Reklama

Reklama

Rozvedená Mexičanka Flor Morenová se vydá s malou dcerou Cristinou do USA, aby tu začala nový život. Zatímco Cristine začne chodit do školy a velmi rychle se naučí anglicky, Flor je nejistá a dlouho se uzavírá v mexické komunitě. Ví, že nemůže sebe a dceru uzavřít před okolním světem navždy, a tak nakonec přijme práci hospodyně v zámožné rodině Johna Claskyho. Seznamuje se s jeho sobeckou manželkou Deborah, jejími dvěma dětmi Bernice a Georgem a s její matkou, bývalou zpěvačkou Evelyn. Postupně zjišťuje, že Claskyovi mají přes své bohatství horší problémy než ona. I Flor však čeká vážný problém. Na přání Deborah musí strávit s Claskyovými léto, a to znamená vzít s sebou i dceru. Claskyovi si ji okamžitě oblíbí, Deborah jí dokonce začne dávat přednost před vlastními dětmi. Také Cristina je okouzlena životem a bohatstvím Claskyových. Situace začne být vážná, když Deborah vezme Cristinu na nákupy bez povolení Flor a začne jí kupovat drahé dárky. Vše vyvrcholí, když Deborah zajistí pro Cristinu stipendium na velmi drahé soukromé škole, do níž chodí Bernice. Flor se rozhodne dát výpověď. Cestou potká Johna, který se právě dozvěděl, že mu byla manželka nevěrná. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (253)

kleopatra 

všechny recenze uživatele

Neutrhnu se tak často, ale v tomhle případě to s klidným svědomím udělám, protože film, po kterém zůstala stopa v mém srdci a který jsem rozhodně neviděla naposled, si to zaslouží. K dokonalosti má na míle daleko, ale má množství místeček, která zvednou koutky a zároveň aktivují slzné váčky a tak je až s podivem, že já, která se tak nerada nechávám vydírat, jsem mu podlehla. Když Flor v noci zvětšuje sako zaměstnavatelčině dceři, která obrečí fakt, že jí matka kupuje menší oblečení, aby jí motivovala ke zhubnutí, a k tomu se naučí svou první větu anglicky "jen to zkus", kterou omílá do té doby, než dítě pochopí a zkusí a .... pochopí - to je třeba jedno z těch míst. A Paz Vega - přesně jak říká Adam Sandler, že když se na ní člověk dívá, nesmí mrknout, aby o něco nepřišel, je nejen záviděníhodně krásná, ale od filmu Sex a Lucia vím, že je i mimořádně dobrá herečka a svou paličatou a hrdou Flor zvedla tenhle filmeček, který mě v zarmoucený den odrmoutil, o další hvězdičku. ()

Maq 

všechny recenze uživatele

Kulturní konfrontace rodič vs. zbytek světa. Mám s tímhle tématem osobní zkušenost, a to bolestnou a negativní - z potomka vyrostl řádný člen většinové společnosti. Prostředí bylo prostě silnější. --- Brooksovo pojetí nezdůrazňuje tragiku konfliktu, je spíš komediální a romantické, vlastně smířlivé. Podle mě z námětu nevytěžil všechen potenciál, ale to může být jen můj osobní dojem. Každopádně je to velmi chytrý film. ()

Reklama

Shit 

všechny recenze uživatele

Abych pravdu řek, tak sem čekal něco přece jenom komediálnějšího a pohodovějšího, když tady hraje Adam Sandler a ne rodinodramatickej film, kde sem velkou část filmu akorát sledoval hysterickou Téu Leoniovou, nicméně Paz Vega je tady fakt moc pěkná a příběhově to rozhodně špatný neni, jen to moc nezaujme a nenabídne nic navíc ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"My se normálně hádáme, Johne. Konečně velká hádka. Já nevím, jak můžeš bejt pořád tak klidnej." Španglicky umím mluvit asi stejně dobře jako maďapersky, takže jsem vhodnej do každý zazobaný rodiny. Stejně jako Flor. Ta je na rozdíl ode mě hezká a zásadová. Já bych ale chtěl bejt takovej flegmouš jako svatej John. Mít totiž doma dokonalou perfekcionistku Deb a nezabít ji, tak to je na svatořečení. Ale zpět k filmu. V tom mě zaujalo, jak se dá "ekonomickou třídou" cestovat z Mexika do USA, skvělej emocionální výkon tlumočící Cristiny a zjištění, že bejt krásná není kompliment, ale obvinění. To není málo, ale na můj vkus je to docela dlouhý a moc mi nevyhovuje, že emocí je tam víc než srandy. ()

moviesfan 

všechny recenze uživatele

Velmi příjemná komedie s velmi příjemným kvalitním hereckým obsazením (ufff, to je spojení). U filmu jsem se málo kdy nudil. Po humorné stránce film funguje parádně. Manželka Adama Sandlera je úžasná (teda jak pro koho). Překvapil mě závěr, který byl jiný než typicky Hollywoodský. Kdo film viděl ví o čem mluvím. Kdo ho ještě neviděl, tak prozrazovat nebudu. Přijemný filmeček. Hodnocení: 60% ()

Galerie (39)

Zajímavosti (13)

  • Původně byla do role Debořiny matky obsazena Anne Bancroft. Nakonec však projekt opustila. (Coldrex)
  • Herečka Paz Vega obdržela za tento film ocenění Objev roku na Phoenix Film Critics Society 2004. (Rosalinda)
  • Odborným kulinárním konzultantem byl Thomas Keller, jeden z nejuznávanějších šéfkuchařů světa, který mj. poradil i tvůrcům animované Ratatouille (2007) jak vytvořit sofistikovanou verzi titulní lahůdky. Pro tento film například naučil Adama Sandlera (John Clasky) připravit "nejlepší sendvič na světě" - ve výsledném snímku samotný proces bohužel nevidíme, jen jeho výsledek a to ještě velmi krátce - a dohlížel na správný chod filmové restaurace (postavené mimochodem v atelieru podle jeho legendární The French Laundry v kalifornském Napa Valley). Producent, scenárista a komik Phil Rosenthal, který měl ve filmu čestnou roličku jednoho z kuchařů, vzpomínal, že když si jednou během natáčení přehodil utěrku přes rameno, placem se rozhlehlo "stop!", které navzdory zvyklostem nepřišlo od režiséra, nýbrž právě od Kellera, který k Rosenthalovi vzápětí přistoupil a se slovy "tady nejseš v jídelně" mu utěrku zasunul za opasek kuchařské uniformy. (NIRO)

Související novinky

Zemřela oscarová herečka Cloris Leachman

Zemřela oscarová herečka Cloris Leachman

28.01.2021

Z Kalifornie přišla smutná zpráva, ve věku 94 let totiž včera filmový svět opustila americká herečka Cloris Leachman. Zprávu o úmrtí médiím předala její manažerka Juliet Green. Ve filmu se Cloris… (více)

Reklama

Reklama