne do světa v Tree Hill, rozhodně mu seriál něco přinese , ale musí chtít, jinak se to bude pak zdát jako ztráta času.A já se přiznám, že jsem do tohoto světa pronikl. ()

Galerie (490)

Zajímavosti (62)

  • SPOILERY!! Některé události z One Tree Hill přešly do reality. Druhá serie: Haley jede na turné s Chrisem Kellerem a skupinou The Wreckers; ve skutečnosti herci také vyjeli na turné napříč Spojenými státy. - Třetí série: Peyton a Ellie pořádají benefiční koncert a natáčí cd, z nichž jde výdělek na podporu boje proti rakovině prsu. CD bylo skutečně vydáno a část výdělku bylo darováno Nadaci bojující proti rakovině prsu. - Pátá série: Mia jede na turné po natočení její první desky. Když byla epizoda premierové uvedena Kate Voegele (Mia) byla na turné se skupinou Hanson. - Pátá série: Peyton zařídíla Mie zpívání na koncertě sponzorovaném společností Starburst. Kate Voegele (Mia) skutečně zpívala na koncertě sponzorovaném společností Starburst. Koncert nesl v originále název "CW and Starburst present Kate Voegele in Concert at Six Flags". (Redík)
  • One Tree Hill se natáčí ve městě Wilmington v Severní Carolině, stejně jako dříve seriál Dawsonův svět. (Redík)
  • Přezdívky, které postavy používají na IM klientech: Lindsey Strauss (Lindsey), Scott23 (Nathan), BDavis (Brooke), Marv (Mouth), JunkYrdDog (Junk), Fergielicious (Fergie), BigFtHunterHJS (Haley) a Lucas Scott (Lucas). (Redík)

Reklama

Reklama