Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V kouzelném světě může síla lásky svět zachránit... nebo jej úplně zničit! Jack Woods je obchodníkem, který si pronajal chatu v Irsku, aby si konečně odpočinul od práce. Netušil však, že jeho dočasný domov je také domovem malých skřítků. Sen o odpočinku se rázem vypaří jako pára nad hrncem a Jack se snaží urovnat hádku mezi skřítky a čarovnými postavami v jejich kouzelné zemi. Jak to všechno skončí? Samozřejmě svatbou... nebo raději dvěma... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (84)

Jirka_Šč 

všechny recenze uživatele

Když Kouzelnou zemi skřítků vysílali na Hallmarku, koukali jsme stále dokola :). Teď ji vlastním na DVD a zrovna přemýšlím, že ji pustím prťatům. Tahle pohádka má atmosféru a styl. ■ Zajímavé, teď jsem to viděl s odstupem znova a vnímal jsem docela dost nedostatků, které jsem před lety neregistroval :). ()

fabecc1222 

všechny recenze uživatele

Pro tyhle milé věci mám v poslední době docela slabost. Už dávno jsou pryč časy těchto rodinných fantasy, obohacené pro dospělého diváka v rámci produkce Hallmarku vždy nějakým tím známým obličejem. Tady se dostáváme do znázornění všemožných Irských tradic a folklóru, takže máme všude spousty zrzavých zelených škřítků, a na druhé straně pak víly. Pochopitelně, rozpočet neumožňuje nějaké velké efekty či výpravu, ale všechno to klasicky vynahrazuje zápal zúčastněných. ()

Reklama

msp5 

všechny recenze uživatele

Když slyším Hallmark, tak mi naběhne kopřivka. Musím ale říct, že toto považuji na jejich poměry za velmi povedený film. Nejvíc ho kazí výkon hlavního "hrdiny", do kterého se jednoduše nejde zamilovat (vážně Randy Quaid?!?) a občas nekvalitní trikové efekty, které Hallmark nejspíš zvládl podle svých finančních možností. Nejvíc mě baví závod skřítků na ovcích. Nostalgie a pohádkový příběh inspirovaný Shakespearem působí ale natolik, že občas nejde odolat a musím se na film podívat znovu. ()

zmateny 

všechny recenze uživatele

Nevím, jak ostatní, ale nemůžu si pomoct - já prostě rád pohádky. A Kouzelná země skřítků je jedna z těch, kterých si v programu všimnu a rád si udělám čas na jejich shlédnutí. Irská hudba, nádherná příroda, krásná princezna, zábavní skřítci a v jistých situacích roztržitá postava obchodníka Jacka Woodse. To všechno spolu vytváří pohodovou atmosféru, která jde ruku v ruce se zajímavým příběhem. Nemyslím si, že by někdo shlédnutím této fantasy pohádky prohloupil. Naopak - náladu to rozhodně vylepší. ()

CyriC 

všechny recenze uživatele

Jedna z těch nejkrásnějších pohádek, které jsem jako dítě skutečně zbožňoval. Fantastické prostředí Irska, leprechauni jak z pověstí. Ani Whoopi Goldberg jako Velká Banshee mi nevadila, ačkoliv afroamerická banshee je trošičku WTF, každopádně její mateřský pohled se k postavě hrozně hodí. Hudba, tanec a kouzla... ()

Galerie (26)

Reklama

Reklama