Reklama

Reklama

Bílá odvaha

(festivalový název)
  • Polsko Biała odwaga (více)
Trailer
Polsko, 2024, 115 min

Hrají:

Filip Pławiak, Julian Świeżewski, Jakub Gierszał, Sandra Drzymalska, Wiktoria Gorodeckaja, Andrzej Konopka, Alona Szostak, Julia Kuzka, Nikodem Marecki (více)
(další profese)

Obsahy(1)

Jędrek Zawrat, talentovaný horolezec, potomek slavného horalského rodu, má rád život na hraně. Jeho vyvolenou je krásná Bronka, ale rodinným rozhodnutím dívčinu ruku dostane jeho starší bratr, nezlomný Maciej. Hrdý Jędrek opouští rodnou hroudu a hledá zapomnění mezi krakovskou bohémou. Na své cestě se setkává s německým vědcem a horolezcem Wolframem, který razí teorii, že horalé pocházejí ze starého germánského kmene Pragotů. Když vypukne válka, nabídnou nacisté horalům spolupráci. Maciej, podporovaný mnoha významnými rodinami, nabídku odmítá. Jędrek, přesvědčený Wolframem, však spolupracuje v naději, že získá zpět svou milovanou a zachrání svou obec před válečným vyhlazením. Dokážou dějinami i tradicí rozkmotření bratři své spory překonat? A za jakou cenu? (Letní filmová škola)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (3)

Alex 

všechny recenze uživatele

Gorali na polské straně Tater. Krásný příběh, který začíná před válkou a ukazuje nám společenství starobylých rodů, domluvená svatba ke spojení gruntů, nešťastná láska... Příchodem Němců, kteří goraly "osvobodili od vrchnosti", se však všechno mění. Kde nepodepíše spolupráci s nacisty, upadne v nemilost. Do této odlehlé osady jednou přijdou nacisti, kteří zlikvidují nespolupracující, pak zas partyzáni, kteří postřílejí rodiny hlásící se k říši. Hrozné... ()

rivah 

všechny recenze uživatele

Horolezectví spojené s odbojem či spoluprací s německými okupanty....Realismus zpestřený horolezeckými výstupy. ()

Reklama

cinemafil 

všechny recenze uživatele

Nový slibný tvůrce 53 let - našel si  scénář - nebo téma a  osudy rozehrál na široké dějové linii.  Příjdou chvíle, kdy se musí chlap postavit na jednu nebo druhou stranu. Když si špatně vybere, je to konečná a neplatí amnestie. Silný film ,  2 hodiny a nespadl mu řetěz.  Že by  nová polská škola?! ...4* ()

Reklama

Reklama