Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Daisy Edgar-Jones hraje Kate Coopero, bývalou lovkyni bouří, kterou pronásleduje ničivé setkání s tornádem během jejích vysokoškolských studií a která nyní studuje bouřky na obrazovkách v New Yorku. Její přítel Javi (Anthony Ramos) ji vyláká zpět na otevřené pláně, aby otestovala nový převratný systém sledování bouří. Tam se její cesty zkříží s Tylerem Owensem (Glen Powell), okouzlující a bezohlednou hvězdou sociálních médií, která se vyžívá ve zveřejňování svých dobrodružství při honbě za bouřkami se svou bouřlivou partou, čím nebezpečnější, tím lepší. Jak se bouřková sezóna zintenzivňuje, rozpoutávají se děsivé jevy, které nikdy předtím neviděli, a Kate, Tyler a jejich konkurenční týmy se ocitají přímo v dráze několika bouřkových systémů sbíhajících se nad střední Oklahomou v boji o svůj život. (Vertical Entertainment)

(více)

Videa (7)

Trailer 7

Recenze (149)

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Pred skoro 30 rokmi to bola novinka, niečo originálne. Dnes je to už len priživenie sa na téme, ale za to dôstojne a s úctou voči deväťdesiatkam. Z tej úcty a nechcenia priniesť niečo viac film tak dosahuje len priemer, pretože inak to je taký twister, že vetrovku vám trošku prefúkne, ale aj tak si v pohode ešte zapálite. Hlavne tú elektronickú, to zaručene. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Původní Twister je trochu jako Čelisti. Má celou řadu napodobitelů ale kvalitativně se mu nikdy žádný ani nepřiblížil. Twisters je oficiální pokračování, které původní film nepotřebuje ale fandové si všimnou odkazů i stejného prostředí. A je to fajn, dokonce víc, než se dalo čekat. Trikově skvělé se zajímavými nápady, napětím a hlavně sympatickým obsazením, které do filmu přidává decentní ale funkční romantickou linku. Chybí wow momenty nebo něčím výjimečné scény a zamrzí konec bez výraznější napětí ale jako zábavný blockuster, jedna z nejlepších věcí tohoto roku. ()

Reklama

choze 

všechny recenze uživatele

Film originální a nápaditý jako jeho název, který navíc slibuje masivnější zábavu než prve, ale skvělou jedničku ani nedotahuje. Sice jí nedělá vyloženou ostudu, ale přece jen ji dějově kopíruje až moc (další traumatizovaná hrdinka, opět dva soupeřící týmy a prakticky identické načasování všech setkání s tornády), aniž by dorovnával její sympatické obsazení, nápaditou akci, strhující finále a wow efekt. Velmi kvituju, že jsem si zas jednou mohl zajít do kina na katastrofický flák, na jaké jsem chodil celou druhou půlku devadesátek, ale tím moje nadšení bohužel končí. ()

BROKEN_ 

všechny recenze uživatele

Super oddychovka. Jednoduché a předvídatelné, ale oldschoolově zpracované a funkční. Herecké duo je dobrý. Glen Powell je velký sympaťák, kterého bych rád viděl v dobrodružném filmu. Vedle něho je zde talentovaná Daisy Edgar-Jones, kterou mám rád delší dobu. Technicky je to dobře zpracovaný film a jsem mile překvapen, že tornáda jsou na vysoké úrovni (rozpočet byl 200 milionů a jde to tam vidět). Hudebně to funguje a umí to podkreslit dané scény. Šel jsem na to do kina s tím, že se budu bavit a vypnu u toho a to jsem dostal. Jsem rád, že jsem to mohl vidět na velkém plátně. Tam jsou přece ty nejlepší filmové zážitky. 7/10 ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Klasické americké katastrofické tóčo, s příjemnými herci a s přírodou likvidující městečka, továrny či elektrická vedení. Daisy Edgar-Jones je neskutečně sympatická, takže jí klidně víc a houšť, Powell rozjíždí kariéru na plné pecky no a tornáda se vrací s plnou silou. Romantická linka funguje výborně, ale prim tu hraje akce a té je požehnaně. Létající auta, lidé, trhané plechy a hvízdání v uších. Lee Isaac Chung doručil co měl, ale těžko říct jestli si vydělá na trojku. Člověk zase jednou zabijí přírodu, co na to sluníčkáři? ()

Galerie (66)

Zajímavosti (17)

  • Vo filme bolo vytvorených desať tornád pomocou špeciálnych a vizuálnych efektov, odkazujúcich na zábery supercelárnych oblakov a skutočných tornád, ktoré nakrútili technickí konzultanti, vrátane lovca búrok Seana Caseyho. (Arsenal83)
  • Na počesť pôvodného filmu Twister (1996) bol celý natočený na 35 mm film Kodak. Lee Isaac Chung povedal, že veľká časť rozhodnutia pochádzala zo snahy zachytiť prirodzené, živé farby štátu. (Arsenal83)

Související novinky

Deadpool & Wolverine se probojovali k miliardě

Deadpool & Wolverine se probojovali k miliardě

12.08.2024

Bylo to jen otázkou času. Tržby letošního marvelovského hitu Deadpool & Wolverine režiséra Shawna Levyho (Free Guy: Hra na hrdinu, Projekt Adam) se nabalují jako sněhová koule a už třetí víkend… (více)

Twisters přináší smršť do kinosálů

Twisters přináší smršť do kinosálů

22.07.2024

Katastrofický dobrodružný snímek Twisters, volné pokračování legendárního blockbusteru Twister z roku 1996, má nyní za sebou první víkend od svého nasazení do amerických kin, a jak se zdá, hlavy u… (více)

13. Filmový víkend ČSFD (2.-4. srpna)

13. Filmový víkend ČSFD (2.-4. srpna)

25.06.2024

Drazí ČSFĎáci, s velkou radostí vás tento rok opět zveme na Filmový víkend ČSFD, který se dočká již 13. ročníku. Náš vlastní malý filmový svátek se bude konat od pátku 2. srpna do nedělního rána 4.… (více)

Hollywood hodlá prioritizovat jistoty

Hollywood hodlá prioritizovat jistoty

28.09.2023

Stávka scenáristů oficiálně skončila, v následujících dnech a týdnech se musí ještě vyřešit stávka herců, pomalu ale jistě to už vypadá, že se Hollywood ještě před koncem roku vrátí naplno do práce.… (více)

Reklama

Reklama