Reklama

Reklama

Dotek Medúzy

  • Česko Dotek Medusy (více)
Trailer

Obsahy(1)

Medusa byla bájná postava řecké mytologie s hady místo vlasů. Kdo na ni pohlédl, zkameněl. Film vypráví příběh spisovatele, který je nalezen zdánlivě mrtev. Jeho mozek vysílá záhadné signály. Policejní inspektor, který vyšetřuje tajemství jeho smrti, objeví jeho schopnost ničivé telekineze... (Davay Home Video)

Videa (1)

Trailer

Recenze (448)

silentname 

všechny recenze uživatele

Takto sa robia vynikajúce filmy. Postupné budovanie napätie, dôraz na atmosféru a je to čoraz desivejšie a desivejšie. Tak sa robia dobré horory a "The Medusa Touch" je v tomto absolútne fantastický. Dokonca by som povedal, že je tu scénka, ktorá je pre mňa úplne komická a to je skok susedky z okna. Viem, že to znie divne, no pre mňa je to najvtipnejší moment filmu. Ten kontext to robí fantastické. Richard Burton má presne tú charizmu, ktorú do toho potreboval dať a nevymenil by som ho za žiadnu cenu. V tejto role je absolútne fantastický. A osobne mám pocit, že aj všetci ostatní sú skvelí. Lino Ventura ako inšpektor Brunel je vynikajúci, Lee Remick ako doktorka je skvelá. Plus tie scénky sú spracované vynikajúco. Človek priam cíti všetko čo sa vo filme deje a prežíva to, lebo si uvedomuje dosah tých tragických nešťastí, ktoré sa tu stanú. A niektoré sú dosť silné. Pre mňa najviac asi záverečná časť s katedrálou a rovnako aj tá havária lietadla je vysoko silná. Neviem. Čo viac mám o tomto filme povedať? Myslím si, že je to všetko čo film potrebuje mať. Skvelých hrdinov, vynikajúcu a tajomnú story a celkové rozuzlenie patrí medzi najlepšie, čo som videl. Ak ste film nevideli, tak si ho určite pozrite a nebudete to ľutovať. Hodnotenie: A+ ()

ScreamJay 

všechny recenze uživatele

Až bude leden, pak jděte ven jen ve spodním prádle, vezměte si kýbl, naplňte ho ledem, stoupněte si do něj. Ale v zájmu svého zdraví si radši pusťte Dotek Medusy a dosáhnete stejného pocitu. Tohle je honě dobrý mrazivostní thriller v hávu klasickém, který i přes více jak 20tileté stáří ani zdaleka neztrácí na působivosti. Postupně budovaná atmosféra, využití starých záznamů o parapsychologii, skvělá hudba a hlavně takové podivně depresivní napětí, to jsou jen základní devizy celého filmu. Richard Burton by ani nemusel nijak extra hrát, stačí pouhý záběr do jeho očí a to zlo, to tajemné a svazující zlo mu prýští přímo z nitra. Lino Ventura jako vždy s kamennou tváří a chladně vypočítavým chováním mu tak jest velmi slušným protihráčem. A nesmím zapomenout ocenit ani Lee Remickovou, jenž zlu samotnému vytvořila křehký, avšak oduševnělý protipól. Závěr sám o sobě jest pompézním představením a dříve nakumulovaný strach zde dostává volný průchod, takže se výraz znepokojení ve tváři rozpíná, pozadí se zatlačuje neustále více a více do pohovky a oči vytřeštěně sledují pohybující se obraz. Takže ve výsledku jest divák strnulý, mírně zhouserovatělý (od té křeče), politý studeno potním výměškem a nevěřícně kroutí již předtím zablokovanou hlavou. Zkrátka skvělý thriller s prvky hororu a místy katastrofického filmu, se silnou mystickou atmosférou a pěti hvězdičkový hotel pro vaši napětí milující duši. ()

Reklama

Le_Chuck 

všechny recenze uživatele

Spočiatku film tváriaci sa ako tuctová kriminálka zhruba od polovice naberá riadne na obrátkach a zabŕda do úplne nečakaných sfér. Feedbackový príbeh vyšetrovania pokusu o vraždu podivínského Morlara, pri ktorom je postupne vykreslované uvedomovania si nezvyčajného daru a zároveň hľadanie čoby len jedinej zpriaznenj duše, ktorá by mu uverila. A nech to stojí čo to stojí. Slovo beznádej sa pomaly prenáša celým filmom, či už to je v Butronovej postave, ktorá je okolím považovaná za blázna, diabla, kacíra a odmalička nepochopený žije len sám pre seba a svoje knížky užieraný výčitkami. Ako aj vo Venturovej detektíva, ktorého oprávnené obavy sú zcela logicky ingnorované a ani formulka dôvodné podozrenie nefunguje. Aj keď považujem snímok za formálne minimalistický, ťažiaci predovšetkým s inteligentných dialógov, sféra jeho pôsobnosti naberá najmä ku koncu obrovských rozmerov, či už geografických, alebo ideologických. A ako písané naokolo ... až zamrazí. ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Stará škola. Když ve první scéně ukážete sošku, je jasné že v druhé jí někdo někomu omlátí o hlavu. Děsivá skládačka, v které každý dílek má své místo a výsledný obraz zmaru je přímo zdrcující. Osobnost Richarda Burtona propůjčuje klíčovým scénám tu správnou razanci a odkrývání minulosti oběti je tak velmi působivé. Lino Ventura (možná i díky dabingu) působil trochu jako francouzský DeNiro a role Brunela mu sedla na tělo. Kam se hrabou některé dnění rádoby mysteriózní slepence. Tohle byla paráda. ()

Kothy 

všechny recenze uživatele

Hodně zajímavý film. Má to dost dobrou atmosféru. Francouzský detektiv se snaží vyšetřit pokus o vraždu spisovatele v Londýně. Během svého vyšetřování se o tomto spisovateli začne dozvídat dost zvláštní věci. Tak nějak k sobě přitahuje katastrofy a možná je umí i vyvolávat. Tato teorie se zprvu zdá dost nepravděpodobnou, ale pak začne případ nabírat větší obrátky. Celé to dost posune spisovatelova terapeutka. Je to vůbec pravda a může člověk silou své mysli dělat takové věci? Film je skvělý hlavně ke konci. Dost na mě zapůsobila scéna s bortící se katedrálou. "Je tam bomba!" ()

Galerie (48)

Zajímavosti (11)

  • Fiktívnou Ministerskou katedrálou v Londýne, ktorá sa zrútila, bola v skutočnosti katedrála v Bristole. (marlon)

Reklama

Reklama