Reklama

Reklama

Královští tučňáci se rodí s nadáním pro zpěv. Mumble je výjimka. Narodil se, aby tančil…vlastně stepoval. Takové tučňáka nehodné chování se stane důvodem pro jeho vyhnání ze země do velkého studeného světa. S pomocí podivínů Amigos a vševědoucího tvrďáka jménem Lovelace se Mumble vydává na dobrodružnou cestu za poznáním. Být upřímný sám k sobě je způsob, jak změnit svět. (Magic Box)

(více)

Videa (8)

Trailer 4

Recenze (430)

EdaS 

všechny recenze uživatele

Vůbec to nebylo tak špatné, jak jsem čekal. Skvělá animace (zvlášt scény honiček, padání, klouzání, plavání - zkrátka akce), velmi dobrá muzikálová čísla (skoro Moulin Rouge na ledu a s křídly) a bohužel trochu moc roztahaný a okoukaný příběh. Ve scéně, kdy se Mumble poprvé vrací a v zádech mu zpívající Ramon rozjede španělskou verzi Sinatrovy My Way, mi vyhrkly slzy do očí. Víc takových momentů a byly by to čtyři hvězdičky. *** 1/2 P.S. Nevím, jakou verzi hrají u nás v kinech, ale můj DVD screener měl minut 108. ()

Lavran 

všechny recenze uživatele

Nejsem proti tučňákům nijak zaujatý, ale jakmile jim někdo přisoudí muzikálnost a oni začnou zpívat a stepovat a zachraňovat přirozený řád věcí... měl by si za to někdo odsekat všechny přečnívající údy. Na druhé straně zase nemůžu být tak nepřející a přiznávám Happy Feetu jedno velké plus! Narozdíl od ostatních animáčů (to se samosebou netýká pixarovek) má jednu velkou výhodu v tom, že díky epickému pojetí a famózní animaci se je pořád na co koukat (kosatky, tobogány, záběry na ledovcové pláně). Miller-kreativec měl ještě k tomu tolik odvahy, že přihodil i nějaké to tajemno - výsledek ale bohužel doklopýtal k čemusi, co nebezpečně připomíná Blízká setkání tučňáčího druhu a tragédii biblických rozměrů. Příště více příběhu, méně zpívánek a nesnažit se za každou cenu vystupovat z řady nějakým uhozeným nápadem... P.S. Prý je to ekologicky nezávadné. :) ()

Reklama

heyda 

všechny recenze uživatele

Na jedné straně pěkná animace, roztomilí tučňáci, scéna v ZOO (kruté) a slušná hudba a na druhé straně chabý příběh, prapodivná ekologická pointa, trochu přetažená délka, slabý dabing a zbytečné polidšťování. Když vezmu v potaz klady i zápory, tak mi vyjde obyčejný průměr. Je to trochu škoda, protože tučňáky zbožňuju a myslím, že šlo vymyslet cokoliv jiného než toto. Mám z toho celkově hodně rozporuplné pocity. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Asi nejsem jediný komu tenhle tučňák nepřišel tolik sympatický jako těm pánům akademikům a celé americké společnosti. Nevím to jsem takový rasista, že nedokážu pochopit, že nějaký tučňák se může narodit a být jiný než ostatní? Jsem tak kulturně nevzdělaný a zahleděn do společnosti, že cokoliv jiného nového neznámého mi přijde špatné? Ne tímto není, je to nudou, kterou právě tento tlapkající tlapka přináší. Nudu plnou sněhu, zpívajícího Hugh Jackamana a zase po dlouhé době několika živých herců v skoro jen animovaném filmu. Velké přestřelení akademie, které se nedá nevidět, protože potkat tučňák Porsche měl bych si co večer dát na chleba... ()

mandes 

všechny recenze uživatele

rozpočet : $100 million otvárací víkend : $41,533,432 tržby celosvetovo : $384,200,317 .úžasná animácia a jeden nádherný epický záber za druhým podbarvený velkolepov hudbou mi hravo vynahradzuje všetko to čo sa mi na filme nepáči ( príliš pateticky podané ekologické posolstvo,patos,pesníčky,stepovanie ) ps : scénku v akváriu považujem tak isto za geniálnú (úplná depka ). ()

Galerie (41)

Zajímavosti (16)

  • Zpěvák Prince původně odmítl poskytnout pro film svoji píseň „Kiss“, ale když mu promítli první ukázky, změnil názor. Dokonce do snímku dopsal novou píseň, která zazní během závěrečných titulků. (imro)
  • Na tělo tučňáka Brumly (Elijah Wood) bylo animátorsky umístěno 6 milionů peříček. Díky tomu vypadá přesvědčivě i v detailních záběrech. (Pumiiix)
  • Australský animák za 100 milionů amerických dolarů vydělal první víkend promítání v Severní Americe (17.-19. 11. 2006) 41,5 mil. dolarů. Dostal tak studio Warner Bros. na první příčku a odsunul na stříbrnou pozici Casino Royale (2006). Happy Feet si udržely pozornost amerických diváků i behěm následujících týdnů a nakonec utržily 198 milionu dolarů, v celosvětovém součtu pak 384,3 mil. (imro)

Související novinky

41. MFF Ekofilm 3. - 5. 12. 2015

41. MFF Ekofilm 3. - 5. 12. 2015

12.11.2015

41. ročník Mezinárodního festivalu filmů o životním prostředí se poprvé koná v Brně a nabídne i novou ambiciózní dramaturgii. Kromě významných zahraničních a domácích hostů představí i velmi kvalitní… (více)

80. léta vracejí úder

80. léta vracejí úder

08.03.2009

Duchové našeho mládí a videokazet se simultánním překladem opět straší. George Miller nezapomněl na Šíleného Maxe, ačkoli v uplynulých letech se mu dařilo spíš na poli digitální animace – má na… (více)

Alenka v říši brutality

Alenka v říši brutality

24.02.2009

Zack Snyder nezahálí. Ještě ani neměli premiéru Strážci a on už v Sydney s týmem počítačových mágů stojících za Happy Feet pilně pracuje na animovaných Guardians of Ga´Hoole. A s delší dovolenou… (více)

Hugh Jackman nezpívá – houká

Hugh Jackman nezpívá – houká

04.01.2009

Hlavní hvězda (promiň, Nicole) aktuálního velkofilmu Austrálie zřejmě nemá chuť na další epickou romanci. Jméno Hugh Jackman totiž už nefiguruje v zamýšleném obsazení ambiciózního 3-D muzikálu… (více)

Reklama

Reklama