Reklama

Reklama

Dotek Medúzy

  • Česko Dotek Medusy (více)
Trailer

Obsahy(1)

Medusa byla bájná postava řecké mytologie s hady místo vlasů. Kdo na ni pohlédl, zkameněl. Film vypráví příběh spisovatele, který je nalezen zdánlivě mrtev. Jeho mozek vysílá záhadné signály. Policejní inspektor, který vyšetřuje tajemství jeho smrti, objeví jeho schopnost ničivé telekineze... (Davay Home Video)

Videa (1)

Trailer

Recenze (446)

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Mám moc rád Burtona a tahle role mu sedla. Navíc ty jeho ledové oči! Brrr.  Jediný důvod proč zde mohu živ a zdráv psát svoji recenzi je, že jsem se díval do zdi! :-). K filmu přistupuji jako k dílu, které vzniklo ve své době a které z hlediska své hororovitosti už poněkud vyčpělo. To se týká i trikových efektů. Na  stranu druhou to zas ale  nebylo provedeno vůbec špatně v rámci tehdejších dobových možností! Nevím jak ostatní, ale já jsem se nebál ani necítil nějaké zásadnější napětí. Chápu ale, že tehdejší divák mohl jít z kina poněkud rozrušený! :-). Já spíše jsem pobaveně sledoval co se zase kde stane. Každopádně jsem byl rád, že se to odehrává během sedmdesátek v Londýně a člověk si ho tak zase mohl prohlédnout v dobovém outfitu. ()

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

Velká škoda, že detektivní linka filmu je čím dál tím víc upozaďována a že ji odhalí dle mého každý, zbytek děje je sice výtečný, jsem si jistý, že literární předloha může být fantastická, ale psychologie některých postav je na můj vkus příliš ... Jednoduchá, nevykreslená a změny jsou příliš náhlé (to ovšem neplatí pro hlavní postavu, začínám chápat, proč někdo Lino Venturu tak sveřepě zbožňuje), bohužel to občas nalomí jinak výtečnou atmosféru, která krásně v závěru graduje. Hymlhergot, proč nikdo nenatočil pokračování se stejným detektivem? Teď abych zase sháněl předlohu, sakra. ()

Reklama

ScreamJay 

všechny recenze uživatele

Až bude leden, pak jděte ven jen ve spodním prádle, vezměte si kýbl, naplňte ho ledem, stoupněte si do něj. Ale v zájmu svého zdraví si radši pusťte Dotek Medusy a dosáhnete stejného pocitu. Tohle je honě dobrý mrazivostní thriller v hávu klasickém, který i přes více jak 20tileté stáří ani zdaleka neztrácí na působivosti. Postupně budovaná atmosféra, využití starých záznamů o parapsychologii, skvělá hudba a hlavně takové podivně depresivní napětí, to jsou jen základní devizy celého filmu. Richard Burton by ani nemusel nijak extra hrát, stačí pouhý záběr do jeho očí a to zlo, to tajemné a svazující zlo mu prýští přímo z nitra. Lino Ventura jako vždy s kamennou tváří a chladně vypočítavým chováním mu tak jest velmi slušným protihráčem. A nesmím zapomenout ocenit ani Lee Remickovou, jenž zlu samotnému vytvořila křehký, avšak oduševnělý protipól. Závěr sám o sobě jest pompézním představením a dříve nakumulovaný strach zde dostává volný průchod, takže se výraz znepokojení ve tváři rozpíná, pozadí se zatlačuje neustále více a více do pohovky a oči vytřeštěně sledují pohybující se obraz. Takže ve výsledku jest divák strnulý, mírně zhouserovatělý (od té křeče), politý studeno potním výměškem a nevěřícně kroutí již předtím zablokovanou hlavou. Zkrátka skvělý thriller s prvky hororu a místy katastrofického filmu, se silnou mystickou atmosférou a pěti hvězdičkový hotel pro vaši napětí milující duši. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Na začátek musim říct, že sem od toho čekal víc než se z toho nakonec vyklubalo, nicméně hlavně zásluhou skvělýho a naprosto sugestivního Richarda Burtona se v některých momentech objevuje fakt děsivá atmosféra, která lehce sekunduje i filmu Satan přichází, zejména ve scéně s letadlem, ale jinak sem z toho unešenej nebyl ()

troufalka 

všechny recenze uživatele

"Televize bude zkáza při vyšetřování zločinu." "Jak to, inspektore?" "Nikdo už nic neuslyší." Film z dob, kdy jsem ještě chodila do kina s pětikačkou v ruce a občankou v zadní kapse od riflí. I po letech dobrá podívaná, přesto, že je konec známý. Vyobrazení katastrof jen s náznakem, žádný pohled na zohavená těla nebo roztříštěnou lebku, jak je tomu zvykem dnes. Přesto (nebo právě proto) působivé drama s hororovými prvky. ()

Galerie (48)

Zajímavosti (11)

  • Pro katastrofickou scénu nárazu do budovy byl použit třímetrový model letadla Boing 747 zavěšený v šestimetrové výšce. (Terva)
  • Fiktívnou Ministerskou katedrálou v Londýne, ktorá sa zrútila, bola v skutočnosti katedrála v Bristole. (marlon)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno