Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Daisy Edgar-Jones hraje Kate Coopero, bývalou lovkyni bouří, kterou pronásleduje ničivé setkání s tornádem během jejích vysokoškolských studií a která nyní studuje bouřky na obrazovkách v New Yorku. Její přítel Javi (Anthony Ramos) ji vyláká zpět na otevřené pláně, aby otestovala nový převratný systém sledování bouří. Tam se její cesty zkříží s Tylerem Owensem (Glen Powell), okouzlující a bezohlednou hvězdou sociálních médií, která se vyžívá ve zveřejňování svých dobrodružství při honbě za bouřkami se svou bouřlivou partou, čím nebezpečnější, tím lepší. Jak se bouřková sezóna zintenzivňuje, rozpoutávají se děsivé jevy, které nikdy předtím neviděli, a Kate, Tyler a jejich konkurenční týmy se ocitají přímo v dráze několika bouřkových systémů sbíhajících se nad střední Oklahomou v boji o svůj život. (Vertical Entertainment)

(více)

Videa (7)

Trailer 7

Recenze (149)

elanius 

všechny recenze uživatele

(72/2024) / Ale áno, ako zábavný letný filmík to funguje. Najmä vďaka hlavnej dvojke, Daisy je super, neokukaná tvár a Glen Powell je skvelý match. Možno trochu chýba viac prepracovaný príbeh, väčšina filmu sa točí okolo vzťahu Daisy a Glenna a tie búrky, úprimne sú len taký originálny setting pre ten film. Inak v poslednej dobe nám vlastne vymizli emerichovky a vlastne aj škoda. (7/10) ()

MrHlad 

všechny recenze uživatele

Pokračování klasiky z devadesátých let sice nevrací na scénu známé hrdiny, ale známý styl ano. Lee Isaac Chung pojal Twisters jako katastrofický akčňák z devadesátých let, který se nebojí být kvůli zábavě trošku hloupý a naivní, sází na sympatické hrdiny i velké akční scény s dobrými triky a reálně vůbec ničím nepřekvapí. Na ty dvě hodiny však zabaví velmi příjemně. ()

Reklama

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

Dodnes si pamatuju, jak jsem si na den přesně před deseti lety v kině opravdu užil projekci filmu V oku tornáda. To bylo ale béčko, které využívalo opravdu prvoplánových "twisterovských" lákadel a disponovalo strašně napsanými jednorozměrnými postavami. Snímek Twisters je áčkovým ekvivalentem tohoto filmu –⁠⁠⁠⁠⁠⁠ ač opět přináší výjevy, jako jsou ohnivé tornádo a bouře nahánějící divocí youtubeři, dělá to s amblinovsky hravým, dobrodružným a stabilně uchopeným tvůrčím přístupem. Daisy Edgar-Jones to dobře nese na svých bedrech a charismatický Glen Powell potvrzuje svůj status největší vycházející mužské filmové hvězdy současnosti. I když to navazuje na blockbusterový Twister z roku 1996, nedočkáme se tu žádných memberberries, jedinou navrátivší se postavou je přístroj Dorothy a je to tak dostačující. Twisters jsou osvěžující letní zábavou, jaká v kinech mnohdy opravdu chybí, a i přesto, že scénář by se dal kousek po kousku rozebrat jako katastrofická blbina, já na tohle zkrátka jsem. Nazvěme to klidně guilty-pleasure. ()

kenkaku 

všechny recenze uživatele

Vůbec nevím jak se k tomu postavit. Sice to názvem a odkazy pracuje se skoro 30 let starým předchůdcem, ale jasně se do role pokračování nepasuje. Klidně si může hrát na remake pro moderní publikum. Samozřejmě že tu musí být herečka co si není jistá jestli je holka, pak je tu holčička (fakt vypadá tak na 15) co je tak emancipovaná, že jí role nedovoluje projevit jakékoliv byť logické city (nebo jiskření) s hlavním samcem. Kdyby si scénář odpustil trapnosti (př. křečovitě se vyhýbat bělochům s prostatou) a začal scénou na rodeu, byl by několikanásobně lepší než #1. Bohužel ale není a proto film obsahuje více než jednu humornou scénu (jinak než si scénář myslel), spoustu zbytečných a hloupých (proč vlastně musel vystřelit ohňostroj do tornáda?) a hlavně celkem mi bylo jedno (ze začátku jsem dokonce jako jediný v kině tleskal) když to někdo odnese. ()

Immortal17 

všechny recenze uživatele

Každých pár let se do kin dostane film o katastrofě a obšťastní žánrovou komunitu. Po ''Storm Hunters'' a ''Geostorm'' jsme museli být trpěliví. Ale "Twisters" mají opravdu charakter. Jsou tu tedy dvě hodiny velmi dobré katastrofické akce, která přináší silný obraz a velmi dobře se hodí do kina. Je vidět jedna nebo dvě podobnosti s Twisterem z roku 1996, ale to může být způsobeno také tím, že takové filmy mají téměř vždy podobnou strukturu. Příběh je všechno, jen ne inovativní, ale s tím se dalo počítat. Film spíše přináší naprosto zábavnou popcornovou akci podle osvědčeného receptu, která je zábavná, líbivá a vizuálně velmi atraktivní. ()

Galerie (66)

Zajímavosti (17)

  • Herec Bill Paxton, představitel ústřední postavy Billa Hardinga ve filmu Twister (1996), měl nastíněnou vlastní vizi pokračování tohoto filmu. V něm spolu s manželkou Jo (Helen Hunt) a svou dcerou pokračují v lovu tornád a hlavní filmové tornádo mělo být inspirováno událostí „Tornáda tří států“ (tornádo z 18. března 1925, které začalo v Missouri, překročilo řeku Mississippi a prosekalo si cestu zkázy přes jižní Illinois a přes jihozápadní Indianu, kde zabilo spoustu lidí a je považováno za nejničivější tornád v historii USA). Paxton také doufal, že film bude dostupný ve 3D, aby si lidé naplno vychutnali vizuální zážitek z tornáda. Bohužel ale herec náhle zemřel v roce 2017, tedy 7 let před dokončením filmu Twisters, a jeho vize se nenaplnila. (imaginer21)
  • Do hlavnej úlohy bola zvažovaná Jodie Comer, ale z dôvodu časovej zaneprázdnenosti od nej odstúpila. (EvilMatus)

Související novinky

Deadpool & Wolverine se probojovali k miliardě

Deadpool & Wolverine se probojovali k miliardě

12.08.2024

Bylo to jen otázkou času. Tržby letošního marvelovského hitu Deadpool & Wolverine režiséra Shawna Levyho (Free Guy: Hra na hrdinu, Projekt Adam) se nabalují jako sněhová koule a už třetí víkend… (více)

Twisters přináší smršť do kinosálů

Twisters přináší smršť do kinosálů

22.07.2024

Katastrofický dobrodružný snímek Twisters, volné pokračování legendárního blockbusteru Twister z roku 1996, má nyní za sebou první víkend od svého nasazení do amerických kin, a jak se zdá, hlavy u… (více)

13. Filmový víkend ČSFD (2.-4. srpna)

13. Filmový víkend ČSFD (2.-4. srpna)

25.06.2024

Drazí ČSFĎáci, s velkou radostí vás tento rok opět zveme na Filmový víkend ČSFD, který se dočká již 13. ročníku. Náš vlastní malý filmový svátek se bude konat od pátku 2. srpna do nedělního rána 4.… (více)

Hollywood hodlá prioritizovat jistoty

Hollywood hodlá prioritizovat jistoty

28.09.2023

Stávka scenáristů oficiálně skončila, v následujících dnech a týdnech se musí ještě vyřešit stávka herců, pomalu ale jistě to už vypadá, že se Hollywood ještě před koncem roku vrátí naplno do práce.… (více)

Reklama

Reklama