Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Daisy Edgar-Jones hraje Kate Coopero, bývalou lovkyni bouří, kterou pronásleduje ničivé setkání s tornádem během jejích vysokoškolských studií a která nyní studuje bouřky na obrazovkách v New Yorku. Její přítel Javi (Anthony Ramos) ji vyláká zpět na otevřené pláně, aby otestovala nový převratný systém sledování bouří. Tam se její cesty zkříží s Tylerem Owensem (Glen Powell), okouzlující a bezohlednou hvězdou sociálních médií, která se vyžívá ve zveřejňování svých dobrodružství při honbě za bouřkami se svou bouřlivou partou, čím nebezpečnější, tím lepší. Jak se bouřková sezóna zintenzivňuje, rozpoutávají se děsivé jevy, které nikdy předtím neviděli, a Kate, Tyler a jejich konkurenční týmy se ocitají přímo v dráze několika bouřkových systémů sbíhajících se nad střední Oklahomou v boji o svůj život. (Vertical Entertainment)

(více)

Videa (7)

Trailer 13

Recenze (148)

verbal 

všechny recenze uživatele

Na jedné straně vcelku spektakulární a solidně udělaný kornout, plný rotujících aut, baráků a ječících požíračů horkých psů. Nasraně druhé přitroublý scénář někoho s průvanem mezi ušima, plný děsivých meteoobskurit a vyvanulého infantilního kokotismu, o rádoby vychlazeném tytrubkářském frajírkovi, co se snaží profouknout supercelu traumatizované a řádně přechytřelé kindermeteorovložce s radarem na culingonimba, a tak před ní přes půl filmu jen tak nudně honí. Větry. Výsledkem pak není žádný pořádný fičák, který by s přehledem přerotoval parádního Točila z roku 96, nýbrž sice pěkná, ovšem blbá a pýčovitá okluzní fronta, jíž je ale na Fudžitově stupnici nutno přičíst jedno EeFko za to, že boreček vyvětral rybárnu až někdy po závěrečných titulcích, čímž ušetřil diváka obvyklých zbytečných patoscumulů. ()

JohnnyKladno 

všechny recenze uživatele

Musím uznat, že jsem měl v některých scénách lehounké nutkání se přidržet sedačky v kině. Lee Isaac Chung tornáda ukázat umí a já se příjemně bavil. Samotný příběh je banální, předvídatelný, 90tkový "feeling" filmu Twister. Kate (Daisy Edgar-Jones) už od útlého dětství fascinují tornáda. Má silný cit na rozpoznání mraků, deště a jiných meteorologických jevů. Umí si informace pospojovat, a tedy vytušit, kdy a kde se objeví tornádo. Její vize, projekt, je ochránit lidi a umět tornáda zastavit. Po neúspěšném prvním pokusu už nehodlá nadále riskovat a do hry jí po 5i letech vrátí až starý kolega Javi (Anthony Ramos). V tu chvíli přichází na scénu youtuber a naháněč tornád Tyler (Glen Powell). Drsňák, pohodář, charisma z něj stříká, prostě postava, kterou čekáte. Přesně to, co tě asi napadne, to se bude dít. Je to film o tornádech, a tak jsem vlastně dostal to, co jsem očekával. Pěkně to šlape, akce je fajn, casting funguje, ale o nikoho se reálně nebojíte a úplně strhující to není. Velmi silných 60% ()

Reklama

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Twister v roce 1996 přinesl skvělou kino podívanou s parádními speciálními efekty. Trhající se tyčkový plot, stodola plná nářadí nebo létající krávy - na to se nezapomíná. Potěšilo mě, že i Twisters dokázal nabídnout zábavu a napětí s několika adrenalinovými scénami. Je jisté, že nebude celý film o vichru, páč to by člověk ani nebavilo. Jsou využita oblíbená klišé, zejména rozdělení postav na začátku na kladné a záporné, které se ale začne proměňovat, což mi vůbec nevadilo. Hned úvodní scéna je jakýmsi varovně vztyčeným prstem - kdo jde Peklu naproti, dosáhne ho dřív, než by si myslel. K vytvoření napětí stačí i vichr, jeden bazén a pár postav. Skvělá byla i scéna s ohnivým tornádem a samozřejmě pak finále. Speciální efekty výborné - aby ne, když kromě řady společností se na nich podílela i věhlasná ILM. Je to oddechový letní blockbuster a to se počítá. Já tyhle filmy rád, a tak ani nepůjdu zjišťovat, jak moc je to sci-fi a nakolik jsou zrušeny fyzikální zákony, nebo ne. ()

Elerrina 

všechny recenze uživatele

Kdyby to bylo tak o půl hoďky kratší a mělo to lepší triky a hlavně nějakou pochopitelnou logiku ohledně toho, s čím si ta tornáda právě pohazují a koho vcucávají, tak  ......  by to pořád byla naivní pohádková komedie o hrdinné meteoroložce, která chce pomoct všem těm ničivým živlem ohroženým lidem a jako vedlejší quest řeší, jestli dát přednost lehce morálně nalomenému kamarádovi nebo vypatlanému meteokovbojovi s dobrým srdcem. ()

borec999 

všechny recenze uživatele

Podobné ako v 90kach. Solídne triky, postavy vcelku sympatické (hlavne Daisy, z Powella som neni tak na vetvy ako väčšina Hollywoodu a príde mi mierne preceňovaný), dianie z hľadiska logiky a fyzikálnych zákonov mimo realitu, ale nie až tak hlúpe aby vyslovene kazilo zážitok. Typický letný výplachový blockbuster, pri ktorom mozog vypne a pri ktorom si kľudne môžete ujedať z najväčšieho kýblu popcornu bez obáv, že by vám medzičasom na plátne niečo dôležité uniklo. PS: jednotka za mňa o chlp lepšia, aj keď neviem či zo mňa nehovorí skôr spomienkový optimizmus. 60% ()

Galerie (66)

Zajímavosti (17)

  • V jednej scéne má Kate (Daisy Edgar-Jones) oblečené tričko s rovnakým dizajnom (hoci inej farby) ako mal chlapec, ktorý v záverečnej scéne pôvodného filmu vychádza so svojou rodinou z búrkového krytu. (EvilMatus)
  • Darryl Cox, ktorý hrá predavača prívesov, ktorý navrhuje použiť hliníkový príves, je herec z Oklahomu, ktorý sa objavil aj vo filme z roku 1996 ako mechanik Four Corners na čerpacej stanici zasiahnutej nočným tornádom (hoci jeho rola je z veľkej časti vystrihnutá, stále je možné vidieť niekoľko rýchlych záberov). (Arsenal83)

Související novinky

Deadpool & Wolverine se probojovali k miliardě

Deadpool & Wolverine se probojovali k miliardě

12.08.2024

Bylo to jen otázkou času. Tržby letošního marvelovského hitu Deadpool & Wolverine režiséra Shawna Levyho (Free Guy: Hra na hrdinu, Projekt Adam) se nabalují jako sněhová koule a už třetí víkend… (více)

Twisters přináší smršť do kinosálů

Twisters přináší smršť do kinosálů

22.07.2024

Katastrofický dobrodružný snímek Twisters, volné pokračování legendárního blockbusteru Twister z roku 1996, má nyní za sebou první víkend od svého nasazení do amerických kin, a jak se zdá, hlavy u… (více)

13. Filmový víkend ČSFD (2.-4. srpna)

13. Filmový víkend ČSFD (2.-4. srpna)

25.06.2024

Drazí ČSFĎáci, s velkou radostí vás tento rok opět zveme na Filmový víkend ČSFD, který se dočká již 13. ročníku. Náš vlastní malý filmový svátek se bude konat od pátku 2. srpna do nedělního rána 4.… (více)

Hollywood hodlá prioritizovat jistoty

Hollywood hodlá prioritizovat jistoty

28.09.2023

Stávka scenáristů oficiálně skončila, v následujících dnech a týdnech se musí ještě vyřešit stávka herců, pomalu ale jistě to už vypadá, že se Hollywood ještě před koncem roku vrátí naplno do práce.… (více)

Reklama

Reklama