Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Shortbus sleduje osudy několika obyvatel New Yorku, kteří se potýkají se svými sexuálními a milostnými vztahy v undergroundovém klubu Shortbus, otevřeném pro lidi všech sexuálních orientací. Film ukazuje možné způsoby, jak najít odpovědi na stále se vracející otázky: jak milovat a být milován. Jak být šťastný... (oficiální text distributora)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (255)

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Kdyby se Shortbus natočil před dvaceti lety, napsal bych, že je to sice špatný film, nicméně když nic jiného, snaží se posouvat hranice možného a odstraňovat tabu. Píše se ale 21. století, v kinematografii jsme si už dávno zvykli prakticky na cokoliv, takže se můžu věnovat obsahu filmu, který je bohužel zoufale plytký. Není to ani generační výpověď (aspoň myslím a doufám) ani drama ani komedie a třebaže se v Shortbuse souloží na všechny způsoby a erotické pomůcky se hromadí tak, že hrozí vypadnout z plátna nebo televizní obrazovky, nepřijde mi kupodivu ani erotický. Může snad sloužit jako určitá sexuální instruktáž pro panice a ty, kteří ví příliš málo o lidské biologii, ale erotická atmosféra se zkrátka a dobře vytváří jinak. Takové Tiché dny v Clichy si nehrály na žádné velké umění, ale zobrazily bohémskou společnost své doby, a to vcelku pikantním způsobem. Shortbus je v tomhle ohledu naprosto sterilní. Nenašel jsem jedinou postavu, které bych mohl fandit, bát se o ni nebo ji nesnášet. A nejsou to pohříchu ani uvěřitelné postavy a uvěřitelné situace. To jediné, čím jsou postavy Shortbusu zajímavé, je obrovská dávka nezralosti, a to nejen v intimním životě. Jenže i tenhle fakt vyplývá z filmu hodně mimoděk a nebyl myslím cílem režiséra. Nevěřím na řadu sexuálních pověr, kterými trpí hrdinové snímku nebo jeho tvůrci. Shortbus je film buď pro sexuální začátečníky nebo pro ty, kdo se snaží najít ve všem nějaké poselství a při dostatečně velké snaze se jim to také daří. Stejně jako se někomu povede najít černou kočku a černém pokoji, i když tam vůbec není. Celkový dojem: 25 %. Filmu přímo zoufale schází nějaký konflikt a katarze, výsledkem je nefunkční softporno...Tam, kde chybí solidní scénář, je exhibicionismus na houby... ()

sharky 

všechny recenze uživatele

Když překonáte prvních pět minut a pohled na kluka, kterej se udělá sám sobě do pusy, tak vás čeká 95 minut docela stravitelné podívané, která sice trošku nudí, ale je sem tam vtipná a má to dokonce i náznak hlubší myšlenky...nebo tím možná tvůrci chtěli říct, že maj prostě rádi život a hlavně sex, s čímž se asi ztotožní většina z nás;) ()

Reklama

hirnlego 

všechny recenze uživatele

[puberta alert, někdy to třeba seškrtám] Absolutně otevřeně a bez předsudků natočený snímek o slastech a strastech newyorských odpadlíků - undergroundové večírky plné více či méně otevřených sexuálních orgií (v jedné či dvou scénách prý figuruje i samotný režisér v řekněme "zajímavé úloze"), zkouška pevnosti vztahu gayů Jamieho a Jamese, sexuální terapeutka, dychtící konečně po svém prvním orgasmu, a také nějaký ten výpadek proudu - to vše, plus trocha toho milého, s nadsázkou si ze sebe utahujícího kýče a povětšinou opravdu skvělé hlášky, se skrývá v tomto malém milém originálním snímku. . . . . Já na Shortbusu byla při jeho české premiéře 12. 11. 2006 v rámci festivalu Mezipatra - po skončení promítání nám byl na zodpovězení případných otázek k dispozici sympaticky bezprostřední John Cameron Mitchell - a kdo ho nezažil na vlastní oči/uši, ten vůbec neví! Zmíním zde aspoň jeho odpověď na otázku, zdalipak se v Shortbusu také někde mihnul - prý ano, údajně se účastnil scény orgií v "sex room" - jak se nám svěřil, prováděl tam orální sex nějaké slečně - prý poprvé v životě (je gay) - a ačkoli mu při tom prý nestál, bavilo ho to. Chtěl po nás dokonce vědět, jak se "pussy eating" řekne česky - takže slovenská slečna překladatelka, zkažená asi týdenním pobytem v neustálé blízkosti "slušňáčka" Johna, po chvilce váhání vyhrkla "lízat kundičku" - John se toho samozřejmě okamžitě chytnul a co chvíli si toto libozvučné sousloví v různých souvislostech převaloval v puse.....Holt v životě člověka jsou občas zážitky, které jsou prostě k nezaplacení... ()

Legas 

všechny recenze uživatele

Shortbus je klub pro zasvěcené, klub pro upřímné lidi, přístup je tam bezbariérový, každý je tam vítán (pokud nebude kazit zábavu). Vítejte ve světě sexuální otevřenosti bez studů a předsudků, kde sex je denním chlebem, příjemnou součástí našich životů. -------------- Pokud Vás film chytne, okamžitě zapomenete, že se ve filmu vyskytovaly nějaké "sprosté" scény. O nich film není. První záběry sice tvrdí opak, ale nakouknutí pod kulinářskou pokličku Shortbusu zjistíte, že jste se nechali na chvíli oklamat. Režisér John Cameron Mitchell moc dobře věděl, jaký film natáčí. Mimo samotnou náplň filmu se mi velice líbily nájezdy do papírových kulis New Yorku a použitá hudba filmu. ------------ Tak zahoďte svoji slupku a pojďte se bavit! ()

HAL 

všechny recenze uživatele

Film homosexuálního režiséra o sexu a svobodných sexuálních vztazích mezi lidmi a to nejen mezi gay a lesbičkami. Ignoruje veškerá společenská tabu a otevřeně zobrazuje a popisuje všechno to co lidé zažívají nebo o tom přemýšlí, ale téměř nikdy o tom mezi sebou nemluví a to nejen vážně a citlivě (nemohu říct že by na mě film působil šokujícím nebo znechucujícím dojmem), ale kupodivu i s nadsázkou a humorem - úvodní ejakulace je ještě na hraně nechutnosti, ale pozdější zpívání státní hymny třemi mladíky při vzájemném masturbování a orálním sexu mě vyloženě rozesmálo a scéna s dálkově ovládaným vibračním vajíčkem zasunutým do vaginy mi přišla skoro jako vystřižená ze starých grotesek (ano já vím, je to bizarní). 8/10 ()

Galerie (45)

Zajímavosti (2)

  • Během konkurzu museli všichni zúčastnění předložit 10minutové video sebe sama popisující významnou sexuální zkušenost. Režisér takto obdržel cca 500 nahrávek. (Proroček)
  • Scény skupinového sexu se účastnil i sám režisér John Cameron Mitchell, kterého je možné na okamžik zahlédnout, jak orálně uspokojuje jednu z žen. Přestože sám Mitchell je homosexuál, v rozhovoru se vyjádřil, že ho to ono uspokojování ženy docela bavilo. (Mo.)

Související novinky

Prachy dělaj člověka

Prachy dělaj člověka

12.01.2007

Charlie Kaufman, slavný a Oscarem oceněný scénárista Věčného svitu neposkvrněné mysli, se rozhodnul režírovat svůj první film. To není žádná novinka, o filmu s prapodivným názvem SYNEKDOCHA se mluví… (více)

Reklama

Reklama