Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Podobně jako prasátko Babe, které se chtělo stát pasteveckým psem, má sen i Proužek, mládě Zebry omylem opuštěné v bouři potulným cirkusem. Proužek má sen vyhrát dostihy. A to ne ledajaké, ale rovnou nejslavnější dostihový závod světa: Kentucky Derby Open. Pruháček je zachráněn panem Walschem, trenérem koní a majitelem malé farmy. Na farmě se brzy seznámí i s ostatními zvířátky: poníkem Tuckerem, moudrou kozou Franny, potrhlým kohoutem Reggiem a dalšími. Také se spřátelí s Channing, dcerou pane Walsche, která má stejný tajný sen jako on. Oba dva, s pomocí svých zvířecích přátel, pak musí bojovat s předsudky a posměchem ostatních (Nejsi kůň!, Jsi jenom holka!), aby naplnili svůj velký sen: Vyhrát prestižní závod a porazit všechny ty ušlehtilé čistokrevné koně a namyšlené žokeje. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (163)

Zevon 

všechny recenze uživatele

Nesnáším kategorizování, ale tohle je skutečně velmi dobrá komedie pro celou rodinu. Skvělý dabing, dobrá hudba, děj srozumitelný dětem, je pochopitelný a logický a definování kladů i záporů je vstřícné natolik, že film pochopí i babičky..záporná postava nebyla moc propracovaná a ani humorná, což mi stejně moc nevadilo, protože to nebylo podstatné. Námět, stokrát omleté téma pytle hnoje, který zvítězí navzdory celému světu, v americkém podání mi leze krkem, ale děti to vnímají jinak a těm je film určen - a moc se jim líbil. Film plní svůj účel víc než dobře a rozhodně to není žádné šmé. ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Mám ráda příběhy o outsiderech, kteří mají velký sen. Vůbec nevadí, že už je předem jasné jak všechno dopadne. Jsou to příběhy o naději, víře, urputnosti a možnosti všem dokázat, že se dá zvládnout všechno o čem sníme. Český dabing byl hodně povedený. To bylo poprvé, co jsem slyšela dabovat zpěvačku Ivetu Bartošovou. Mluvila klisnu Sandy. ()

Reklama

U_S_O 

všechny recenze uživatele

Film určený skôr pre deti, s jednoduchým príbehom, ktorého koniec ste mohli tušiť už od začiatku. Ale to ostatné, to bola jedna vtipná hláška za druhou, neskutočne som sa bavil :) Český dabing akože vynikajúci, Genzer a Suchánek ako dve rapujúce muchy a pelikán s menom husa ala Patrik Hezucký - lepšie ani vybrať nemohli. A potom scény ako ilegálne nočné preteky koňov, či scénka s "kyslým dažďom" boli fakt úžasné :D MÁTE S TÍM ŇÁKEJ PROBLÉM KŘUPANI? (90%) ()

MATADOR 

všechny recenze uživatele

Velmi ale velmi obyčejný film pro malé děti. Kterému bych se nebál dát pouho pouhou hvězdičku za čas, který jsem s ním strávil. Ale pozor pokud uvidíte film hezky česky,tak Vás překvapí velmi pěkný dabing, ve kterém dominují sice méně známější dabéři, ale za to známí lidé např: čtveřice z "TELE TELE", Patrik Hezucký, ...Zkrátka u tohoto filmu se český dabing velmi povedl a vyzdvyhl ho trošku výše. ()

Al Majda 

všechny recenze uživatele

Typický rodinný filmík. Pro děti mluvící zvířátka, pro starší rapující mouchy a pro rodiče láska, píle a péče o zvířecího miláčka, taky schopnost dosáhnout svých cílů. Vtipný hlášky, hodně se mi líbil plameňák, ten byl cool, jeho jméno je obzvlášt hustý-Husa. Prostě pro děti je to supr a myslim si ,že hodně lidí si v tom taky najde něco svýho, čemu se rádi nenuceně zasmějí. Jasně všichni už dopředu víme ,jak to dopadne,že zvítězí ten nejlepší a ten hodný.Možná je to škoda,že tam nebylo něco originálnějšího. Nicméně zase nemůžeme předělat etiku našich babiček pahádkářek(morální zásady) - láska ,dobro vítězí nad zlem,přátelství,myslim,že tohle naše generace potřebují spíš než mobily a brutální gamesy. ()

Galerie (23)

Zajímavosti (10)

  • Víkend, během kterého měl snímek premiéru, je šťastným pro rodinné filmy, ve kterých se kombinují živí herci s počítačem generovanými zvířaty. Roku 2003 tak úspešně odstartoval Klokan Jack a o rok dříve Sněžní psi. (imro)
  • Na hudbě k snímku se podílel Sting a hlavně Bryan Adams, jehož záběr sahá od vlastní hudby, přes filmovou, až po hudbu k počítačovým hrám, např. Grand Theft Auto: Vice City (2002). Díky práci na filmech má na kontě už čtyři nominace na Zlatý glóbus a tři na Oscara. (imro)
  • Obecně je známo, že ochočit a vycvičit zebru tak, aby se na ní dalo jezdit, je težší, než je tomu u koně. Jde spíše o výjimečné případy, když se to povede. (SONY_)

Reklama

Reklama