Reklama

Reklama

Srdce je zrádná děvka

  • USA The Heart Is Deceitful Above All Things (více)
Trailer

Obsahy(1)

Jeho život byl drsný. Drogy a násilí - to bylo jeho dětství. I tak (nebo právě proto) se stal jedním z nejvýraznějších umělců své generace. Film vypráví příběh kultovního spisovatele J. T. Leroye. Hvězdné obsazení v čele s Peterem Fondou, Jeremy Rennerem, Asiou Argento a Marilyn Mansonem. (oficiální text distributora)

Videa (1)

Trailer

Recenze (65)

Jíha 

všechny recenze uživatele

Po většinu filmu skvělej a působivej sociální horror z prostředí white trash brlohů, feťáckej doupat, barů, parkovišť, truckstopů a jednoho obzvlášť děsivýho hnízda náboženských fanatiků. Ve filmu panuje podobná atmosféra jako v ještě o něco strašidelnějších Kids - naprostej rozpad hodnot na dně americký společnosti a naprostá nepřítomnost lásky. Její jedinej kousek, kterej do takovýho světa přišel spolu s tím malým klukem, je pomalu ale jistě dušenej a ušlapávanej, přesto nakonec najde jakýsi vyjádření v destruktivním vztahu se šílenou matkou. V závěru se děj propadne do úplný psychózy a alespoň pro mě tak ztratí na síle. Uvítal bych konvenčnější závěr. Celkem třeba necelých 80 %. ()

kinej 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejnegativněji působícíh filmů co jsem viděl. Asia Argento ztvárnila snad nejhorší matku, která se kdy objevila na filmovém plátně. Kromě toho, že je štětka, s čímž neváhá svého syna konfrontovat, do něj na uklidnění láduje drogy a nechává jej na pospas těm nejhorším existencím. A když se následně kluka ujme nábožensky fanatický děd, není to o moc lepší. Film je slušně natočen, Asia Argento určitě talent má, což se projevuje pojetím některých pasáží, které jsou odvyprávěny např. fotkami, či jiným vizuálním stylem. Nebál bych se tento film nazvat psychedelickým hororem a pro slabší povahy to může být docela nálož, protože po něm zůstane výrazně nagativní pachuť. Ale kdo říká, že umění má být jen hezké. ()

Reklama

Rathalos 

všechny recenze uživatele

Kruty,drsny,nekompromisny,smutny a depresivny pribeh,ktory zobrazuje neludske zaobchadzanie s dietatom zo strany matky,ale i dalsich ludi,nemozem si pomoct,ale take ku*vy by nemali mat deti,zabit ich je malo,musim vyzdvihnut herecke vykony Asie Argento a Jimmyho Bennetta,zasluzili by si oscara...:-) ()

BoredSeal 

všechny recenze uživatele

Asia Argento už nějakou dobu platí za expertku na trash coury, které často hraje nebo o nich režírovala dva filmy. Tohle je druhý z nich, který vypráví o tragédii chlapce, kterého vyrve z pěstounské idyly jeho biologická matka, aby mu (a citlivým divákům) následně zprostředkovala odpudivou jízdu, kde nechybí ani otřesná intimní zkušenost s marvelovským hrdinou a Marilyn Mansonem. Ano, ve filmu je spousta mini rolí, které (dobře a zřejmě téměř zadarmo) zahráli známější lidé a Argentová v roli matky řádí, co může. Netrvá moc dlouho, aby empatickému divákovi došlo, proč je na tomhle filmu něco strašně špatně - snaží se tolik šokovat, až začne být patrné, že dětská postava jen pasivně proplouvá dějem, jakoby režisérku víc zajímalo, jak ještě víc odpudit nebo šokovat, nemá to vlastně moc význam. O to větší je po filmu pobavující zjištění o podvodu se skutečnou identitou "spisovatele" předlohy, o kterém možná věděla i Asia Argento a ochotně příležitosti vyždímat trochu pozornosti a snad i prachů skrz exploataci využila. Brrr. ()

Daweflip 

všechny recenze uživatele

Kromě několika momentů, při kterých jsem se zasmál, ve mě film po celou dobu vyvolával negativní emoce - především vztek. Chudák kluk, říkal jsem si. Takové filmy nemám rád, ale tady mi to kupodivu ani moc nevadilo. Asia Argento byla výborná - nezapomenutelná je scéna s páskem: "Já jsem nevěděla, že máš otcovské sklony" :-) ()

Galerie (21)

Reklama

Reklama