Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Daisy Edgar-Jones hraje Kate Coopero, bývalou lovkyni bouří, kterou pronásleduje ničivé setkání s tornádem během jejích vysokoškolských studií a která nyní studuje bouřky na obrazovkách v New Yorku. Její přítel Javi (Anthony Ramos) ji vyláká zpět na otevřené pláně, aby otestovala nový převratný systém sledování bouří. Tam se její cesty zkříží s Tylerem Owensem (Glen Powell), okouzlující a bezohlednou hvězdou sociálních médií, která se vyžívá ve zveřejňování svých dobrodružství při honbě za bouřkami se svou bouřlivou partou, čím nebezpečnější, tím lepší. Jak se bouřková sezóna zintenzivňuje, rozpoutávají se děsivé jevy, které nikdy předtím neviděli, a Kate, Tyler a jejich konkurenční týmy se ocitají přímo v dráze několika bouřkových systémů sbíhajících se nad střední Oklahomou v boji o svůj život. (Vertical Entertainment)

(více)

Videa (7)

Trailer 7

Recenze (149)

LasT_Olt 

všechny recenze uživatele

Daisy Edgar-Jones má ráda twisters. Co to znamená, že má snad ráda tu barevnou párty hru kde se lidi mohou legálně omakávat? Nebo má ráda kuře z KFC? Nebo ty nanuky? Ne, Daisy má ráda tornáda, je to špičková meteoroložka, která se podívá na pšeničné lány a hned ví odkud vítr vane. Loví nějaké tornáda až ji kámoš Jebej, který pracoval pro strýčka sama poví o tajném radaru, který čorl a chce s ním snímat tromby atd. Doslova nejdebilnější možný způsob, jak sbírat data z tornád, trust me na vš jsem měl z meteorologie E, takže už o tom něco vím. Jebej je s Daisy v milostném dvojúhelníku, dokud nepřijde Tyler. Tyler je badboi a cowboi a kdyby ho nehrál sexy chlap Glen Powell tak by s jeho chováním Daisy zavolala fízly a zajistila si zákaz přibližování. Když tenhle debil v kovbojském klobouku začne v půli filmu mluvit o jodidu stříbrném, z jeho úst to vyzní asi jako když ti bezdák na hlaváku v Ostravě říká, že se vesmír skládá z 12 particles of matter & 4 forces of nature. Jebej potom vypadne a zase se vrátí a všichni nasednou do 10ti tunového auta, které se jako jediné ve filmu nevznese ani když je na hraně vejru a společně se vydají slunečnému konci. Možná přijde i nějaký ten plot-TWIST a zahrajou si twister. Bolestivá sračka, ale dal jsem si v letním kině teplý pivo a byl jsem v cajku. ()

dO_od 

všechny recenze uživatele

// Film, který chcete mít rádi, protože v něm hraje mega rozkošná Daisy Edgar-Jones a ultra sympaťák Glen Powell, jenž by dokázal vytvořit chemii i s plastovým brčkem, akorát vám v tom celou dobu pár věcí překáží. Například, že napětí tu má sestupnou tendenci, že využití tornád je šíleně monotónní, že romance se naťukne, ale nikdy nerozjede, nebo že vedlejší postavy jsou komplet jak vytažený z excel tabulky pro modelové učení AI. Což o to, Oklahoma má svoje kouzlo, natáčení na lokacích se vyplatilo a na velkém plátně tenhle žánr prostě funguje, i když nepředvádí nic extra nového, že bych si z toho měl však v pondělí pamatovat cokoli krom Daisyina kukuče, to bohužel říct nemůžu. 6/10 ()

Reklama

ilemas 

všechny recenze uživatele

Zbytečné pokračování již viděného, první Twister byl mnohem lepší, nebýt ho, tak docela dobrý i když se první polovina filmu prokecá. Film nepřináší nic nového. Hned na začátku filmu do očí bijící klišé: potřebujeme nějakou tyč, a světe div se, kde se vzala tu se vzala, hned byla přímo po ruce. Měl jsem větší očekávání po tolika letech od prvního Twistera, čekal jsem více akce, napětí a více lepších trikových efektů , ale po mnoha jiných katastrofických filmech jsem nedostal téměř nic co už bych xkrát neviděl. ()

maddy 

všechny recenze uživatele

Ani sa nečudujem, že nový Twister, resp. Twisters rozbili americký box office, ale inde vo svete majú iba veľmi vlažné finančné prijatie. Ono to čo fungovalo v roku 1996 totiž o takmer tridsať rokov neskôr nefunguje až tak presvedčivo a noví Twisters sú tak síce poctivou letnou hollywoodskou blockbusterovou zábavkou, ale zároveň tak trochu zaspali dobu. A práve preto je to celé solídne remeselné natočené, ale patetické až beda, so scenárom, ktorý snáď obsahuje snáď každé a jedno klišé katastrofických filmov na svete. K tomu zbytočná romantická linka, ktorá nikdy poriadne nezačne, postavy ako zo šablóny od ChatGPT (aj s podobne napísanými hláškami) a kolísavé tempo, kde sa len monotónne variuje ten istý koncept s tornádom. Občas síce poteší drsnejší moment a závan toho, že ten film by sa chcel brať aspoň trochu seriózne (úvodné usmrtenie takmer všetkých mladých  postáv), no len aby v ďalšom strihu mohol skĺznuť k takému patetickému filmu pre middle-America redheads. Neškodné, neurážajúce, ale zároveň pomerne o ničom. CELKOVO: 5/10 ()

Colby Sawyer 

všechny recenze uživatele

Totálně v pohodě. Daisy je jako vědátorka přesvědčivá asi jako já bych byl MMA zápasník. Powell je na tom malinko líp, stejně je ovšem přesvědčivější v té kovbojské poloze. Jinak je to fajn, finále trošku kýč, ale dobře to vypadá i odsýpá. Tornáda působí epicky i děsivě, nechybí pocit nebezpečí a části, kdy se někdo snaží tvářit chytře jsou natolik rychlé, že člověka neotráví. Nevymýšlelo se tu nic převratného, je to zkrátka poctivý letní blockbuster, což není vlastně málo. ()

Galerie (66)

Zajímavosti (17)

  • Natáčanie filmu sa malo pôvodne uskutočniť z rozpočtových dôvodov v štáte Georgia, mimo Atlanty. Namiesto toho sa to začalo v máji 2023 v Oklahome, kde sa príbeh odohráva. V júli 2023 bolo natáčanie prerušené kvôli štrajku SAG-AFTRA. Výroba bola obnovená po ukončení štrajku v novembri 2023 a ukončená nasledujúci mesiac. Natáčanie trvalo 60 dní, z ktorých približne 70 percent bolo vynaložených na zachytenie jazdných scén. (Arsenal83)
  • Darryl Cox, ktorý hrá predavača prívesov, ktorý navrhuje použiť hliníkový príves, je herec z Oklahomu, ktorý sa objavil aj vo filme z roku 1996 ako mechanik Four Corners na čerpacej stanici zasiahnutej nočným tornádom (hoci jeho rola je z veľkej časti vystrihnutá, stále je možné vidieť niekoľko rýchlych záberov). (Arsenal83)
  • Vo filme bolo vytvorených desať tornád pomocou špeciálnych a vizuálnych efektov, odkazujúcich na zábery supercelárnych oblakov a skutočných tornád, ktoré nakrútili technickí konzultanti, vrátane lovca búrok Seana Caseyho. (Arsenal83)

Související novinky

Deadpool & Wolverine se probojovali k miliardě

Deadpool & Wolverine se probojovali k miliardě

12.08.2024

Bylo to jen otázkou času. Tržby letošního marvelovského hitu Deadpool & Wolverine režiséra Shawna Levyho (Free Guy: Hra na hrdinu, Projekt Adam) se nabalují jako sněhová koule a už třetí víkend… (více)

Twisters přináší smršť do kinosálů

Twisters přináší smršť do kinosálů

22.07.2024

Katastrofický dobrodružný snímek Twisters, volné pokračování legendárního blockbusteru Twister z roku 1996, má nyní za sebou první víkend od svého nasazení do amerických kin, a jak se zdá, hlavy u… (více)

13. Filmový víkend ČSFD (2.-4. srpna)

13. Filmový víkend ČSFD (2.-4. srpna)

25.06.2024

Drazí ČSFĎáci, s velkou radostí vás tento rok opět zveme na Filmový víkend ČSFD, který se dočká již 13. ročníku. Náš vlastní malý filmový svátek se bude konat od pátku 2. srpna do nedělního rána 4.… (více)

Hollywood hodlá prioritizovat jistoty

Hollywood hodlá prioritizovat jistoty

28.09.2023

Stávka scenáristů oficiálně skončila, v následujících dnech a týdnech se musí ještě vyřešit stávka herců, pomalu ale jistě to už vypadá, že se Hollywood ještě před koncem roku vrátí naplno do práce.… (více)

Reklama

Reklama