Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Daisy Edgar-Jones hraje Kate Coopero, bývalou lovkyni bouří, kterou pronásleduje ničivé setkání s tornádem během jejích vysokoškolských studií a která nyní studuje bouřky na obrazovkách v New Yorku. Její přítel Javi (Anthony Ramos) ji vyláká zpět na otevřené pláně, aby otestovala nový převratný systém sledování bouří. Tam se její cesty zkříží s Tylerem Owensem (Glen Powell), okouzlující a bezohlednou hvězdou sociálních médií, která se vyžívá ve zveřejňování svých dobrodružství při honbě za bouřkami se svou bouřlivou partou, čím nebezpečnější, tím lepší. Jak se bouřková sezóna zintenzivňuje, rozpoutávají se děsivé jevy, které nikdy předtím neviděli, a Kate, Tyler a jejich konkurenční týmy se ocitají přímo v dráze několika bouřkových systémů sbíhajících se nad střední Oklahomou v boji o svůj život. (Vertical Entertainment)

(více)

Videa (7)

Trailer 13

Recenze (148)

Triple H 

všechny recenze uživatele

Duchovný príbuzný Jurassic World. Tzn. old school nostalgia v čerstvom kabáte s novými a poväčšinou celkom sympatickými hercami, ktorá veľmi poctivo ctí čo bola jednotka (dalo by sa povedať, že to je skoro remake). Glen Powell je sympaťák, z ktorého rastie solídny leading man a všeobecne ma obsadenie celkom príjemne prekvapilo. Škoda, že sa neobjavila Helen Hunt aspoň v cameu, bola by to určitá nostalgická čerešnička na torte. Menšia výhrada je, že v strede sa možno až priveľmi a na dlho spomalí a pri názve "Twisters" (a rozpočte 200 mil.) som očakával nejakú predsa len ešte epickejšiu kataklyzmu s viacerými tornádami. Soundtrack tiež prekvapivo fajn a celkovo sa jedná o dobrú vec, ktorá originálu hanbu nerobí, baví a má aj nejaký šmrnc. Za mňa spokojnosť, a keďže to mohlo byť o dosť odfláknutejšie a horšie, zaokrúhlim svoje hodnotenie vyššie. Neviem či sa tie rodiny, taťuldovia a maminy z Amerického midwestu na film vyhrnú tak ako sa na sociálnych sieťach už dlhšie špekuluje (či dúfa, alebo botuje), a normálnejšia box office logika hovorí, že v konkurencii populárnych animákov a Deadpool x Wolverine to nemá veľmi šancu uspieť a dosť možno to preceňuje silu svojej značky a podceňuje veľmi dlhý odstup od jednotky (Twister predsa len nie je pop-kultúrna ikona/klasika ako Top Gun ani Jurský park)...predsa len premiérový víkend a IMAX bol úplne prázdny, čiže toto zaváňa na tržbách niečím ako Furiosa...ale doprial by som filmu slušnejší zárobok. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Včera jsem si zašel na novinku týdne v kinech což se považuje tak trochu jako sequel 90tkového Twister a není to špatný, ale úplně mě to bohužel nestrhlo. Potěší Glen Powell a Daisy Edgar Jones, která zde hraje takovou tu inteligentní ženu, která vše vyřeší. Vizuálně je to slušné, oceňuji, že se to drží při zemi a nejsou zde žádné přepálené CGI atrakce ani destrukce, je to docela autenticky realistické, ovšem té akce není mnoho a mohla být podána působivěji ( mnoho baráků totiž neodletí, bodycount taky není nejvyšší a atmosféru jsem čekal o něco nepříjemnější a intenzivnější). Našlo se zde za mne i pár hluchých míst, nemá to velmi adrenalinové tempo a znova bych se na film nepodíval, resp vůbec by mi nevadilo kdybych si film nechal až na doma, na zážitku by se nic nezměnilo. Ucházející průměr a plus za to, že katastrofické filmy už moc nevznikají, ale možná to není můj úplný šálek kávy. 6/10. ()

Reklama

Immortal17 

všechny recenze uživatele

Každých pár let se do kin dostane film o katastrofě a obšťastní žánrovou komunitu. Po ''Storm Hunters'' a ''Geostorm'' jsme museli být trpěliví. Ale "Twisters" mají opravdu charakter. Jsou tu tedy dvě hodiny velmi dobré katastrofické akce, která přináší silný obraz a velmi dobře se hodí do kina. Je vidět jedna nebo dvě podobnosti s Twisterem z roku 1996, ale to může být způsobeno také tím, že takové filmy mají téměř vždy podobnou strukturu. Příběh je všechno, jen ne inovativní, ale s tím se dalo počítat. Film spíše přináší naprosto zábavnou popcornovou akci podle osvědčeného receptu, která je zábavná, líbivá a vizuálně velmi atraktivní. ()

Matty 

všechny recenze uživatele

První Twister je pořád perfektní letní blockbuster, který nezestárl ani v akčních scénách, působivých hlavně díky zvukovému designu a dobře vykresleným postavám. Aktuální Twisters se na první dojem jeví jako pouhý povrchový update, s mladšími a hezčími herci, kteří vás přesvědčí, že i klimatologie může být hot. Prostředí je stejné. Znovu sledujeme dva týmy lovců tornád ženoucí se za bouřemi. Nebezpečné situace (a věda) zase slouží ke sbližování hrdinů. Akorát to tentokrát nejsou odloučení manželé (takže ani nejde o vyhrocenější variaci marriage comedy), ale zástupci dvou vzdálených světů, kultivovaná žena z města a halasný týpek z amerického jihu. Ukotvení v jižanských reáliích je pro příběh stěžejní, protože se kromě traumat překonávají i sociokulturní předsudky. Film implikuje, že bez spolupráce a bez vystoupení z pozice pouhých diváků vytvářejících exkluzivní obsah pro svůj YT kanál, nedokážeme čelit katastrofám (finále se výstižně odehrává napůl v kině, posledním útočišti před apokalypsou). Právě zápletku posunující proměna obou hlavních postav ze svědků v účastníky dění, kteří sledují kolektivní, nikoliv osobní zájem, mi přišla dostatečně ozvláštňující a emocionálně i intelektuálně stimulující, abych si film užil i se všemi jeho klišé, jako příjemně přímočarý katastrofický biják ze Spielbergovy školy. 75% ()

Brejlil 

všechny recenze uživatele

Před lety byl Twister solidní zábava s mírným přesahem a rozumnou kombinací CGI a praktických efektů. Jeho sequel je ve všech směrech trochu slabší. Hlavní hrdinka je sympatická a má trauma, chemie s hlavním hrdinou funguje, ale chybí něco hlubšího. Motivace hlavního záporáka je nejasná, a ani bohužel neskončí v tornádu. Vlastně nezahyne vůbec nikdo důležitý, jen několik postav z komparzu a to hlavně vlastní pitomostí. Scény s tornády jsou pěkné, destrukce rafinérie vypadá velmi dobře a takhle by asi měl vypadat letní film, který když zapomenu, nic tak hrozného se nestane. ()

Galerie (66)

Zajímavosti (17)

  • Tornádo vo finále bolo inšpirované tornádom El Reno z roku 2013, tornádom v západnom Kentucky z roku 2021 a klinovým tornádom, ktoré zasiahlo Kansas v roku 2023. (Arsenal83)
  • V jednej scéne má Kate (Daisy Edgar-Jones) oblečené tričko s rovnakým dizajnom (hoci inej farby) ako mal chlapec, ktorý v záverečnej scéne pôvodného filmu vychádza so svojou rodinou z búrkového krytu. (EvilMatus)

Související novinky

Deadpool & Wolverine se probojovali k miliardě

Deadpool & Wolverine se probojovali k miliardě

12.08.2024

Bylo to jen otázkou času. Tržby letošního marvelovského hitu Deadpool & Wolverine režiséra Shawna Levyho (Free Guy: Hra na hrdinu, Projekt Adam) se nabalují jako sněhová koule a už třetí víkend… (více)

Twisters přináší smršť do kinosálů

Twisters přináší smršť do kinosálů

22.07.2024

Katastrofický dobrodružný snímek Twisters, volné pokračování legendárního blockbusteru Twister z roku 1996, má nyní za sebou první víkend od svého nasazení do amerických kin, a jak se zdá, hlavy u… (více)

13. Filmový víkend ČSFD (2.-4. srpna)

13. Filmový víkend ČSFD (2.-4. srpna)

25.06.2024

Drazí ČSFĎáci, s velkou radostí vás tento rok opět zveme na Filmový víkend ČSFD, který se dočká již 13. ročníku. Náš vlastní malý filmový svátek se bude konat od pátku 2. srpna do nedělního rána 4.… (více)

Hollywood hodlá prioritizovat jistoty

Hollywood hodlá prioritizovat jistoty

28.09.2023

Stávka scenáristů oficiálně skončila, v následujících dnech a týdnech se musí ještě vyřešit stávka herců, pomalu ale jistě to už vypadá, že se Hollywood ještě před koncem roku vrátí naplno do práce.… (více)

Reklama

Reklama