Reklama

Reklama

Jeden díl novinařiny, tři díly rumu. Americký novinář Hunter S. Thompson (1937–2005) byl významnou postavou kontrakultury šedesátých let a představitelem tzv. gonzo žurnalismu, vyznačujícího se extrémně subjektivním pohledem na zobrazované události. Dvě z jeho autobiografických knih se staly předmětem filmového zpracování a u obou byl iniciátorem a hlavním představitelem novinářův blízký přítel Johnny Depp. V režii Terryho Gilliama vznikl snímek Strach a hnus v Las Vegas (1998), účtující s hnutím hippies, protesty proti vietnamské válce a všeobecným psychedelickým šílením šedesátých let, v němž s Deppem hrál Benicio Del Toro. S dvanáctiletým odstupem byl pak zfilmován jeho Rumový deník (2010), líčící zážitky svérázného novináře, který v roce 1960 nastupuje do krachujícího deníku v portorickém San Juanu. Většinu času tráví v alkoholovém či jiném opojení a snaží se psát o potenciální korupci amerických financí, jež na ostrov začínají proudit. Barvotisková krása turistické destinace se tu střetává s bídou místních obyvatel, kteří Američany nemají rádi, ač k nim v podstatě sami patří. Film režíroval anglický herec Bruce Robinson (*1946), který se uvedl jako režisér pozoruhodným autobiografickým příběhem dvou nezaměstnaných herců Withnail a já (1986) a psychothrillerem o stíhání sériového vraha Jennifer 8 (1992). Deppovou hereckou partnerkou ve snímku je Amber Heardová, která pak byla dva roky jeho manželkou (rozvedli se v lednu 2017). (Česká televize)

(více)

Videa (6)

Trailer 1

Recenze (408)

Slartibarkfast 

všechny recenze uživatele

Tvářil jsem se rozpačitě při sledování nadraného Deppa ve filmu, který je doslova nudný a o ničem. Podával svůj obvyklý výkon s obvyklými výrazy a postoji. Scénář je ale nic neříkající snůžkou blbostí a zmatený jako český turista v shortkách a slunečních brýlích, který si objednal zájezd do Karibiku a právě s letadlem dosedl na letiště na Aljašce. Také jsem čekal něco jiného a naprosto zklamán hledám slova, kterými bych popsal své dojmy. Připadá mi to tak zbytečné a trapné. Snad je dobře, že je H. S. Thomson po smrti, protože tahle "pocta" jeho životu by ho dozajista zabila! Naprosto podprůměrný a nezáživný film s jednou sexy herečkou, za kterou dávám hvězdu navíc. 40% ()

Beastmaster4 

všechny recenze uživatele

Budu tak drzý a dovolím si hodnotit film, který jsem po půl hodině vypnul. Nedalo se na to koukat, rozhodně jedna z nejnudnějších věcí, kterou jsem začátkem r. 2012 “viděl“. Snesu hodně, většinou se prokoušu kdejakým blábolem, jen abych nesoudil podle pár úvodních minut, jenže tady to nešlo. Nedokázal jsem se soustředit na obrazovku. Film, u kterého prokecám půl hodiny s přítelkyní a pak si oba řekneme "co se tam vůbec děje?", nestojí ani za jednu hvězdu. Tu dávám jen jako náplast za hodnocení bez zhlédnutí alespoň tři čtvrtiny filmu. Tohle se fakt nedalo! ;) ()

Reklama

robbiee 

všechny recenze uživatele

[imdb: 6.7/10] | me: Dosť nevyvážený film, ktorý vlastne okrem Deepa a krásnej Heard ponúka len zvláštny rumový koncept v ktorom je ťažko nájsť nejaký hlbší zmysel a keďže sa to netvári len ako komédia neviem presne špecifikovať žáner. Nemôžem povedať, že to je skvelá zábava, pretože na to by bolo treba viac vtipu a patričných situácii. Miestami sa tvári vážne, miestami sa snaží poukázať na hlbšiu myšlienku a niekedy len tak ponorený v chlaste ukazuje (ženské či prírodne) krásy Portorika. Je to taký dvojhodinový mix, ktorý v celkovom dôsledku pôsobí ako neškodný film nad ktorým však dlho človek premýšľať nebude. Povedal by som - OK, ale nič viac. How does anyone drink 161 miniatures? ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Asi takhle - některé filmy se vám vykouří z hlavy do zítřejšího rána, některé se vytratí z paměti do tří dnů, jiné na to potřebují týden či dokonce měsíce. Rumový deník se mi rozplynul v momentě, kdy jsem vypnul televizor. Vím jen, že tam hrál Johnny Depp, odehrávalo se to v Karibiku, hodně se mluvilo a chlastalo. Žádné jiné stopy ve mě tenhle filmový kousek nezanechal a nikdy se k němu určitě nebudu vracet. Jestli bych měl Rumový deník nějak charakterizovat, tak ho vystihuje bezradnost. Celkový dojem: 35 %. ()

FFilipCZ 

všechny recenze uživatele

Pro mě velké ale opravdu velké zklamání. Nepochopitelný děj, který se šíleně vlekl, o závěru ani nemluvím. Sice tam bylo pár scén, které mi na tváři přivodily smích, ale nikdy v životě by mě nenapadlo, že film s Johnnym Deppem a RUMem nedokoukám do konce - ano, až taková nuda a nezajímavost to byla. ()

Galerie (85)

Zajímavosti (16)

  • Natáčení mělo původně začít už v roce 2004. (MeanWhile)
  • Historické minely se doputil Sandersonův (Aaron Eckhart) společník krátce po příletu na ostrov, kdy uvedl, že právě zazněly námořní děla ráže 14" palců. To by byla pravda jen v případě, že by se film odehrával před rokem 1947, než byla dvojice vlajkových válečných lodí USS Tennessee a USS California, která touto palebnou silou disponovala, slavnostně uvedena mimo provoz. (Conspi)
  • Filmového štábu a kamery je možné si povšimnout v odrazu slunečních brýlý Paula Kempa (Johny Depp) během rozhovoru se Sandersonem (Aaron Eckhart) při jízdě autem. (Conspi)

Reklama

Reklama