Reklama

Reklama

Láska je Láska

(seriál)
Kanada / USA, (2004–2009), 61 h 39 min (Minutáž: 37–95 min)

Hrají:

Jennifer Beals, Leisha Hailey, Mia Kirshner, Laurel Holloman, Eric Mabius, Kate Moennig, Karina Lombard, Pam Grier, Daniel Sea, Erin Daniels, Rachel Shelley (více)
(další profese)

Série(6) / Epizody(70)

Obsahy(1)

Seriál popisuje skupinku lesbických žen a jejich přátel žijících v Los Angeles. Jenny (Mia Kirschner) je mlada talentovaná spisovatelka, která se po ukončeni vysoké školy přestěhuje se svým přítelem Timem (Eric Mabius) do Los Angeles. Tim a Jenny si ve čtvrti West Hollywood pronajmou dům sousedící s domem Bette (Jennifer Beals) a její partnerky Tiny (Laurel Holloman). Bette a Tina jsou spolu už sedm let a zastihujeme je ve chvíli, kdy hledají dárce sperma, doufajíc, že založeni rodiny jim pomůže posunout vztah ze slepé uličky. Do blízké skupinky přátel Tiny a Betty patří profesionální lámačka srdci Shane (Katherine Moennig), zaclosetovana vrcholová tenistka Dana (Erin Daniels), bisexuální novinářka Alice (Leisha Hailey) a Bettina nevlastni sestra Kit (Pam Grier), hudebnice a vyléčená alkoholička. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (134)

KuZd 

všechny recenze uživatele

Pripomina mi to tak trochu serial Big Love. De facto se to toci okolo podobnych schemat, je to na podobne "brdo", akorat svet polygmamniho manzelstvi vystridal svet homosexualnich zen - a to je vlastne to jhlavni, co je odlisuje. Zatimco prvni rada byla celkem dobra s ucelenym dejem a mela spad. Druha rada byla velmi slaba - nic poradneho se tam nedelo, jenom hlavni hrdinky obcas vypluly na nejake teple lodi, nebo se zucastnili pochodu za prava teplousu, ale to asi tak vsechno. Hlavni dejova linie druhe rady byla co se tyka rozahu obsahla asi jako 3 dily prvni rady. Nejhorsi na druhe serii byla Jenny a jeji slzave oci v kazdem dilu umocneno jejimi trapnymi spisovatelskymi vizemi... Komu je serial urcen? Prvni rada je urcena urcite sirokemu publiku nezahrnujici jenom lesby a nadrzeny chlapy oproti tomu druha rada je bohuzel uz jen prave pro ne. Dals rady jsem uz radsi nesledovala. ()

kwoky 

všechny recenze uživatele

WOW! Mile prekvapeni. Myslim, ze o tomhle serialu toho napisu jeste hodne, protoze je to hrozne zvlastni. Takove dospele, skutecne. Libi se mi velka citovost, s jakou hrdinky jednaji. Nekomu by mozna mohlo pripadat, ze je zde prilis mnoho sexu, ale priznejme si to... V zivote kazdeho cloveka (a obzvlast zamilovaneho) je to velmi dulezita vec a tohle je jeden z mala pocinu, ktery se OPRAVDU neboji o tomto tematu mluvit bez zabran. ()

Reklama

Narcis 

všechny recenze uživatele

Na tento serial jsem narazil nahodou pri projizdeni nejlepsich serialu zde na csfd. Po precteni zapletky a obsazeni jsem hned vedel, ze toto bude dalsi perfektni "odpocinek" po mych favorizovanych serial - 24 hodin, Prison break (timto zpusobem jsem zjistil i toto) a jistou dobu jsem touzil videt tento projekt. Zaujalo me - krom nametu - hlavne herecke obsazeni - Mia Kirschner (kterou jsem si oblibil jako Mandy z 24 hodin) a Jennifer Beals (Flashdance). Hned prvni scenka : udelejme si dite, me presvedcila, ze se jedna o vysoce zajimavy a neobvykly serial, kde nebude nouze o kvalitni dialogy a dej ... Cose tyce postav tak jednoznacne vedou : Alice, Shane, Tina a taky Dana. Update: Serial je skvely, ale az 4.serie prinesla opravdovou dramatickou jizdu plnou opravdu zajimavych scenaristickych napadu ...Toto vice-mene vydrzelo az do posledniho dilu ... 9.12.2011 - dokoukano a shlednuti celeho serialu beru jako velky uspech v mem "televiznim" zivote ... Thanks for perfect 6 seasons ()

Luk Skywalker 

všechny recenze uživatele

Souhlasím s komentářem Faye. I když postavy mi nepřijdou nesympatické s výjimkou Jenny a v druhé řade Heleny, která se potom změní. Ale seriál má jiné chyby: sice pojednává o queer komunitě, ale to neznamená, že všichni koho hlavní hrdinky potkají je lesba nebo bisexuál, heterosexuální chlapy jsem ve dvou řadách a pár dílech z třetí řady viděl jen dva, další byly buď transsexuálové nebo lesby(!), což jaksi neodráží skutečný stav věcí. Z pohledu chlapa je na co se dívat, neboť erotické scény jsou v každém díle, ale jinak to vážné drama a to já moc nemusím, prostě není tady vtip a nadhled jak v seriálu Sex ve městě. ()

larelay 

všechny recenze uživatele

Skoro nemam vyhrady... Tento serial rozhodne nie je pre puritanov, pretoze sa tam vela nadava, sexuje, nadava, sexuje a spomenula som, ze sa tam sexuje? V kazdom pripade, niektore postavy su vam sympaticke, niektore vobec... Vid Jenny...A to najma v druhej a stvrtej serii...A Shane? Ach jo...O nej sa mi snad este aj sniva :) ()

Galerie (317)

Zajímavosti (17)

  • Nové díly seriálu vždy vycházely v TV začátkem roku a v létě načínalo natáčení nových sérií. (ČSFD)
  • Seriál se natáčel ve Vancouveru v Britské Kolumbii v Coast Mountain Films Studios. (Lenny.M)
  • Katherine Moennig, která ztvárnila Shane, se původně ucházela o roli Jenny, kterou nakonec získala Mia Kirshner. (ČSFD)

Související novinky

Reklama

Reklama