Reklama

Reklama

Srdce je zrádná děvka

  • USA The Heart Is Deceitful Above All Things (více)
Trailer

Obsahy(1)

Jeho život byl drsný. Drogy a násilí - to bylo jeho dětství. I tak (nebo právě proto) se stal jedním z nejvýraznějších umělců své generace. Film vypráví příběh kultovního spisovatele J. T. Leroye. Hvězdné obsazení v čele s Peterem Fondou, Jeremy Rennerem, Asiou Argento a Marilyn Mansonem. (oficiální text distributora)

Videa (1)

Trailer

Recenze (64)

Faye 

všechny recenze uživatele

Nevzpomínám si, kdy naposledy se mi stalo, a jestli vůbec někdy, že jsem měla potřebu vzít dětského filmového hrdinu do náruče a obejmout ho. Tady jsem ten pocit měla skoro pořád. Dětství ode zdi ke zdi. U matky Sáry bitý, zneužívaný, hladový a často zapomenutý na parkovištích, v cizích bytech „Užiješ si se mnou tolik legrace, že si to neumíš představit.“ U babičky a dědečka (náboženských fanatiků) pro změnu týraný a bitý. Jediná láska která mu byla vštěpována, byla láska k Bohu. „Cesta bezbožných je Pánu z duše odporná.“ Po seznámení s nimi jsem začala chápat i tak mizernou matku Sarah, proč se stala tím čím se stala. Chápu i Jeremiáše, proč se opakovaně vydává na další šílenou cestu s ní. Na cestu chvilkových „tatínků“, drog a jídla z popelnic. Ano „Srdce je zrádná děvka“ a film patří k těm na které se nezapomíná a nejenom kvůli hereckým výkonům malého Jimmyho Bennetta a Asie Argento. ()

Raven0 

všechny recenze uživatele

Tak já nevim, námět je docela slušnej, ale pohřbenej vším tim patosem a snahou šokovat, která však vyšumí do prázdna. Nedokázel jsem se prostě do hlavních hrdinů vžít a ani trochu jsem jim to nezbaštil. Spousta filmů dokáže zahrát na city mnohem lépe. Na druhou stranu, vizuální stránka je parádní a vykope jinak podprůměrný film alespoň do toho průměru. ()

Reklama

Jíha 

všechny recenze uživatele

Po většinu filmu skvělej a působivej sociální horror z prostředí white trash brlohů, feťáckej doupat, barů, parkovišť, truckstopů a jednoho obzvlášť děsivýho hnízda náboženských fanatiků. Ve filmu panuje podobná atmosféra jako v ještě o něco strašidelnějších Kids - naprostej rozpad hodnot na dně americký společnosti a naprostá nepřítomnost lásky. Její jedinej kousek, kterej do takovýho světa přišel spolu s tím malým klukem, je pomalu ale jistě dušenej a ušlapávanej, přesto nakonec najde jakýsi vyjádření v destruktivním vztahu se šílenou matkou. V závěru se děj propadne do úplný psychózy a alespoň pro mě tak ztratí na síle. Uvítal bych konvenčnější závěr. Celkem třeba necelých 80 %. ()

wampilenka 

všechny recenze uživatele

Jednoduché, lineární vyprávění příběhu o jednom americkém chlapečkovi, jehož dětsví se podobalo peklu. Ve filmu naštěstí nejsou žádné srdcervoucí scény ani explicitní ponaučení a už vůbec nic takového jako katarze. Marilyn Manson jako stárnoucí primitiv popíjející pívo před televizí je až děsivě přesvědčivý. Doporučuji všem, kteří glorifikují vztah mezi matkou a dítětem, jako vyprošťovák. ()

Lyžař 

všechny recenze uživatele

Až doteď jsem na potkání často říkal, že život je krásný. Jak je ale vidět, měl bych dávat pozor, komu to říkám. Život je ku*va. Tento příběh dítěte a zobrazení jeho růstu mi připomněly filmy Sherrybaby a Jesus Camp. Tady jsem ale snímek chtěl každou minutou vypnout. Ač zde vidím sílu a umění takovýto příběh natočit, Srdce je zrádná děvka už si nikdy nepustím. A to už jen z jediného důvodu. Dítko Jimmy Bennett muselo během natáčení zaslechnout tolik nadávek, že to pro dospívání není dobré. Kvůli filmu tohle neuznám. ()

Galerie (21)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno