Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

V polském Trojměstí se na pláži najde mrtvola mladé holky. Státní zástupce spojí síly s matkou oběti, aby odhalili pachatele, ale nebude to jenom tak. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (113)

marhoul 

všechny recenze uživatele

Že Poláci kurwa umí, není žádným překvapením, kam se hrabou severnější seveřané. Červená je skvělá krimi, na můj vkus až zbytečně krutá, za to srážím, bez řady úchylných laskomin bych se obešla, natočeno v milovaném Trojměstí, výborně obsazeno, zrežírováno, parádní lokace (molo Orlowo mě potěšilo o to víc, že jsem se po něm minulý týden procházela, stejně tak doky a pláže), kvalitní hudba i atraktivní vizuál, maličko šablonovité, ale odpouštím, bavilo, líbilo. ()

FeriusParfax 

všechny recenze uživatele

I přes doporučení od Necrotongue, se kterým máme podobné choutky a vkus, jsem šla do zhlédnutí s jistými pochybnostmi. A v konečném důsledku se jednalo o zcela průměrné krimi. Jakýchkoliv explicitních scén nebylo vůbec mnoho – i když jsem byla upozorněna, že to nebude zas takový masakr - (napočítala jsem jen šukačku, ukázku vyplaveného těla a podříznutí pašíka). Postavy nebyly nijak zvlášť sympatické, či herecky talentované. Už od začátku je všechno tak jasné a průhledné, že je jisté, že výsledek bude zcela odlišný od vyšetřovací verze. Závěrečný obrat tedy potěšil, ale nepřekvapil. Bohužel jsem u filmu nepociťovala tajemnou atmosféru ani mrazení v zádech. Nešlo mi ani soucítit s hlavní, mrtvou, hrdinkou. Obyčejné krimi s běžnou dávkou klišé, která se nijak nevymykala od zbytku detektivních filmů. Plus ale dostává ten slizkej grázl, kterej zahrál úchylnýho mafoše s grácií. ()

Reklama

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Poláci naprosto sebejistě po Skandinávii přebrali krále evropských kriminálek. Na Netflixu se totiž objevil další kousek, který opět pracuje s vydatně ponurou vraždou v polských reáliích a opět je to v mnoha ohledech super. Prostředí Trojměstí je neotřelé a i když nepracuje tolik s architekturou měst, pořád pracuje s faktem, že města se nachází u Baltského moře. Takže tu máte vraždu, atmosféru nasycenou mořskou solí a více než solidní herecké výkony, kterým dominuje standardně výborný Jakub Gierszal. No a když už si budete myslet, že jste na konci vyšetřovačky, připraví si na Vás adekvátní fuck up, který stvrdí kvalitu samotného námětu. Vysloveně povedená záležitost. ()

luka4615 

všechny recenze uživatele

Je už všeobecně známým faktem, že filmová produkce z Polska dosahuje v drtivé většině případů velmi vysoké úrovně. To samé tedy musím s nadšením sobě vlastním konstatovat i zde, jelikož snímek Kolory zła: Czerwień v sobě kombinuje všechny časem prověřené ingredience tolik potřebné ke vzniku dobré kriminálky. Na samém vrcholu zde stojí propracovaný scénář s několika nečekanými kličkami, které celkový zážitek posunují ještě o kus víc dopředu. Dále jsou tu pak samozřejmě příjemně civilní herecké výkony, díky nimž nemá divák absolutně žádný problém se vžít do jejich postav. Zamrzí zde tedy pouze lehce přestřelená stopáž – měl jsem zde velmi silný dojem, že celému tomuto projektu by velmi prospělo, kdyby se zhruba dvacet minut prostě vystřihlo. Avšak i přes tento drobný zádrhel se stále jedná o skvěle zpracované dílo, k němuž se v dohledné době určitě velmi rád vrátím. Skvělá práce! (Netflix) ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Gdaňsk, Gdyně, Sopoty, prokurátor do roboty! Zajímavé, jak se od úvodní identifikace zdokonaloval v empatii a jaké de facto nahodilé podněty jej přivedly k usvědčujícím důkazům. Výběr songů k obrazu moc neseděl, stejně jako délka slepoty nad činností kolegy, co to hraje na obě strany. Vodění diváka za nos ve směru gangsta Kojaka, co trousí vtipy o ženských zadcích, bylo zhruba stejně čitelné, jako následující plot twist. Pokud ho náruživý čtenáři detektivek neodhalili dávno dopředu, měli by se vrátit k Danielle Steelové! ()

Galerie (7)

Zajímavosti (2)

  • Film bol natočený v Gdansku, Sopote a Gdynii (Poľsko). Natáčanie trvalo od 15. apríla do 31. mája 2023. (Arsenal83)
  • V čase 01:34:16 je prsten příliš velký na to, aby přesně seděl na prst mladé ženy. (Johnny.ARN)

Reklama

Reklama