Reklama

Reklama

700 mil v sedle

Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Na divokém západě se rozkřikla zpráva, že se bude konat veliký závod dlouhý 700 mil napříč Amerikou a jako hlavní cena má být vyplacen ohromný balík peněz. Proto se sejde nesourodá skupina lidí: vysloužilý kovboj, zhrzelá lady, sportovec tělem i duší a řidič Pony Expressu, aby změřili své síly a získali tučnou výhru. (Bonton Home Video)

Videa (1)

Trailer

Recenze (72)

nash. 

všechny recenze uživatele

Netradiční western, u kterého by člověk jako charakteristický rys očekával především rychlost. Ve skutečnosti je spíš poklidný, občas poněkud natahovaný, takže člověk má nutkání trochu ty jezdce popohnat rychloposuvem. A naopak, závěrečnou a podle všeho nejnamáhavější etapu, vzali tvůrci zase nějak moc hopem, totiž několikavteřinovým záběrem na zasněžené hory. Gene Hackman sice hraje neskutečného, občas až úsměvného, správňáka, sem tam nechybí nějaké to westernové klišé, ale přes všešchny výtky to nakonec není tak špatný film. Nenudí, občas překvapí, občas pobaví a přes značnou stopáž vás dopraví k cíli bez pocitu ztraceného času. ()

Sawy 

všechny recenze uživatele

Velice zábavný a v rámci žánru docela originální western,který mohl být o takovou čtvrthodinku kratší a aspiroval by na klasiku.Takhle se film občas trochu táhne a tempo závodu v některých momentech docela vázne.Změny v charakteru některých postav navíc nepůsobí ale vůbec věrohodně,přesto má film po většinu času spád a ve slabších chvílích jej vždy podrží charismatický Gene Hackman a hlavně skvostný James Coburn,který si svou roli sebevědomého a zkušeného kovboje vyloženě vychutnal.A humorná stránka filmu taky nabírá body k dobru,takže ve výsledku spokojenost. 75 % ()

Reklama

Martin741 

všechny recenze uživatele

Reziser Richard Brooks /Kocka na rozpalene plechove strese/ natocil celkom sympaticky film, ktory je u putovani napriec USA. Ovsem ze nie na autakoch, ale na konoch + treba take uskosky vediet ako prisposobit sa pocasiu /lejaky, sucho/, tolerancia, prekonat prekazky . Hlavne ked si pripocitam Gene Hackmana /Prime Cut, Francouzska Spojka, neskor aj Enemy of the State/ a Jamesa Coburna /Pat Garrett a Billy the Kid od Peckinpaha/. Candyce Bergen bola nadherna + nadherna bola aj priroda : 85 % ()

pakobylka 

všechny recenze uživatele

Rozvleklé, nudné ? Vážení přátelé, přečkat 700 mil v sedle vyžaduje především vytrvalost, tudíž to nemůže být žádná rychlovka, která by uštvala koně i jejich jezdce ... ;-) ... Pokud se spokojíte s pomalejší jízdou krásnou, ale drsnou, civilizací téměř nedotčenou krajinou, uvidíte velký dobrodružný závod, ve kterém se nehraje jen o vítězství. P.S.: Některé momenty jsou docela úsměvné - a nejsem si jistá, nakolik to byl záměr ... nicméně všichni hrdinové (včetně těch čtyřnohých) se dokonale ztotožnili se svými úlohami a zaslouží si respekt a uznání. ()

Kothy 

všechny recenze uživatele

Zajímavý dobrodružný pozdní western na motivy skutečné události. Zavede nás na koňské závody napříč prérií. Po cestě účastníky závodu čeká mnoho nepříjemných překvapení a jen pár z nich ho dokončí. Herecké obsazení je docela slušné. Kdo nakonec závod vyhraje a odnese si slíbenou odměnu? Budou všichni hrát fér? "Jak se to startuje?" ()

Galerie (40)

Zajímavosti (7)

  • Natáčalo sa v Novom Mexiku, Nevade a Colorade. (m.a.t.o.)
  • Film je inšpirovaný 700-míľovým vytrvalostným konským závodom z mesta Evanston (Wyoming) do Denveru (Colorado), ktorý v roku 1908 usporiadala Denverská pošta. Víťaz získal prémiu 2 500 amerických dolárov. (m.a.t.o.)

Reklama

Reklama