Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Odsouzený vrah (Ray Liotta) čeká na smrtící injekci, která ho navždy pošle tam, kam patří. Jaké je jeho překvapení, když se probere v márnici a je mu učiněna nabídka, která se neodmítá. Tedy že se stane jakýmsi laboratorním králíčkem a budou mu podávány prášky na změnu chování. Samozřejmě, že za smysluplnou spolupráci dostane jakousi svobodu s náramkem na noze. Ze začátku se zdá, že prášky nefungují, ale když se změní dávky, tak se subjekt i hlavní doktor nestačí divit. (PROCESOR)

(více)

Recenze (70)

Shit 

všechny recenze uživatele

Reinkarnace Raye Liotty se podařilo jen tak z půlky, sice konečně se nejdená u úplnou sračku, ale nudný to je i tak až skoro moc. Ale Liotta tady konečně nepůsobí nějak zvlášť trapně a i když občas dost přehrává, tak nakonec tak špatnej nebyl a dokonce má film i celkem slušnou myšlenku a krom toho tady hrajou takový esa jako William Dafoe a Michelle Rodriguez. Akorá ten konec byl trošku divnej, jinak to ušlo ()

Pejpr 

všechny recenze uživatele

Pod kontrolou na to šli, se zvládnutím zloby, jinak než v Mechanickém pomeranči. V Mechanickém pomeranči subjekt nezbavili zla, pouze ho přiměli nepáchat zlo díky pudu sebezáchovy, kdežto ve filmu Pod kontrolou opravdu přeměnili mozkový charakter (nebo se o to aspoň snažili). Ray Liotta je béčkový (a pro mě bude vždy béčkový) herec a celý film pravděpodobně také spadá do téhle škatulky. Ale musím říct, že já jsem se dobře bavil a několik opravdu nečekaných zvratů, včetně konce vymanili film z šedi průměrnosti. Kvalitní film, který má divákovi co říct. ()

Reklama

Asia_Power 

všechny recenze uživatele

Pohádka o tom, jak se několikanásobný vrahounek napravil. Nejvtipnější na celém filmu je fakt, že jsou kromě Raye skoro všichni takový přizdisráči, že Vám mezi nima přijde jako jedinej normální chlápek v okolí. Sice pozabíjel pár desítek lidí, ale potom co začne polykat bonbony se začne měnit v málem svatého a snad by pomohl i babičce s taškama do desátého patra aniž by měl v plánu jí potom prostřelit kebuli a sebrat důchod. To vše díky Willemovi, který věří, že každej je v jádru dobrák včetně Jacka Rozparovače, Zodiaka nebo Kalouska se Sobotkou... Takže vše vypadá růžově...dokud se to zase celé neposere a Ray bude mít opět lehkej problém a bude v něm, možná poprvé v životě, nevinně. ()

BUD-SFIS 

všechny recenze uživatele

Po dobrem napadu by snad mel prichazet vytecny scenar, ktery udela z filmu jednou velkou bombu. Kdyz uz celkem nabere kvalitni herce a jejich vykony jen film vylepsi.. Snad jen skoda, ze vykony hercu musi film ozivovat a ne ho vylepsovat. Neco mi tam chybelo nejake poradne vzruseni nebo napeti ale jinak dobre divatelen. ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Od tohohle filmu jsem moc nečekal a nakonec jsem byl příjemně překvapený. Od čtvrté hvězdičky zůstal vzdálený jen nepatrně. S odstupem času hodnotím výkon Raye Liotty jako nejlepší v jeho dosavadní kariéře. Je to až překvapivě komorní psychologické drama, které přitom vůbec nepostrádá vnitřní napětí a dynamiku. S hlavním antihrdinou jsem nakonec docela sympatizoval. Celkový dojem: 65 %. ()

Galerie (8)

Zajímavosti (2)

  • Natáčelo se ve filmových studiích New Boyana v Sofii v Bulharsku. (Cheeker)

Reklama

Reklama