Reklama

Reklama

VOD (1)

Čtyři chlápci z LA a jejich monstrózní úspěchy a ďábelské propady na poli hudební superslávy v otevřeném životopisném filmu podle bestselleru skupiny Mötley Crüe. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (211)

Motinski 

všechny recenze uživatele

Na začiatok treba povedať že som fanúšik Mötley Crüe, takže hodnotenie je viac subjektívne ako pri iných filmoch. Inak ale môžem objektívne povedať, takto by vyzeralo Bohemian Rhapsody bez cenzúry. Film kde fráza sex, drogy, rocknroll vystihuje 90% celého príbehu. Nechýbajú ale aj scény s emočným presahom a aj keď aj tu sa nájde klišé, stále ide o najodvažnejsi a obrazovo najvulgárnejši biografický film aký som zatiaľ videl. Kto ma rád rockovú hudbu, nemôže byť sklamaný. ()

Forsberg11 

všechny recenze uživatele

Odpudivo naturalistické, ale zato mimoriadne zábavné vyobrazenie toho, ako asi vyzeral život rockových hviezd v 80. rokoch. Tých nechutných, bizarných, zvrátených, šialených a odporných scén a situácii je v tomto filme toľko, že ak by ich naložili na vlečku, žiadny kôň ju neutiahne. Môžte mať na háku Mötley Crüe aj celý glam rock, ale tento flick rozhodne neobchádzajte. Toto je jedna veľká, šialená jazda plná alkoholu, drog, lacných žien a ľudských pokleskov. Ale pozor, nie je to len samoúčelná prasačina. The Dirt je hlavne životopisný film, čo sa naplno a s plnou vážnosťou prejaví až v druhej polovici snímku. V jednej chvíli sa budete zabávať, smiať a užívať si príbeh, no v tom sa dej preklopí do nekompromisnej, mimoriadne depresívnej drámy, plnej nešťastia a smrti. O stupeň lepšia sranda ako Bohemian Rhapsody, a o parník akčnejšia a uletenejšia. Ozzyhy pri bazéne budem mať ešte dlho pred očami....fuj... toto sa naozaj stalo? SexDrugsRocknRoll and fuck em all.... 80 %!! ()

Reklama

luka4615 

všechny recenze uživatele

Slogan sex drogy a rocknroll nikdy nesedl žádné jiné kapele tak moc, jako právě Mötley Crüe. Je tedy více než zřejmé, že snímek pojednávající o jejich vzestupu, tvrdé muzice a životnímu stylu bude právě v tomto duchu. První polovinu snímku The Dirt tomu tak i skutečně je. Tato část je divoká, bez zbytečných zákrut a má i to správné vysokooktanové tempo, díky němuž Vám dojde, jak šílený život tato kapela vedla. Za zmínku zde rovněž stojí i skvěle nasnímané koncerty a výběr ústředních herců, což výsledný dojem ještě více umocňuje. Je ale vážně velká škoda, že druhá polovina snímku se zvrhne v šablonovitou podívanou o nápravě a cestou za střízlivostí. Jistě, v knize tato část zřejmě nebude tak rušivá, nicméně ve filmu působí vážně hodně uměle a nepatřičně. Kéž by tvůrci snímku tuto část vypustili a věnovali celý počin divokému stylu a tvrdé muzice jako v polovině první. Výsledný produkt by pak určitě vypadal daleko lépe. Ale i přes tento "nedostatek" se jedná o skvělý hudební film, který fanoušky kapely i úplné laiky vtáhne a už nepustí. Skvělá práce! (Netflix) „We wanna knock people on their asses and we gotta give them a show. I'm talking like on stage or in clubs. The fans, they're dying for some anarchy. So let's give it to them.“ ()

Timak 

všechny recenze uživatele

Takhle přesně si představuju dokument do světa rocku 80tých let. Co na tom, že hudba nic moc (ve srovnání s jinými velikány té doby). Co na tom, že kapelu jsem znal jen proto, že v ní bubnoval jeden týpek s velkým čur*kem, který párkrát nafackoval sex idolu 90tých let. Já se děsně bavil. Nenudil jsem se ani minutu. Pokud chcete alespoň trochu ochutnat té doby, tohle je přesně pro vás. Bohemian Rhapsody bylo skvělý, ve srovnání s tímhle, to byl jen polotovar z krabice, rýže ze sáčku, česnek v prášku ... ()

PavelVanekArt 

všechny recenze uživatele

Na pohodu životopisnej film, kde se kolem tvrdé muziky točí hudebně nadaní idioti, chlast, kurvy, drogy a zase idioti. Chápu, že je to divokej styl života, stejně jako jejich hudba, ale přesně proto mi ta hudba nikdy nepřiroste k srdci, znám od nich tak dva songy. Bavil mě Ivan Rheon a stylistickej podmaz, jinak obyčejnej dokument o obyčejně neobyčejné kapele, která rozhodně měla víc štěstí než rozumu. Technicky nadprůměr. Všichni to srovnávají s Bohemian Rhapsody, jako by to šlo, když je premisa a hudba jen to, co to spojuje. Jinak je to někde jinde. Tohle je samozřejmě míň komerčně přístupný, kdo nemusí metal, tohle si nepustí. Kdo má rád hudbu, Bohemian si pustí. 4* a.k.a 70% ()

Galerie (11)

Zajímavosti (5)

  • Natáčelo se v USA ve městech New Orleans a Los Angeles. (BMW12)
  • Na začátku filmu, kdy se píše rok 1973, má mladý Nikki Sixx (Douglas Booth) na židli první vydané album od skupiny KISS, které vyšlo v roce 1974. (HonzysKISS)

Reklama

Reklama