Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Píše se rok 1947 a čtyřicetiletý anglický profesor Humbert Humbert přijíždí do USA učit na univerzitě. Když si pronajímá pokoj v domě Charlotte Hazeové, spatří v zahradě majitelčinu dvanáctiletou dceru Lolitu. Zjišťuje, že potkal svou osudovou lásku a je ochoten udělat vše proto, aby byl Lolitě stále nablízku.Využije lásky Lolitiny matky, a přestože ji nesnáší, ožení se s ní. Vztah Lolity a Humberta se naplno rozvine - Humbert Lolitě zatají smrt matky a odstartuje s ní divokou cestu Spojenými státy. Po celý čas jsou sledováni. Po dvou letech Lolita Humberta nečekaně opouští... Příběh graduje. Hluboká žárlivost a pocit viny z nevhodné lásky začnou Humberta měnit v psychicky labilní trosku... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (395)

nascendi 

všechny recenze uživatele

Počas uplynulých štyroch dní som videl štyri filmy a žiadnemu z nich, vrátane tohto, som nemohol dať viac, ako dve hviezdičky. Nabokovovu predlohu som nečítal , pretože som k tomu nenašiel pádny dôvod. Videl som však Fincherov pokus o jej sfilmovanie. Fincher je natoľko zručný režisér, že výraznejšiemu úspechu bránila vtedajšia prudérna spoločnosť. Naivne som predpokladal, že Lyneov o 35 rokov neskorší pokus bude úspešnejší. No nebol, lebo tentokrát úspechu nebránila prudérnosť, ale nemohúcnosť režiséra, ktorý okrem iného nedokázal ani ukočírovať prehrávanie oboch hercov v hlavných úlohách. A tak z celého filmu ostala kvalitná iba Morriconeho hudba, ale kvôli nej predsa nebolo potrebné nakrúcať film. ()

WANDRWALL 

všechny recenze uživatele

Nikdy jsem nechápal, díky čemu se zralý muž může začít obdivovat běžné hezké dospívající holčině. Nechápu to dodnes, ale vyslechljsem si svého času o tom různé komentáře od mužů, spíše jen náznaky. I v tomhle filmu postrádám důvod. A právě to mi přijde jako klíčové. A jak mi to schází, tak potom nechápu, proč by zralý muž plýtval zbytečně energií. Co bych mohl na ní obdivovat? Čím ho upoutala? Postrádám to tam. A že to jen tvrdí, to je málo. Kniha možná prozradí víc, ale natolik mě tohle téma nezajímá, že si NABOKOVA kvůli tomu nepřečtu. A přece si nechávám i zde vrátka otevřená...Co kdybych změnil názor? Sice si to nedovedu představit, ale člověk nikdy nemůže nic zcela vyloučit, na to je moc malý pán. ()

Reklama

B!shop 

všechny recenze uživatele

Rozhodne se nejedna o spatnej film, ale kuli par vecem to proste na vyssi hodnoceni neni. Za prve reziser. Lyne sice neni spatnej reziser, ale Kubrick je proste Kubrick. Za druhe, Kubrickovu Lolitu jsem videl pred timhle filmem. Navic nad Kubrickovo Lolitou se da primhourit oko, ze je z roku 1962 a tudiz je to skandalni tak, jak asi nejvic slo, ale to co stacilo v roce 62 uz v roce 1997 proste nestaci. Film ma pribeh prakticky stejnej, jakoby tvurci vzali puvodni scenar a jen sem dali novy herce. To je dalsi problem, jakkoliv je Irons skvelej herec a tuhle roli perfektne zvlad, proste to neni James Mason, to samy plati o Frankovi Langellovi, ten proste neni Sellers. Ale Dominique Swain musim pochvalit. Navic je Kubrickuv film v ramci moznosti sviznej, obcas vtipnej a obcas napinavej a oproti tomu je tahle verze obcas zbytecne roztahana a obcas protivna. Ale jak rikam, za to, ze film nedostane vetsi hodnoceni, muze jen to srovnani s puvodni verzi, jinak to skutecne neni spatnej film. ()

Lynn 

všechny recenze uživatele

Lolita je moje nejoblíbenější kniha, Vladimir Nabokov je pro mě literárním bohem. A proto mě velice převelice potěšilo filmové zpracování A. Lynea. Sice se do filmu nedalo převést všechno z knihy, každý její vybroušený detail, ale to je ostatně u přepisů normální. To, co bylo ponecháno však stačí pro kvalitní emociální zážitek i u diváka knihou nezasaženého. ()

Frajer42 odpad!

všechny recenze uživatele

Vlastně ani nevím proč jsem se odhodlal na tenhle film podívat, ale asi po 20 - ti minutách jsem začal litovat. Chcete špatný film? Obsaďte do hlavních rolí nesympatické herce. Tahle lechce incestní záležitost určite negradovala. S postupem času se postupně degradovala na úplné dno. Špatní herci + stupidní děj(pro ten neexistuje slov) = ODPAD. Možná se mnou mnoho z vás nebude souhlasit, nebo vám moje hodnocení přijde přísné. Nicméně ze 137minutové stopáže jsem se nudil asi 130 minut. Zbylých 7 minut jsem se díval, kdy ta blbost konečně nabere konce. Tímhle se zavděčíte asi jenom zapřísáhlému romantikovi! ()

Galerie (72)

Zajímavosti (18)

  • Po závěrečných titulcích následuje ještě jeden krátký záběr na Lolitu (Dominique Swain). (fisus)
  • Tato verze je na rok 1997 (odehrávající se 40. letech) více „krotká“ a méně sexuálně otevřená, než byla Kubrickova na rok 1962 (odehrávající v letech 50. letech). (Zetwenka)
  • V scéne, keď Humbert a Lolita nasadajú do auta na pumpe, kde stretli Quiltyho, je vonku denné svetlo. V ďalšom zábere, keď z pumpy odchádzajú, slnko zapadá. V nasledovnej scéne, v ktorej sa rozprávajú v aute, je vonku opäť denné svetlo.  
    (GTS_PUNK)

Související novinky

Bankovní loupež á la Lyne

Bankovní loupež á la Lyne

08.08.2006

Kontroverzní Angličan stojící za úspěchy Lolity se po čtyřech letech vrací k režii. Adrian Lyne byl dosazen samotnými představiteli Warner Bros. na místo režiséra filmové adaptace knihy Chucka Hogana… (více)

Reklama

Reklama