Reklama

Reklama

Láska je Láska

(seriál)
Kanada / USA, (2004–2009), 61 h 39 min (Minutáž: 37–95 min)

Hrají:

Jennifer Beals, Leisha Hailey, Mia Kirshner, Laurel Holloman, Eric Mabius, Kate Moennig, Karina Lombard, Pam Grier, Daniel Sea, Erin Daniels, Rachel Shelley (více)
(další profese)

Série(6) / Epizody(70)

Obsahy(1)

Seriál popisuje skupinku lesbických žen a jejich přátel žijících v Los Angeles. Jenny (Mia Kirschner) je mlada talentovaná spisovatelka, která se po ukončeni vysoké školy přestěhuje se svým přítelem Timem (Eric Mabius) do Los Angeles. Tim a Jenny si ve čtvrti West Hollywood pronajmou dům sousedící s domem Bette (Jennifer Beals) a její partnerky Tiny (Laurel Holloman). Bette a Tina jsou spolu už sedm let a zastihujeme je ve chvíli, kdy hledají dárce sperma, doufajíc, že založeni rodiny jim pomůže posunout vztah ze slepé uličky. Do blízké skupinky přátel Tiny a Betty patří profesionální lámačka srdci Shane (Katherine Moennig), zaclosetovana vrcholová tenistka Dana (Erin Daniels), bisexuální novinářka Alice (Leisha Hailey) a Bettina nevlastni sestra Kit (Pam Grier), hudebnice a vyléčená alkoholička. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (134)

TerushkaJ 

všechny recenze uživatele

Může to působit jako obrovský riskantní projekt. Asi ano, ale pouze v době, kdy se natáčela první série. Protože po odvysílání Pilotu se strhla lesbická lavina a každá čekala na další a další díly. Stala se z toho celosvětová závislost po ženách, co žijí sice v LA a mají, co chtějí, ale přesto to jsou ženy, co řeší problémy jako každá z nás. Řeší problémy mezilidských vztahů, nejenom lesbických. Je to typická ženská drbárna, kterou každá z nás potřebuje a když jí zrovna nemůže mít, podívá se na ní v televizi. Seriál skončil, jak víme, docela otevřeně, ale skončil. To je nejdokonalejší závěr seriálu - aby se o něm stále mluvilo a řešilo se - kdo jí teda zabil?! Tento seriál se stal kultem, není nadnesený, nepovyšuje se, je lidský, pravidelně protkán sexem a hlavně je, jako každý seriál, extrémně návykový! ()

Tomik. 

všechny recenze uživatele

Nechápu, kde se berou tak vysoká procenta. Jasně, seriály o vztazích vždycky válely, ale co je moc, to je moc. A konkrétně v tomto seriálu jsem měl pocit, že už to bylo příliš. Hlavním problémem je to, co už jsem tak lehce naznačil. Řeší se zde jenom vztahy, nic jiného. Nějaké hluboké myšlenky, něco, co by si z toho člověk odnesl a případně aplikoval ve svém vlastním životě - na to se tady evidentně nehraje. Vlastně proč taky. Něco tak extrémně nereálného se jen tak nevidí, osobně si nedokážu představit, že by tak fungoval kdokoliv z lidí v mém okolí. Žádných skvostných hereckých výkonů jsem si taky nevšiml, no co dodat (navíc polovina hereček je dost nesympatických - ne jen vzhledem, ale i chováním a obecně svým jednáním jako takovým - možná i to mi tento seriál znechutilo). Nemyslete si, že mám něco proti lesbám, to rozhodně ne (kdyby ano, ani bych se do sledování nepouštěl), ale tady jsem měl pocit, že vlastně nic tak nějak nefunguje a že se nudím. Docela problém u seriálu. Jedna hvězdička za prostředí a snahu o něco nekonvenčního. Snaha se cení, a i když vyšla v niveč (ještě nejsem ani na konci první série a už teď vím, že dále pokračovat nebudu), jsem rád, že jsem měl možnost shlédnout něco trochu jiného a uvědomit si, že něco takového opravdu ne! ()

Reklama

Faye 

všechny recenze uživatele

Přečtěte si především komentáře ja.rebel, Sexena a raven než moje vysvětlení proč hodnotím jak hodnotím. Po necelých dvou (musím si od Los Angeles už odpočinout) viděných sezónách, mám zásadní problém s tím, že mi hrdinky nejsou moc sympatické. Krajně nepříjemná je mi zmatená, falešná a místy naprosto nesnesitelná Jenny. Z Betty a Tiny a jejich snahy pořídit si dítě s kýmkoliv jsem poněkud v rozpacích a úplně mimo jsem byla z chlapa, přesvědčeného, že je lesba !!!! ( to bych byla ráda, kdyby mi někdo dokázal vysvětlit). Vlastně z celé party, má mé sympatie jen promiskuitní Shane, středobod lesbické komunity a přátelská Alice i se svým úžasným grafem a líbil se mi i zvláštní přízvuk Mariny. Jenže… Já jsem spíš na „Sex ve městě“ :- ) , i když tohle přirovnání tady moc nesedí, protože L Word je hlavně drama o velmi komplikovaných vztazích a společného mají jen …. holky na lovu. Nicméně vy ostatní se nenechte odradit, určitě je to seriál, který se jen tak nevidí. ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Ahoj my jsme lesby a jsme strašně moc hodný,chytrý,ohleduplný a naše problémy jsou větší než vaše,vy co nejste homosexuální,jste všichni zlý,nechapávý a nábožensky z fanatizovaní....Feministická lesbo modla pro největší lesbu ČSFD AngelAngie,která zřejmě ukojí své choutky nadržené fenny s pocitem nepochopení a hněvu vůči netoleratnímu a podlému světu..úúú brr hrůza :-D Já se jen můžu neskonale bavit kam až lze klesnou a na čem stavět seriál,který má bohužel až nepochopitelně moc fanoušků.Nesympatické obsazení,naprosto nezajímavé problémy a situace které jsou hnány jen tím jedním velkým L.Feministky radostí leští kliky a já leštim podlahu kterou sem poblil po shédnutí pilotu a prvních třech dílů.Jedna* za Miu Kirshner,která sympaticky nechá srát ženský chlapům do práce jen na půl a za to,že jako jedna z mála umí opravdu hrát a je to navíc hezká holka a taky za to,že ze seriálu odešla roztomile předčasně :-) ()

foundation 

všechny recenze uživatele

Viem ze nie je objektivne hodnotit serial po tom ako som videl len par casti ale bohuzial mozu byt jedine na ktore sa pozriem takze to risknem. V zasade to vobec nie je spatny serial. Aby sa zmenili obohrane a 100 krat omielane riesenie vztahov v nevelkej skupine ludi, susedov ktori do seba kazdodenne narazaju aj v takom meste ako je L.A. autori skusili nahradit heterosexualnych partnerov svetom lezbiciek. Ci to funguje? Tak trochu urcite ano. Pretoze to dava aspon ciastocny pocit ze dej serialu je originalny, lepsie povedane zaujimavy a netradicny aj ked sme vlastne to iste videli uz vela krat inde. Napriek tomu ze je to urcite zaujimavy pokus a da sa povedat ze celkom vydareny, teda aspon co sa tyka tych par casti co som videl. Ak by som sledoval dalej som si isty ze hodnotenie by sa urcite zakolisalo ale neviem odhadnut akym smerom. Bohuzial ale aj ked ma to nesklamalo a mozno sa k tomu niekedy vratim, zatial to vyzera tak ze L Word nie je presne to prave co od serialu cakam. Nie je to nudne, nie je to roztahane, dejovo je to celkom slusne a hlavne hrdinky su viac menej znesitelne ale aj napriek tomu si ma to okolo prstu neomotalo. Ak sa k serialu niekedy vratim urcite dam vediet :) Zatial to nechavam niekde medzi troma az styrma co je myslim presne akurat. ()

Galerie (317)

Zajímavosti (17)

  • Nové díly seriálu vždy vycházely v TV začátkem roku a v létě načínalo natáčení nových sérií. (ČSFD)
  • Seriál se natáčel ve Vancouveru v Britské Kolumbii v Coast Mountain Films Studios. (Lenny.M)
  • V USA vysílá seriál TV stanice Showtime. (ČSFD)

Související novinky

Reklama

Reklama