Reklama

Reklama

700 mil v sedle

Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Na divokém západě se rozkřikla zpráva, že se bude konat veliký závod dlouhý 700 mil napříč Amerikou a jako hlavní cena má být vyplacen ohromný balík peněz. Proto se sejde nesourodá skupina lidí: vysloužilý kovboj, zhrzelá lady, sportovec tělem i duší a řidič Pony Expressu, aby změřili své síly a získali tučnou výhru. (Bonton Home Video)

Videa (1)

Trailer

Recenze (72)

Martin741 

všechny recenze uživatele

Reziser Richard Brooks /Kocka na rozpalene plechove strese/ natocil celkom sympaticky film, ktory je u putovani napriec USA. Ovsem ze nie na autakoch, ale na konoch + treba take uskosky vediet ako prisposobit sa pocasiu /lejaky, sucho/, tolerancia, prekonat prekazky . Hlavne ked si pripocitam Gene Hackmana /Prime Cut, Francouzska Spojka, neskor aj Enemy of the State/ a Jamesa Coburna /Pat Garrett a Billy the Kid od Peckinpaha/. Candyce Bergen bola nadherna + nadherna bola aj priroda : 85 % ()

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele

Zdařilý dobrodružný snímek o jezdeckém závodu dlouhém 700 mil s velice příjemným hereckým obsazením, Gene Hackman ohromně sympatický klaďas, James Coburn má to správné chlapácké charisma a půvabná Candice Bergenová jako jediná účastnice za něžné pohlaví, k tomu nádherná divoká příroda a krásní koně... Kdo by odolal dynamickému dusotu kopyt, který prověří charaktery a ukáže, zda jde opravdu jen o vítězství a peníze... ()

Reklama

Sawy 

všechny recenze uživatele

Velice zábavný a v rámci žánru docela originální western,který mohl být o takovou čtvrthodinku kratší a aspiroval by na klasiku.Takhle se film občas trochu táhne a tempo závodu v některých momentech docela vázne.Změny v charakteru některých postav navíc nepůsobí ale vůbec věrohodně,přesto má film po většinu času spád a ve slabších chvílích jej vždy podrží charismatický Gene Hackman a hlavně skvostný James Coburn,který si svou roli sebevědomého a zkušeného kovboje vyloženě vychutnal.A humorná stránka filmu taky nabírá body k dobru,takže ve výsledku spokojenost. 75 % ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

Dobrodružný film šmrncnutý westernovou romantikou. Hlavním kladem je kvalitní obsazení, tedy především Gene Hackman a James Coburn v hlavních rolích. Hlavním záporem je otravná hurá hudba v první třetině - málem jsem to psychicky nerozchodila, ale naštěstí tenhle nervy deroucí nešvar časem zmizel. Scénář nenabízí nic extra: banda lidí absolvuje několikadenní závod, jehož cílem je uštvat koně a získat peníze, slávu a tyhle věci. Pravda, nechybí vcelku silné momenty a je i nad čím se zamyslet. Pestrá škála charakterů umožňuje vybrat si svého favorita, já jsem před ultrakladným Hackmanem upřednostňovala poživačného elegána Coburna, najde se samozřejmě i krásná žena či arogantní smrkáč, určený k osvícení. Vytkla bych zdlouhavost, ubrat 20 minut by filmu v nejmenším neuškodilo. Nadprůměr, ovšem nijak zvlášť výrazný - jednou stačilo. 66,6%. ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

Western, při němž se mé dojmy v průběhu sledování pohybovaly mezi třemi a čtyřmi hvězdičkami. Bylo tu pár nudnějších pasáží, západ už tu není tím pravým divokým západem, což pro fanouška klasických westernů je takové... slovy těžko popsatelné, ale někde v hloubi duše postrádá tu echt atmosféru, kdy se teprve budovala železnice, po motorkách nebylo ani vidu ani slechu a kůň Johna Wayne byl tím nejlepším dopravním prostředkem. :) 700 mil v sedle má ovšem skvělé herecké obsazení, Gene Hackman překvapí v kladné roli (zatím jsem jej ve westernech vždy viděl na opačném "břehu"), James Coburn předvádí standard, na který je divák zvyklý a potěší Candice Bergen. Prostředí pouště, ať už solné či pískové, má atmosféru a finálních několik metrů před cílem mě utvrdilo ve vyšším hodnocení. ()

Galerie (40)

Zajímavosti (7)

  • Priemerná dĺžka jedného záberu je 5,5 sekundy. (m.a.t.o.)
  • Film je inšpirovaný 700-míľovým vytrvalostným konským závodom z mesta Evanston (Wyoming) do Denveru (Colorado), ktorý v roku 1908 usporiadala Denverská pošta. Víťaz získal prémiu 2 500 amerických dolárov. (m.a.t.o.)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno