Reklama

Reklama

One Tree Hill

(seriál)
  • USA Ravens (pracovní název)
Drama / Sportovní
USA, (2003–2012), 139 h 46 min (Minutáž: 29–60 min)

Tvůrci:

Mark Schwahn

Hrají:

James Lafferty, Chad Michael Murray, Bethany Joy Lenz, Hilarie Burton, Sophia Bush, Moira Kelly, Craig Sheffer, Paul Johansson, Barbara Alyn Woods (více)
(další profese)

Série(9) / Epizody(188)

Obsahy(1)

Seriál o partě středoškoláků, kteří jsou si zpočátku dost vzdálení. Ve středu dění jsou bratři Scottové - Lucas a Nathan, mající společného otce a životní lásku - basketbal. Na střední škole se setkávají nejdříve jako rivalové nejen co se týče pozice v týmu Tree Hill Ravens, ale i v lásce. Od toho se odvíjí zdánlivě vedlejší linie příběhu, ale nenechte se klamat, v One Tree Hill vše souvisí se vším. (ČSFD)

(více)

Recenze (95)

Kuzzie 

všechny recenze uživatele

Obsahuje spoilery.Chtěla jsem víc Tristana z Gilmorek ,a tak jsem našla tohle. Příběh puberťáků ze střední školy, pojat vážněji než v jiných seriálech. Prvních 6 sérií je skvělých. Hlavně 5. mě překvapila tím, že dokázala v jiném prostředí navázat podobnou kvalitou. Bohužel odchod ústřední dvojice další díly hodně poznamenal a po pár dílech 8. řady, jsem dívání vzdala ,a i když už je to pár let, co mám v plánu to dokoukat, ještě se tak nestalo. Ale to přijde. Čím mě OTH zaujal? I veskrze kladné a morální postavy dokázaly být zajímavé. Začala jsem poslouchat skupinu Honorary title, a celou řadu dalších výborných skladeb od méně známých skupin( a titulní písnička je fakt bezva). Mám ráda basketbal, takže.., taky bych chtěla, aby se spory v reálném životě vyřešily tak, že někdo skončí v nemocnici, za chvilku se sice úplně vyléčí, ale všichni okolo si uvědomili, že se hádají o blbostech a usmířili se. Taky aby všichni byli totální psychopati(chůva i Katie jsou psycho i v Pretty little liars, kde hrajou-asi mají problém i ve skutečnosti) a já se jich mohla zbavovat a připadat si, že dělám svět míň nebezpečnějším. A chci se vtělit do Lucase a zamilovávat se lusknutím prstů a vypadat jako on a umět hrát ten basket a ..mohli by prosím všichni zloduši být jako Dan? Prosím, prosím! ()

KoRniky 

všechny recenze uživatele

Hodnotím po shlédnutí zatím 11ti dílů, ovšem během dvou dní... One Tree Hill mě chytil a nechce mě pustit. Je to seriál, který se může ze začátku jevit jako taková ta klasická americká hloupost plná krásných mladých lidí s jediným životním cílem, a tím je sport, roztleskávání a párty. Ale když dáte seriálu šanci a vydržíte díl dva, zjistíte, že to tak jednoduché a hloupoučké vůbec není. Rozjeté je to slibně, ale když si představím, že je přede mnou ještě 8 sérií, tak se trochu obávám kvality. Zatím jsem ale spokojená, chodila jsem okolo seriálu několik let jako kolem horké kaše a pořád nevěděla, jestli do toho jít nebo ne... tak jsem ráda, že jsem to zkusila, stojí to za to. _____ Po týdnu jsem v polovině 3. série. Pořád je to bomba, Haley je úplně blbá a zbožňuju Nathana. ()

Reklama

H4N1CK4 

všechny recenze uživatele

Seriál, který vyplnil několik mých posledních týdnů, dnů a hodin... a nelituju ani jedné minuty. Seriál, s jehož hrdiny jsem toho "prožila" tolik, že mám pocit, jako bych je znala odjakživa. A v neposlední řadě seriál, díky kterému jsem si zamilovala basketbal jakožto skvělou podívanou plnou vysokých a svalnatých chlapů ;)) Škoda jen že s koncem 4. série šel celý One Tree Hill pomalu, ale jistě do kopru, a to co následovalo potom, už je víceméně neředěná nuda. / "Believe that dreams come true every day, because they do." ()

Barvoj 

všechny recenze uživatele

Musím říct, že od prvního dílu mě tenhle seriál uchvátil a první sérii jsem zkoukl v podstatě bez přestávky. Postavy byly velice zajímavé a jejich životy zrovna tak. Bavilo mě zjišťovat, jakou povahu postavy mají a sledovat jejich vývoj. Druhá sezóna začala přesně tak jako první přestala a stále to byla neuvěřitelná zábava. Tyto série hodnotím 100%. Ve třetí a čtvrté dochází z mého pohledu k určitému zvratu.Nejsem si jistý, jestli se opravdu snížila kvalita seriálu a nebo je to pouze moje subjektivní záležitost, ale postupně jsem si začínal uvědomovat, že už mě OTH nebaví tak jako dřív. Kladnými body hodnotím epizody s Jimmym Edwardsem a psycho-Derekem. Třetí série 90%, čtvrtá 75%. V páté sérii došlo k posunutí děje o 4 roky dopředu, což mi celkem vadí. Postavy jsou výrazně jiné, mají jiné cíle, jiná přání, jsou na tom jinak finančně, s prací.. Především ze začátku série pak díly obsahují jakési flash-backy do různých situací z těch čtyř let i z předchozích čtyř sérií. Ale co.. Brooke je furt tady, ten malej prcek je taky vtipnej a Skills je sympaťák.. 70%. ()

Sagara 

všechny recenze uživatele

Výborný seriál, ktorému ostatné v danom žánri nesiahajú ani po členky. Veľa dobrého humoru je len chutnou čerešničkou na výbornej torte plnej kvalitnej drámy. Mnoho epizód je spracovaných priam až s umeleckým cítením. Prvá a druhá séria sú veľmi dobrý rozbeh, ale mám pocit, že seriál to naplno rozbalí až v tretej a štvrtej sérii. Páči sa mi ako sa miestami pohráva s klišé. Keď v nejakej scéne všetko smeruje k nejakému nevyhnutnému klišé a začneme iba očami obracať, pretože vieme čo sa teraz stane, no napriektomu sme v napätí, pretože nechceme aby sa to stalo a... bác stane sa niečo úplne iné a my si vydýchneme a prekvapene sa usmejeme nad tým ako sme si mysleli, že sme s tvorcami vybabrali, kdežto oni vybabrali s nami. One Tree Hill sa stal mojim najobľúbenejším seriálom s výbornou hudbou, postavami a hercami. Teraz (január2008) vstúpil seriál do 5 série, kde sa tvorcovia podujali k odvážnemu kroku a zasadili dej o štyri a pol roka neskôr, keď už majú postavy po univerzite a začínajú viesť pracovný život. ()

Galerie (490)

Zajímavosti (62)

  • Sophia Bush (Brooke Davis) a Chad Michael Murray (Lucas Scott) se v průběhu natáčeni do sebe zamilovali a po roce chození se i vzali (16. dubna 2005). Kvůli milostným aférkám Chada Micheala Murrayho požádala Sophia Bush o rozvod, k němuž došlo v prosinci roku 2006. (Redík)
  • Jakeovu malou dcerku Jenny hrála v seriálu 4 různá miminka. Tři děvčátka a jeden chlapeček - dvě z děvčátek byla desetiapůlměsíční dvojčátka Erin a Emily. (Redík)

Reklama

Reklama