Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Daisy Edgar-Jones hraje Kate Coopero, bývalou lovkyni bouří, kterou pronásleduje ničivé setkání s tornádem během jejích vysokoškolských studií a která nyní studuje bouřky na obrazovkách v New Yorku. Její přítel Javi (Anthony Ramos) ji vyláká zpět na otevřené pláně, aby otestovala nový převratný systém sledování bouří. Tam se její cesty zkříží s Tylerem Owensem (Glen Powell), okouzlující a bezohlednou hvězdou sociálních médií, která se vyžívá ve zveřejňování svých dobrodružství při honbě za bouřkami se svou bouřlivou partou, čím nebezpečnější, tím lepší. Jak se bouřková sezóna zintenzivňuje, rozpoutávají se děsivé jevy, které nikdy předtím neviděli, a Kate, Tyler a jejich konkurenční týmy se ocitají přímo v dráze několika bouřkových systémů sbíhajících se nad střední Oklahomou v boji o svůj život. (Vertical Entertainment)

(více)

Videa (7)

Trailer 7

Recenze (148)

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Twister v roce 1996 přinesl skvělou kino podívanou s parádními speciálními efekty. Trhající se tyčkový plot, stodola plná nářadí nebo létající krávy - na to se nezapomíná. Potěšilo mě, že i Twisters dokázal nabídnout zábavu a napětí s několika adrenalinovými scénami. Je jisté, že nebude celý film o vichru, páč to by člověk ani nebavilo. Jsou využita oblíbená klišé, zejména rozdělení postav na začátku na kladné a záporné, které se ale začne proměňovat, což mi vůbec nevadilo. Hned úvodní scéna je jakýmsi varovně vztyčeným prstem - kdo jde Peklu naproti, dosáhne ho dřív, než by si myslel. K vytvoření napětí stačí i vichr, jeden bazén a pár postav. Skvělá byla i scéna s ohnivým tornádem a samozřejmě pak finále. Speciální efekty výborné - aby ne, když kromě řady společností se na nich podílela i věhlasná ILM. Je to oddechový letní blockbuster a to se počítá. Já tyhle filmy rád, a tak ani nepůjdu zjišťovat, jak moc je to sci-fi a nakolik jsou zrušeny fyzikální zákony, nebo ne. ()

fabecc1222 

všechny recenze uživatele

Jednička je jedna z mých dětských kultovek, která jela doma klidně 10x do měsíce a nikdy se neomrzela ,spoustu scén a hlášek znám nazpaměť, takže navázat na takový klenot není pro mě jako diváka jen tak. Oproti spoustě jiných pokračování po X letech se dvojka Twisteru neveze na těžké vlně nostalgie a napojení na jedničku je tak spíše převážně z komerčního hlediska. Ačkoliv je to vlastně jinak ale úplně stejnej film, který má skoro stejný námět, skoro stejný průběh a skoro stejné vyvrcholení. Po těch skoro třiceti letech už doba digitální vyspěla, takže počítačová tornáda už nevzbuzují takový údiv, ale člověka to pořád dokáže vrátit do těch dětských let. Audiovizuální stránka splňuje dnešní standardy toho, co člověk od takového filmu očekává. Hlavní dvojka má před sebou velký hvězdný potenciál a bude zajímavé sledovat jejich kariéry do budoucna. P.S: Krávy tam nelítaj :/ ()

Reklama

luka4615 

všechny recenze uživatele

Velmi vydařená blockbusterová podívaná, kvůli níž existují velká plátna a epické ozvučení Dolby Atmos. Tak zhruba nějak takto lze v jedné krátké a poměrně trefné větě popsat snímek honosící se jménem Twisters, který kultovní filmové dědictví z let devadesátých nese na bedrech s noblesou sobě vlastní. Za zmínku zde v první řadě stojí audiovizuální stránka, která je, jak jistě už správně tušíte, výkladní skříní celého projektu. Na velkém plátně se před Vámi rozestře opravdu spektakulární podívaná, jíž o pořádný kus tvrdí dunivě naléhavý soundtrack, v některých místech chytře smíchaný s poplašnými sirénami. Je ale snad jasné, že tyto "výplachové" snímky se úplně nemohou opřít o propracovaný vrstevnatý scénář a postavy. Zde dostaneme základní linku, ploché, byť sympatické charaktery a jde se na věc. Právě díky tomuto bezprostřednímu přístupu Vám film uteče až znepokojivě rychle. Co tedy dodat na závěr? Jsem vážně velmi rád, že tvůrci nedělají původnímu snímku z roku 1996 ostudu, nýbrž ale celý tento stále neokoukaný koncept posouvají vpřed. Dostali jsme zde totiž sympaticky hravou letní podívanou, u níž se budete, stejně jako já, vážně královsky bavit. A o to tady jde v první řadě především. Skvělá práce! (Viděno v kině CineStar IGY České Budějovice) „If you feel it, chase it!“ ()

InJo 

všechny recenze uživatele

Devadesátkový blockbuster pro americké rednecky, kteří poslouchají generické country a vrcholem kultury je pro ně rodeo. Oproti skvělému originálu tu nevidím žádný výraznější progres - navíc tu není snad ani jeden památný eye-candy moment typu letící krávy nebo průjezd domem spadlým na silnici. Glen Powell a Daisy Edgar-Jones jsou sice hezcí a sympatičtí lidé, ale Bill Paxton a Helen Hunt byli hlavně skvělí a charismatičtí herci - a tak je to tady přibližně se vším. Taky mi nepřijde úplně ok dělat machry a dobrosrdečné hrdiny ze cvoků, kteří kvůli vysoké sledovanosti na YT provádí šílené a hlavně velmi nebezpečné věci (jako je pronásledování tornád). 60 % ()

T2 

všechny recenze uživatele

║Rozpočet $155miliónov║ Tržby USA $238,639,655║ Tržby Celosvetovo $333,739,655▐  Tržby za predaj Blu-ray v USA ║ Tržby za predaj DVD v USA ║ Lovci búrok, tento krát len v rutinérskej réžii, neoslania ale ani neurazia. Klasický letný pocorňák, ktorý uspel hlavne u našich milých amerikáncoch. Tí asi tie ich tornáda milujú, lebo vo zbytku sveta tento katastrofický filme len prešumel. Herci v celku fajn až na toho gambatého mulata. Troška mi tam chýbala väčšia iskra medze kavbojom a tou odborníčkou na tornáda. Samotné triky za ten rozpočet, až tak nebrali, teda o nič viac lepšie než také kategorické V oku tornáda, skôr zaujme to vytvorené katastrofické prostredie po tornádach. Hviezda  Glen Powell začína pomaly žiariť.  /60%/ ()

Galerie (66)

Zajímavosti (17)

  • Scény v New Yorku sa v skutočnosti natáčali v centre Oklahoma City, ktoré bolo oblečené tak, aby vyzeralo ako Manhattan. Možno vidieť, ako postavy prechádzajú okolo Prairie Surf Studios, štúdiového domu, kde sa natáčali mnohé z interiérových scén filmu. (Arsenal83)
  • V polovici natáčania podľahol režisér Lee Isaac Chung vyčerpaniu a bol zdravotne nútený na dva týždne opustiť produkciu. Réžie sa na ten čas ujal kameraman Dan Mindel. (Arsenal83)

Související novinky

Deadpool & Wolverine se probojovali k miliardě

Deadpool & Wolverine se probojovali k miliardě

12.08.2024

Bylo to jen otázkou času. Tržby letošního marvelovského hitu Deadpool & Wolverine režiséra Shawna Levyho (Free Guy: Hra na hrdinu, Projekt Adam) se nabalují jako sněhová koule a už třetí víkend… (více)

Twisters přináší smršť do kinosálů

Twisters přináší smršť do kinosálů

22.07.2024

Katastrofický dobrodružný snímek Twisters, volné pokračování legendárního blockbusteru Twister z roku 1996, má nyní za sebou první víkend od svého nasazení do amerických kin, a jak se zdá, hlavy u… (více)

13. Filmový víkend ČSFD (2.-4. srpna)

13. Filmový víkend ČSFD (2.-4. srpna)

25.06.2024

Drazí ČSFĎáci, s velkou radostí vás tento rok opět zveme na Filmový víkend ČSFD, který se dočká již 13. ročníku. Náš vlastní malý filmový svátek se bude konat od pátku 2. srpna do nedělního rána 4.… (více)

Hollywood hodlá prioritizovat jistoty

Hollywood hodlá prioritizovat jistoty

28.09.2023

Stávka scenáristů oficiálně skončila, v následujících dnech a týdnech se musí ještě vyřešit stávka herců, pomalu ale jistě to už vypadá, že se Hollywood ještě před koncem roku vrátí naplno do práce.… (více)

Reklama

Reklama