Reklama

Reklama

Surové diamanty

(seriál)
  • Belgie Diamonds (více)

VOD (1)

Epizody(8)

Obsahy(1)

Marnotratný syn až po uši zadluží rodinnou firmu, která v Antverpách zpracovává diamanty. Jeho bratr se proto musí po dlouhých letech vrátit, aby zachránil, co se dá. (Netflix)

Recenze (14)

Axident 

všechny recenze uživatele

(Netflix) Belgická 'detektivka' z prostředí ortodoxní židovské antverpské komunity, obchodující s diamanty. Plusy: zajímavý vhled do pro nás exotického náboženského prostředí, v první třetině bratelné vztahové i kriminální zapletky. Mínusy: otravně rozplizlý, telenovelový střed série a víc a víc nesympatický představitel hlavní role. Resumé: na zabití pár večerů to není úplně marné, ale velmi solidní úvodní příslib není, bohužel, naplněn a hodně zajímavé téma postupně klesá do skoro televizního béčka. ()

mickcor 

všechny recenze uživatele

Uaaaaa, pecka seriál, který je vybroušeným diamantem v poněkud upadající produkci Netflixu. Je to velice realistický náhled do ultra ortodoxní židovské komunity se vším pozitivním i negativním, co k tomu patří. Proto se vám asi zdá, že je to pomalé, rozvláčné, nehýbající se. Ale věřte, že takto to skutečně funguje a vypadá. A to je pro mě další velké plus, protože se to v seriálu podařilo zachytit. Je to za mě jeden z nejkvalitnějších, a co sem týká produkce, tak i nejpoctivějších seriálů současnosti. Skvělá režie, výborné herecké výkony, kamera která neexhibuje, ale dovytváří, zvláště při domácích scénách, super atmosféru. A já k tomu vlastně nemám víc co dodat. Ještě že se recenze s výsledným hodnocením ODPAD ujal uživatel pod jménem MAMLAS. K tomu se nedá nic víc dodat. Za mě jasných pět hvězd ()

Reklama

VLADEK 

všechny recenze uživatele

Velmi slušná série s nevtíravým autentickým vhledem do belgické charedim komunity, která je co do počtu  třetí v pořadí, po Izraeli a USA. Pokud jde o obchod s diamanty, tak také je tam lehce naznačen "úpadek vlivu", ale pokud vám tady někdo začte tvrdit, že na diamantové burze převážně obchodují židé, tak si můžete být jisti, že si vymýšlí, protože tomu tak u surových diamantů už dávno není. A dalším bonusem je, že se tady opět odkopají místní antisemité a primitivové. ()

Mlle 

všechny recenze uživatele

Nezajímavá partička obchodníků, kteří by v reálu s podobným chováním stejného bohatství sotva kdy dosáhli, mezi sebou rozjíždí nekalé praktiky, aby zachránili sami sebe. Těšila jsem se na seriál okořeněný židovským ortodoxním prostředím, ale mohli to být klidně Islanďané, Češi nebo Číňané, vyšlo by to nastejno. Postavy obecně nejsou sympatické (tím seriál dost připomíná Ozark), zápletka je pro mě velice nudná a osobní dynamika de facto chybí. Navíc je to stále na jedno brdo, ten podrazí toho, ten zase toho, a tak pořád dokolečka. Adieu… ()

BIG.NINE.CF 

všechny recenze uživatele

Celé je to zbytečně roztahané do 8 dílů. Zajímavý námět, ale neschopný a nesympatický hlavní "hrdina" (s důlkem v bradě a krátkýma nohama), co si o sobě myslí že je James Bond, ale nic mu nevychází, tak jenom slibuje, udává a ubližuje všem kolem sebe. Do toho střípky ze života Židů a jejich prazvláštní víry. No, prostě další z mnoha Netflix rychlo kvašek.... ()

Galerie (20)

Reklama

Reklama